Svajcarska viza

Svajcarska viza

offline
  • jekka 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 01 Jul 2006
  • Poruke: 21
  • Gde živiš: izmedju ničega i svega

Moze li mi neko reci sta mi je potrebno od dokumentacije za Svajcarsku vizu? Ukoliko neko zna neka mi javi. Pozzzz



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 18 Jun 2006
  • Poruke: 1514
  • Gde živiš: Singidunum

Uh, ja sam prosle godine uzimao vizu, ali u pitanju je bila B viza, tako da mi je vecinu toga zavrsila supruga tamo u Svici, ja sam doneo valjda svega 2 slike, pasos i popunio formular, ali nisam vise siguran.


>>Dodatak:

Evo, uz malo guglanja ;-) :

EMBASSY OF SWITZERLAND IN SERBIA AND MONTENEGRO
Bircaninova 27
SCG-11001 Beograd

Telephone:
+381 (0)11 306 58 20
+381 (0)11 306 58 25
>> +381 (0)11 306 58 15 (for visa matters)

Fax:
+381 (0)11 265 72 53

e-mail:
Vertretung@bel.rep.admin.ch


Opening hours for the general public:
Monday - Friday: 8 a.m. - 12 noon
No visa applications are taken on Fridays

Zovi na ovaj tel. koji sam boldovao, tu ces sve saznati za vrstu vize koja tebi treba.

Evo link sajta gde ima spisak ambasada Svajcarske
>>Ambasada u Beogradu - www.eda.admin.ch/belgrade


I - srecno! ;-)



offline
  • Pridružio: 05 Jan 2007
  • Poruke: 38
  • Gde živiš: Confoederatio Helveticae

jekka,

neznam da li Vas još uvek interesuje i da li su moje informacije još uvek aktuelne ali ovako je to bilo pre par godina kada su nam neki prijatelji iz BG dolazili u posetu.
Dakle, poterbno je da Vas neko pozove, drugim rečima da garantuje za Vas.
Vi u Švajcarskoj ambasadi u Beogradu uzmete formulare, popunite i pošaljete tome koji Vas poziva.
On to preda svojoj opštini na odobrenje.
Mislim da je potrebno i da se uplati zdravstveno osiguranje za period za koji tražite vizu.
Opština, pošto odobri, šalje nazad ambasadi u Beograd.
Posle svega ovoga Vi ponovo idete u Ambasadu i dobijate vizu.
Ovo sve važi, naravno, za turističku vizu.

Za radnu vizu nisam baš siguran ali mislim da je to sada prilično nemoguće. Vrzino kolo. Za vizu Vam je potrebna potvrda od neke firme da imate posao a neka firma će Vam dati posao tek kad imate vizu.

I još jedna sitnica. Na leto će i Švica da se ubaci u Šengensku šemu pa Vam tada neće biti potrebna spacijalna viza za Švajcarsku ako već imate za Evropsku Zajednicu.

Linkovi koje je Jean Luc naveo krajem oktobra 2006. više ne rade. Verovatno i EDA (Ministarstvo spoljnih poslova) deli sada sve na Srbiju i MonteNegro.

Puno sreće !

offline
  • Fej  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 25 Mar 2004
  • Poruke: 1293

@MADduke, jesi li siguran da osoba iz Srbije dobijene formulare salje u Svajcarsku na odobrenje?

p0z

offline
  • Pridružio: 18 Jun 2006
  • Poruke: 1514
  • Gde živiš: Singidunum

Radi linka za sajt ambasade, ali ne rade oni za download formulara...izbrisao sam te ostale, lako ce se naci novi link kad se potrazi po sajtu...

offline
  • Pridružio: 25 Jun 2008
  • Poruke: 2

Pre 2 nedelja sam dobila svajcarsku vizu. Putujem pod opcijom POSETE,student sam i od dokumenata sam prilozila indeks original,izvod iz maticne knjige rodjenih original,zdravstbeno osiguranje,potvrdu sa faxa o redovnom studiranju. Ukoliko sami snosite svoje troskove boravka u Svajcarskoj morate da imate novac na racunu,za svaki dan boravka morate imati 15o franaka ili 100 eura. Otvorite u banci devizni racun i od banke trazite da Vam da potvrdu da imate taj novac i to trazite na engleskom jeziku. Na taj nacin se viza dobije za 24 sata. Veoma brzo i bez dodatnog maltretiranja. Sva dokumenta sam prevela na engleski jezik,a moze i na nemacki,francuski ili italijanski. U zahtevu sam navela a utujem u posetu rodjacima i adresu i postanski broj grada.
Cula sam i za slanje nekih papira domacinima pa da oni moraju otici tamo da prijave i onda taj papira da salju u ambasadu,tj. da oni garantuju za Vas.i to moze ali onda postupak traje duze,oko mesec dana.
Uglavnom sa deviznim racunom ide sve mnogo brze jer tada Vi sami za sebe garantujete sa tim novcem

offline
  • Pridružio: 27 Avg 2008
  • Poruke: 1

Napustio sam Svajcarsku samo zbog porodicnih pfoblema,imao sam C vizu sada bih zeleo da se vratim tamo jer cerka i sin su vec tamo se ozenili i udali i zeleli bi da budem sa njima.Kako da ponovo dobijem vizu.


Potreban je samo minut da se registrujete - da biste učestvovali u diskusiji:
Izaberite vaše korisničko ime [username] :
Vaša email adresa je [email] : Email adresa mora biti tačna!
Ukucajte željenu šifru [password] :
Ukucajte šifru ponovo [password again] :
Jezik [language] :




Ili se jednostavno uloguj preko Facebook-a:
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 522 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 5 sakrivenih i 469 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1383 - dana 19 Okt 2014 22:26

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 11neco11, _Hoplit_, aero-3, amaterSRB, Barkman, BlekMen, borko_marjanovic, BSD, Chuck Norris, cyber fulkrum, Davor Kerezovic, Did, Djokkinen, DONBG, Dušan Silni, Fulcrum, Himzo Hasak 2, Ibrica, ifix, ivance95, krunc, lovac12, m4rk0, Majki2, MB120mm, Mercury2, mikrimaus, mpman, Pero91, Plav Medved, promax, Radomir Đerić, rem2, Sass Drake, sch2, skillex, SlobaBgd, Snorks, Sr.Stat., Srki94, StepskiVuk2, stringer bell, TabskoPit, VJ, White Knight, Wiesel092, YU-UKI, Žan Klod vam dam
Siguran hosting