Život pčela

25

Život pčela

ево..
















Evo skica kao sto sam obecao. Mozda nekom zatrebaju.


Fotografija koja pokazuje delove


Bocna stranica


Krov - poklopac


Sabirna kutija


Lesonitski nosac konstrukcije


Letvica drzac


Zicana mrezica]


Plasticna mrezica


Plasticna mrezica na sabirnoj kutiji

Lek protiv varoe.
Neko je pitao koji je to lek protiv varoe koji može u čaj i u jelo.
Nisam mu još dao ime a na slično postavljeno pitanje izvesnom Milanu ovako sam odgovorio. Da ne bih ponovo sve pisao, najlakše mi je kopirati i kompletno pitanje i odgovor dostaviti Vam na uvid.
Puno Vas pozdravljam.

Gospodine Vojo,interesuje me nesto vise o vasem preparatu protiv varoe i cena pakovanja.


Poštovani Milane, lek protiv varoe još nemamo u prodaji ali se nadam da će ovog proljeća pčelarstvo imati priliku da se upozna sa lekovitom mešavinom bilja koja 100% uništava varou na pčelama i oko 80 % varoe u leglu. Radi se o biljkama koje sadrže komponente (prirodne insekticide) koje uništavaju varou.
Lek je ispitan u 5 različitih faza sa mnoštvom košnica i ukupno na 4 pčelinjaka kod mene i mojih prijatelja pčelara u Novom Miloševu.
Upotreba i rezultati su detaljno zabeleženi. I na kraju u patentnoj prijavi predati institutu za patente u Beogradu.

Nažalost do sada ove biljke nisu služile u ovu svrhu a jedna od glavnih koje čine ovaj lek nikada do sada nije služila kao bilo kakav lek.

Ovaj lek -mešavina bilja i u 4-5 puta jačoj dozi od 100% smrtonosne za varou nije štetan pčelama i može se koristiti u svako doba godine pa i u toku medobranja.

Lek će biti vrlo jeftin, (oko 10 dinara 2 grama-tabletica za 1 LR nastavak) a daleko je efikasniji od svega do sada viđenog.
Kada se stavi u čaj ima dobro antibakterisko, antivirusno i antireumatsko dejstvo. Pored toga neke komponente normalizuju rad ganglija i jačaju kompletan periferni nervni sistem. Opet neke komponente koje sadrži ovaj lek imaju antitumor efekat i predmet su najnovijih istraživanja na univerzitetima u Japanu ali se tamo koriste-izdvajaju iz tamošnjih biljaka koje mi ovde nemamo. Kao preventiva može da posluži svakodnevno uzimanje po jedna šoljica čaja.
Ovaj lek može da se koristi i kao dobar začin u spremanju gotovih jela.
U mojoj porodici je rado omiljen čaj.

Ja za sada nemam laboratorisku opremu za neka posebna ispitivanja komponenti i biljaka koje me interesuju. Ništa osim dobre volje. Nažalost nisam ispunio ni obećanje dato na Institutu za lekovito bilje, profesoru doktoru Adamoviću da ću o pomenutim komponentama i bilju napisati tekst za međunarodni časopis o lekovitom bilju čiji je on glavni urednik.

Ovog proleća ću, ako bog da sreće i zdravlja, besplatno poslati svim pčelarskim udruženjima Srbije po nekoliko TABLETICA -tako ih od šale zove jedan moj prijatelj, neka pčelari isprobaju. Naš svet obično ne veruje u svoje izume. Naši pronalazači obično postanu slavni kad odu u inostranstvo ili posle smrti. Retki su oni koji ovde žive od svojih izuma.
No međutim ja se nadam da su moji lekovi kao i moje košnice neophodni srpskom pčelarstvu i da će biti u budućnosti prihvaćeni.
Obavestiti ću Vas kad lekova bude za prodaju.
Puno pozdrava.

Pronalazač Vojo Brstina.

Kosnice sa precnikom ::
...Ovog proleća ću, ako bog da sreće i zdravlja, besplatno poslati svim pčelarskim udruženjima Srbije po nekoliko TABLETICA -tako ih od šale zove jedan moj prijatelj, neka pčelari isprobaju. Naš svet obično ne veruje u svoje izume...


Memojte zaboraviti Udruzenje pcelara "Matica" iz Banatskog Velikog Sela, licno se dobrovoljno javljam da isprobam lek i dam svoj sud o njemu.

Razlog naseg neverovanja u novitete nije cudan. Koliko smo puta do sad prevareni? Mnogo. Valjda smo vremenom postali malo suzdrzaniji na novosti, nema tu ni potcenjivanja niti sujete, naprosto je u pitanju oprez.

Bez brige, spremit ću ti 10 lekova, i biće mi zadovoljstvo čitati rezultate objavljene na internetu, pogotovo rezultate koje nisam ja napisao.
Budi u uverenju da se radi o pravom leku.
Sastavljen je od više biljaka-posebno izabranih, gde imamo sadržaj 14 različitih izvanrednih prirodnih insekticida.
Da znate odmah ovde nema timola.
I mislim da nikada neće doći do rezistencije varoe prema ovom leku. Osim toga imamo i neke komponente koje pojačavaju njihovo dejstvo i produžuju ga na 15-20 dana i preko mesec dana u jesenjim danima. Posebno izvanredno dejstvo je u prvih 14-15 dana , gde svaki dan samo brojite mrtve varoe, koje kako izlaze mlade pčele iz legla sa njima izlaze i mrtve varoe koje su bile u leglu.
Nažalost manji broj varoe ipak preživi u leglu. To su verovatno one koje su tek uskočile u ćelije legla i zaronile na dno ćelije ispod larve.
To je moja sledeća briga.
Mislim da treba ponoviti tretman posle dve nedelje i time bi smanjili populaciju varoe na minimum. Imali bi u narednim danima samo one varoe koje bi pčele donele-prenele na sebi u košnicu.
Inače posle upotrebe našeg prirodnog leka i kontrolnih merenja upotrebom mitaka za mitak preostaje samo onoliko varoa koliko ih izlazi iz legla za 1 dan tj mitak "ubija" već ubijene varoe koje izlaze iz legla sa mladim pčelama i to samo za taj 1 dan. To je otprilike 10-20% u odnosu na prvi dan posle upotrebe našeg prirodnog leka.
Sve je isto i tamo gde se kontrolisalo sa mitakom i tamo gde se nije on upotrebljavao.
Sve naredne dane posle upotrebe prirodnog leka, polako kako se procentualno- progresivno razmnožavala varoa tako se povećava broj nađenih mrtvih varoa.I najveći broj mrtvih varoa se konstatuje od osmog do dvanaestog dana nakon upotrebe - aplikacije leka.
Eto malo sam se raspričao, i mislim da je dobro što sada znate šta možete da očekujete.
U svakom slučaju ovo nisu hemiski kancerogeni insekticidi i opasne hemiske kiseline nego se radi o biljkama koje su korisne za ljudski organizam i svaki kontakt sa njima pomaže ljudskom organizmu- pisao sam o tome nešto malo u prethodnom javljanju.
Sirovine smo obezbedili za otprilike 10% u odnosu na potrebe pčelara Srbije. Mislim da će to biti dosta za ovu godinu. Uglavnom budite bez brige "problem varoa"-najveći problem pčelarstva celog sveta mislim da je rešen.
Biće mi zadovoljstvo kad to budem od Vas čitao.
Dosta za ovaj put.
Sve Vas puno pozdravljam.
Pronalazač Vojo Brstina.

izvinite sto nije nastavak teme al moram da pitam jer ko pita taj "skita znate li kad je skup pcelara na poljo fakultetu u ns .rekli mi da je negde kao februara ali niko nezna tacno.to je ujedno prodaja opreme i svasta nesto hvala unapred

kodar ::izvinite sto nije nastavak teme al moram da pitam jer ko pita taj "skita znate li kad je skup pcelara na poljo fakultetu u ns .rekli mi da je negde kao februara ali niko nezna tacno.to je ujedno prodaja opreme i svasta nesto hvala unapred
Први викенд у марту,и овај пут ће вероватно бити на спенсу Wink

Dopuna: 09 Feb 2008 15:29

Опет ја,ал шта да радим кад сам знатижељан а имам и проблем.Наиме чини ми се да сам приметио трагове измета на једном друштву,па ме занима шта да радим,како да спасем да не пропадне и да се друге не заразе.
Успут да кажем да нисам слао пчеле на анализу тако да не знам да ли је нозема у питању.И још да кажем да се доста људи жали на нозему ове зиме.

Jesi li davao pogace pcelama? Ako jesi da li si i tad video fleke, da li su pcelemozda "kakile" u trenutku davanja pogaca ili su se one pojavile kasnije?

Приликом додавања погача,приметио сам флеке само код неких друштава која су страдала током зиме,и то само по сатоношама,код других нисам приметио,можда их је било али нисам видео.Данас сам приметио на једном друштво око лета да има пар браон флека као измет,па пошто немам неко искуство са тим не знам је ли то нозема или није.
У ових мојих пар година пчеларења нисам приметио тако нешто.Дај боже да није то нозема.Вероватно да сам се мало и уплашио али боље да питам него да пропадну.

krcun ::..Данас сам приметио на једном друштво око лета да има пар браон флека као измет..

Mislis oko leta sa spoljne strane kosnice?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 666 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 3 sakrivenih i 622 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, airsuba, BORUTUS, CikaKURE, crnitrn, Denaya, DPera, DragoslavS, FileFinder, FOX, funder, Goran 0000, indja, Krvava Devetka, ladro, lelemud, Luka Blažević, mercedesamg, milenko crazy north, milutin134, moldway, mrav pesadinac, nextyamb, Panter, procesor, rajkoplje, S.Palestinac, sasa87, slonic_tonic, Srle993, Stoilkovic, Sumadija34, Tvrtko I, vathra, Vatreni Zmaj, W123, wizzardone, wolf431, yrraf, |_MeD_|, šumar bk2