sarajevski cevap

sarajevski cevap

offline
  • Pridružio: 20 Feb 2008
  • Poruke: 1

Zdravo drustvo. Zna li neko recept za ukusan sarajevski ili banjalucki cevap? Pozdrav



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 13 Jan 2008
  • Poruke: 3657
  • Gde živiš: Stara Pazova

To ti niko tačno ne može reći jer ima dosta načina koji se razlikuju od podnevlja do podnevlja i razlike su u nijansama.
Mislim da najviše recepata zna baš on http://www.google.com/search?hl=sr&q=recept+ba.....B0&lr=

Treba samo malo pretražiti.....



offline
  • Pridružio: 26 Jan 2008
  • Poruke: 39
  • Gde živiš: Beograd

Evo informacije sa lice mesta.I za mene je to bila misterija ali kazu Bosanci da nije tajna u samom cevapu(mesu)nego u prelivu.Ali tajnu preliva nisam saznao.

offline
  • pixxel  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 21 Jun 2005
  • Poruke: 9091
  • Gde živiš: Tu i tamo...

Posto sam rodom iz Sarajeva, ne secam se nesto da je bilo ikakvih preliva, posto gledam ljude dok iste peku u cevabdzinici... Jednostavno, tajna je u mesu (koje je odstojalo), belom luku, i u loju kojim se mazu resetke na rostilju. Za meso ne koriste svinjetinu, nego mesavinu teletine/ovcetine i junetine.

Jedan od najbllizih recepata:
http://www.coolinarika.com/recept/sarajevski-cevap

offline
  • Pridružio: 26 Jan 2008
  • Poruke: 39
  • Gde živiš: Beograd

Nisam mislio da je priprema mesa tek tako ali ima raznih recepata.Ali meni u somun kad stave cevape uvek i preliju sa onim sokom gde se pece ili sta vec dodaju u njega.

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2007
  • Poruke: 1140

pixxel ::Posto sam rodom iz Sarajeva, ne secam se nesto da je bilo ikakvih preliva, posto gledam ljude dok iste peku u cevabdzinici... Jednostavno, tajna je u mesu (koje je odstojalo), belom luku, i u loju kojim se mazu resetke na rostilju. Za meso ne koriste svinjetinu, nego mesavinu teletine/ovcetine i junetine.
Luk ne ide u ćevape već u pljeskavice.
Ali, ćevabdžije imaju neku krpu kojom premazuju ćevape.


Potreban je samo minut da se registrujete - da biste učestvovali u diskusiji:
Izaberite vaše korisničko ime [username] :
Vaša email adresa je [email] : Email adresa mora biti tačna!
Ukucajte željenu šifru [password] :
Ukucajte šifru ponovo [password again] :
Jezik [language] :




Ili se jednostavno uloguj preko Facebook-a:
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 331 korisnika na forumu :: 31 registrovanih, 4 sakrivenih i 296 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1311 - dana 15 Nov 2012 21:40

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, Acid_Burn, acotv, alimpije, ante mpt, BlekMen, bojovnik, Chuck Norris, Dorcolac, eliminator, eulereix, Goran Kalentic, Jovan Kovačević, Korapg, KUZMAR, lidija2011, MB120mm, MFTTL, Milan Kosić, Mixelotti, NaVrDabrBavrDamr, nebidrag, Nesho, ray ban11, rest77, suton2, Trpe Grozni, vasa.93, virked, zixo, Žan Klod vam dam
Siguran hosting