sarajevski cevap

sarajevski cevap

offline
  • Pridružio: 20 Feb 2008
  • Poruke: 1

Zdravo drustvo. Zna li neko recept za ukusan sarajevski ili banjalucki cevap? Pozdrav



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 13 Jan 2008
  • Poruke: 3657
  • Gde živiš: Stara Pazova

To ti niko tačno ne može reći jer ima dosta načina koji se razlikuju od podnevlja do podnevlja i razlike su u nijansama.
Mislim da najviše recepata zna baš on http://www.google.com/search?hl=sr&q=recept+ba.....B0&lr=

Treba samo malo pretražiti.....



offline
  • Pridružio: 26 Jan 2008
  • Poruke: 39
  • Gde živiš: Beograd

Evo informacije sa lice mesta.I za mene je to bila misterija ali kazu Bosanci da nije tajna u samom cevapu(mesu)nego u prelivu.Ali tajnu preliva nisam saznao.

offline
  • pixxel  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 21 Jun 2005
  • Poruke: 9091
  • Gde živiš: Tu i tamo...

Posto sam rodom iz Sarajeva, ne secam se nesto da je bilo ikakvih preliva, posto gledam ljude dok iste peku u cevabdzinici... Jednostavno, tajna je u mesu (koje je odstojalo), belom luku, i u loju kojim se mazu resetke na rostilju. Za meso ne koriste svinjetinu, nego mesavinu teletine/ovcetine i junetine.

Jedan od najbllizih recepata:
http://www.coolinarika.com/recept/sarajevski-cevap

offline
  • Pridružio: 26 Jan 2008
  • Poruke: 39
  • Gde živiš: Beograd

Nisam mislio da je priprema mesa tek tako ali ima raznih recepata.Ali meni u somun kad stave cevape uvek i preliju sa onim sokom gde se pece ili sta vec dodaju u njega.

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2007
  • Poruke: 1146

pixxel ::Posto sam rodom iz Sarajeva, ne secam se nesto da je bilo ikakvih preliva, posto gledam ljude dok iste peku u cevabdzinici... Jednostavno, tajna je u mesu (koje je odstojalo), belom luku, i u loju kojim se mazu resetke na rostilju. Za meso ne koriste svinjetinu, nego mesavinu teletine/ovcetine i junetine.
Luk ne ide u ćevape već u pljeskavice.
Ali, ćevabdžije imaju neku krpu kojom premazuju ćevape.


Potreban je samo minut da se registrujete - da biste učestvovali u diskusiji:
Izaberite vaše korisničko ime [username] :
Vaša email adresa je [email] : Email adresa mora biti tačna!
Ukucajte željenu šifru [password] :
Ukucajte šifru ponovo [password again] :
Jezik [language] :




Ili se jednostavno uloguj preko Facebook-a:
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 234 korisnika na forumu :: 17 registrovanih, 3 sakrivenih i 214 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1383 - dana 19 Okt 2014 22:26

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 11neco11, CheefCoach, Chuck Norris, cikadeda, comi_pfc, eugrom, filiphr, m0nstrum_, MIG-3, Plav Medved, Ranxerox, Srki94, stringer bell, vasa.93, Vl veliki, zax22r, Žan Klod vam dam
Siguran hosting