sarajevski cevap

sarajevski cevap

offline
  • Pridružio: 20 Feb 2008
  • Poruke: 1

Zdravo drustvo. Zna li neko recept za ukusan sarajevski ili banjalucki cevap? Pozdrav



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 13 Jan 2008
  • Poruke: 3657
  • Gde živiš: Stara Pazova

To ti niko tačno ne može reći jer ima dosta načina koji se razlikuju od podnevlja do podnevlja i razlike su u nijansama.
Mislim da najviše recepata zna baš on http://www.google.com/search?hl=sr&q=recept+ba.....B0&lr=

Treba samo malo pretražiti.....



offline
  • Pridružio: 26 Jan 2008
  • Poruke: 39
  • Gde živiš: Beograd

Evo informacije sa lice mesta.I za mene je to bila misterija ali kazu Bosanci da nije tajna u samom cevapu(mesu)nego u prelivu.Ali tajnu preliva nisam saznao.

offline
  • pixxel  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 21 Jun 2005
  • Poruke: 9091
  • Gde živiš: Tu i tamo...

Posto sam rodom iz Sarajeva, ne secam se nesto da je bilo ikakvih preliva, posto gledam ljude dok iste peku u cevabdzinici... Jednostavno, tajna je u mesu (koje je odstojalo), belom luku, i u loju kojim se mazu resetke na rostilju. Za meso ne koriste svinjetinu, nego mesavinu teletine/ovcetine i junetine.

Jedan od najbllizih recepata:
http://www.coolinarika.com/recept/sarajevski-cevap

offline
  • Pridružio: 26 Jan 2008
  • Poruke: 39
  • Gde živiš: Beograd

Nisam mislio da je priprema mesa tek tako ali ima raznih recepata.Ali meni u somun kad stave cevape uvek i preliju sa onim sokom gde se pece ili sta vec dodaju u njega.

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2007
  • Poruke: 1213

pixxel ::Posto sam rodom iz Sarajeva, ne secam se nesto da je bilo ikakvih preliva, posto gledam ljude dok iste peku u cevabdzinici... Jednostavno, tajna je u mesu (koje je odstojalo), belom luku, i u loju kojim se mazu resetke na rostilju. Za meso ne koriste svinjetinu, nego mesavinu teletine/ovcetine i junetine.
Luk ne ide u ćevape već u pljeskavice.
Ali, ćevabdžije imaju neku krpu kojom premazuju ćevape.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 730 korisnika na forumu :: 79 registrovanih, 7 sakrivenih i 644 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1383 - dana 19 Okt 2014 22:26

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, _commandos_, AcaNik, ALBION101, aleksandar996, aleksandraaca97, battalion, Blue, borko_marjanovic, botest, bozocv, Brat Dragan, BSD, celeron, celik, Cili, dobri covek, Dragan_OSS, draganca, dragisa dragisa, Dusan Janjetovic, dzonibd, Filip Ilic, FOX2, foxy2, Futurama, gagidjuric, GrobarRomanticar, hak1, haris-74, hyla, igorpet, Indigenous, Irbis, Izdajnik, kalens021, Kent2, Korto II, krkalon, KUZMAR, Mala Truba, mali15, MB120mm, Mercury011, mikrimaus, Milan A. Nikolic, Milan Rakic 4, MiroslavD, nebkv, neko iz mase, nikoli_ca, oldtimer, pavlo, pein, pomagajbrate, Rade Jakovljevic, Radovan Vinčić, raskoljnikov, rovac, S-lash, sakota79, Sass Drake, shone34, Siniša Guša, Skywhaler, SRS2, stari graničar, trio, uruk, Voja1978, voja64, Vojkan Petrovic, Vojvodjanin, vuk14, Wiesel092, Zandar, zoka2, Zoran Rapajić, Zorge