evo prijatelju idemo korak po KORAK:
PRIPREMA--prvo mora da se izdvoi glava od jagneta(to je pozeljno)
zatimneznam kako vui kazete ali mi pre da ga stavimo u rupu mi ga SPIKOVAMO.to znaci da uzmes neko drzo pravis rupice u jagnetu i pinis ga sa MORKOVOM,KROMIDOM,SOL,BIBER I OBAVEZNO LOVOROV LIST
znaci to je priprema
zatim vezes mu prednje sa zadnje nogei umotas sa foliju 2 do 3 puta.posle toga uzimas obican vesnik,stampa i povtorno obvijes 2 do 3 puta ali predhono moras te listove stampe da nakvasis u vodu da budu vlazne...
i tako to ti ga fino umotas pravis rupu koja ce biti 3-4 puta dublja od visine celog jagneta koje je u lezeckom polozaju.
u toj rupi pravis i palis ZAR od drveta na yom zaru stavis kamenje koje moraju biti velicine kao TUPANICA,SAKA....i to mora da se napravi jedan lep,jak ZAR..
ZATIM stavis JAGNJE onako spremno i umotano pa opet odozgo zar i kamenje sda istom velicinom sa sve strane...
sve to potrupas sa malo zemlje da nema od gde da disi..znaci ne puno zemlje malo zemlje i vrz te iste zemlje palis tih ogan ili zar da postojano zari odozgo
i posle 6 do 7 sati je spremno
to je to
nadam se da ste razumeli
zato druze ODVEZI KESU I NA PLANINU
|