Život pčela

24

Život pčela

goust ::Ja sam 6 puta dimio Mitakom i za sad nemam ni jedno drustvo izgubljeno zbog varoe do sad. Mislim da se sve vise potvrdjuje prica Slobodana Sulejica iz lista "Pcelar (ima njegova prica ovde nekoliko stranica unazad, skenirana i postavljena direktno iz "Pcelara") da se Superstrips ne pokazuje bas nesto pouzdano u praksi. Ako se ne varam i ovde je neko ko je stradao od varoe pisao da je koristio Superstrips. Iskreno se nadam da cu prisustvovati Skupstini SPOS-a gde ce verovatno, malkar i u "kuloarima" prica o rezultatima delovanja Supestripsa, pa cu vas izvestiti o misljenjima i drugih pcelara.
Све више верујем да није у питању Суперстрипс,тј његово деловање,већ закаснела реакција пчелара,па и мене са третманом.Прошла година сама по себи је била јако специфична,све је дошло некако раније па тако и пчеле али и вароа.Када су извршени третмани у већини случаја вароа је већ узела маха.

OK inace sa superstripsom sam zavrsio, vracam se ja bogami starom dobrom amitrazu. prvi put ove godine nisam dimio i tras-20% cuo sam i da je maverik dobar i da ga u makedoniji ima. inace za secer u prahu znam i mlin imam ali nije bas jednostavan za koriscenje,mada se slazem da se koristi kao dopuna u ekoloskoj borbi protiv varoe. interesuje me da li neko ima iskustva sa API LIFE WAR. To je italijanski lek i sastoji se od timola,kamfora,eukaliptusa,mentola i necega sto sluzi kao nosac. u obliku tablete je i stavlja se na satonose. u kesici su dve tablete i to je doza za jako drustvo

Ja se izvinjavam, greskom sam umesto da popravim nesto u tekstu dva posta iznad, izbrisao ceo tekst. Evo da ga ponovim.

Citat:Ja sam 6 puta dimio Mitakom i za sad nemam ni jedno drustvo izgubljeno zbog varoe do sad. Mislim da se sve vise potvrdjuje prica Slobodana Sulejica iz lista "Pcelar (ima njegova prica ovde nekoliko stranica unazad, skenirana i postavljena direktno iz "Pcelara") da se Superstrips ne pokazuje bas nesto pouzdano u praksi. Ako se ne varam i ovde je neko ko je stradao od varoe pisao da je koristio Superstrips. Iskreno se nadam da cu prisustvovati Skupstini SPOS-a gde ce verovatno, makar i u "kuloarima" cuti pricu o rezultatima delovanja Supestripsa, pa cu vas izvestiti o misljenjima i drugih pcelara.

Ајде ако неко има нацрт или скицу,или нешто што би помогло при прављењу сакупљача полена,нека постави.Није важно да ли је спољни или унутрашњи,пробао би да направим.

Da li neko zna neki link ka nekoj dobroj stranici koja se bavi ovom tematikom tj pcelama........ Pozdrav

@ krcun

Ja sam svojevremeno pravio spoljne skupljace polena i imam nekih 40ak u izvanrednom stanju. Sutra cu fotografisati sve pojedinacne delove i dacu ti dimenzije, koje jesu za LR, ali se daju vrlo lako prilagoditi bilo kom tipu kosnice.

@ filasd

napisi pcelarstvo u Google, pa biraj sta god ti odgovara.

Немој се толико мучити,мислио сам неки линк или скицу.Иначе ја имам један спољни па ћу пробати прекопирати димензије и направити.У сваком случају хвала.

Evo izgleda spoljnog skupljaca polena, pa ako imas ovaj tip da ti onda ne radim nacrte?






Нешто слично имам,али ми се чини да је твој направљен једноставније,тј да код мене има неких делова вишка,ако хоћеш да усликам па да ставим.

Pa, mozes ako ti nije problem. Ko zna kome ce ovo zatrebati. Evo i ja cu odraditi "tehnicke" crteze delova, cim malo ugrabim vremena.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 816 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 5 sakrivenih i 770 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, amaterSRB, babaroga, bladesu, Boris Bosiljčić, Brana01, BraneS, BRATORIII, Centauro, doloress, DonRumataEstorski, dragoljub11987, Duh sa sekirom, goxin, hyla, Karla, kihot, Krusarac, Kubovac, Leonov, Levi, mercedesamg, milenko crazy north, MilosKop, milutin134, moldway, opt1, Oscar, panzerwaffe, RecA, Rogan33, S2M, Smiljke, sokars, stalja, styg, VJ, voja64, VP6919, wizzardone