Misteriozno zamrzavanje wina na pojedinim web stranicama?!

1

Misteriozno zamrzavanje wina na pojedinim web stranicama?!

offline
  • MANA  Male
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 18 Avg 2005
  • Poruke: 475
  • Gde živiš: Kući

Vec mesec dana imam problema sa tim. Windows (XP Pro SP2) se jednostavno zamrzne na pojedinim web stranicama... Na primer www.nic.co.sr (u IE) (prvi put desilo se na home stranici, drugi put na FAQ stranici) i www.guildwars.com (i Firefox i IE). Ima josh dosta stranica. Normalno deshava se samo kada sam na internetu. Prvo sam pomislio da je u pitanju neki bug sa flashom poshto mi se to prvi put desilo kod jedne flash igrice, ali nije... Zatim sam mislio da je do firefoxa poshto koristim novu betu ali nije, deshava se i u IE i u Operi... Formatirao sam hard i reinstalirao win zbog ovoga ali i dalje je tu problem. Ne deshava se chesto ali je dovoljno da me zheshcje iznervira.
Ima li neko predstavu u chemu bi mogao biti problem? Mozhda losh hardware ali sumnjam poshto se deshava samo na pojedinim sajtovima i samo kada sam na netu, than again reinstalacija wina nije pomogla... Heeeelp! Neutral



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Avg 2005
  • Poruke: 74
  • Gde živiš: Novi Sad

Evo, ja sad bio na obe stranice i nista sve normalno ( XP PRO SP2). Mislim da nije do wina. Znam da su ranije verzije opere zezale na pojedinim sajtovima a sa IE mi se desavalo da otkaze na najobicnijem forumu. Jedino jos sto mi pada napamet je antivirus, pogotovo ako je stavljen na maximum i naravno u kombinaciji s antispajverom usporava komp do bola a ponekad ga totalno zakoci. Takodje ako ti je ukljucen windows update to ume da opterecuje konekciju.



offline
  • MANA  Male
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 18 Avg 2005
  • Poruke: 475
  • Gde živiš: Kući

AV ne drzhim rezidentalno vec odavno, samo kao on-demand scanner (inache je KAV u pitanju i danas nije prohashao nishta...). I ne znam da li si me mozhda pogreshno razumeo (ovo sa WU), ne usporava mi se konekcija vec se ceo komp blokira, moram da ga resetujem na kucishtu.

Kontam da su mozhda u pitanju XP-ovi servisi, poshto nemam bash jak komp poiskljuchivao sam neke po uputstvima sa sajta www.blackviper.com ('safe' konfiguracija). E sad koji bi servis mogao biti, ako je neshto od toga? Ne bih da ukljuchujem sve...

Evo josh jednog linka na kojem se deshava
http://www.suonodiroma.com/labirinto.swf

I josh jedan
http://www.vexatori.de/zib/spstudio.html

offline
  • Pridružio: 11 Sep 2005
  • Poruke: 1282
  • Gde živiš: Pa gde i do sada

A koliko imas u sistemu tray programa koji su rezidentni jel sam kazes da ti je slab komp.a ono koce do bola a iskljucivanje servisa sve zavisi sta si iskljucio ja sam naprimer iskljucio na jednom kompu. negde oko 15 kom. a sve zbog male memorije jer ima dosta servica koji nama netrebaju bar vecini a oni znaju da ukradu dosta Memorije pa se tu ljudi snalaze

offline
  • MANA  Male
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 18 Avg 2005
  • Poruke: 475
  • Gde živiš: Kući

Rezidentni u tray-u su mi samo ZA Pro i LClock (programchicj koji ulepshava sat, troshi cca 300kb rama). Ali mislim da to nije bitno jer rekoh deshava se samo kada otvaram pojedine sajtove. Dakle zakljuchio sam da mom kompu ne prijaju pojedini .swf-ovi i josh neke sitnice, pojma nemam koje...

offline
  • Pridružio: 24 Avg 2005
  • Poruke: 74
  • Gde živiš: Novi Sad

A da iskljucis ZA i koristis samo windowsov firewall? Mislim da ZA moze ponekad da zeza flash, a plus ako su ti oba firewall-a ukljucena moze biti problema. Ako ni to ne pomogne onda evo linkova : mycity.rs/phpbb/viewtopic.php?t=14840
mycity.rs/phpbb/viewtopic.php?t=14410
mycity.rs/phpbb/viewtopic.php?t=2593
mycity.rs/phpbb/viewtopic.php?t=16454

offline
  • Pridružio: 06 Mar 2005
  • Poruke: 150

A jos i kombinacija sa ZA i KAV.Kao sto ti je rekao BlackDog izbrisi ZA.

offline
  • MANA  Male
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 18 Avg 2005
  • Poruke: 475
  • Gde živiš: Kući

ZA koristim vec duzhe od godinu dana i nikad nije bilo problema... A za KAV rekoh ne drzhim ga rezidentnog, ni service ni GUI, a i ona opcija koja pravi probleme sa ZA je iskljuchena tako da mislim da nije konflikt.
BlackDog hvala na linkovima... Vraticju sve XPove servise na default pa cjem da vidim shta cje dalje biti...

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 683
  • Gde živiš: Sr. Kamenica

A da nam kazes plz koju kofniguraciju imas i eventualno sta imas od coodnih aktivnih procesa Question

offline
  • MANA  Male
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 18 Avg 2005
  • Poruke: 475
  • Gde živiš: Kući

Vratio sve servise na default i uninstalirao ZA i nishta, i dalje se deshava. :sniff:
Konfiguracija... Celeron na 850 mhz na chaintech 60JA3 plochi sa Intel 815ep chipsetom i (valjda) integrisanom c-media 8738/6ch zvuchnom, 256 mb rama, grafichka GF2 MX400 sa 64mb i hmm Agere modem.
Nikakve chudne procese nemam, uglavnom ih pri bootu imam 20 u task manageru..

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 588 korisnika na forumu :: 13 registrovanih, 1 sakriven i 574 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bojank, BSD2, Dersu Uzala, Iwo Jima, lojola, Maschinekalibar, mgaji21, milijarder, miodrag2, radoznao2, reidmihajilo, zoran-ruma, Zori