Lična i društvena odgovornost

34

Lična i društvena odgovornost

offline
 • Fil  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 11 Jun 2009
 • Poruke: 16573

saten :: Jezivo je koliko ljudi kucka poruke dok vozi, a još mi je jezivije što se ništa ne rešava po tom pitanju.Takav nam je mentalitet. https://www.mycity.rs/Pricaonica/Srpski-mentalitet.html#p1931013

Prva slika objašnjava. smešakRegistruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 21 Nov 2007
 • Poruke: 2056

Kad nemamo temu zemljo otvori se

Citat:До сада су се пољопривредници на својим њивама сусретали са разним проблемима. Кад штету направе временске непогоде то је ипак виша сила, али кад на засејаним њивама то учини возач теренског моторног возила, то до сада није виђено. Барем на подручју аранђеловачке општине. Међутим, времена се мењају, па тако и навике бахатих возача квадова и мотора. Нити једном здраворазумском уму није јасно шта један квад може да ради у њиви засејаној кукурузом, који је већ достигао висину од пола метра, а управо се то дешава ових дана на падинама Букуље.

На кваду су виђена два млађа момка и један моторциклиста како ноншалантно праве кругове по кукурузу. Изгажен је добар део засејане њиве, а штета је велика. Према речима власника њива и ливада, слично се дешавало и на другим обронцима под Букуљом.

Намеће се питање шта може једном младом човеку бити у глави ако без размишљања пође у авантуру преко неке засејане површине. Да ли је то бес, обест, хир, бахатост, ћеф или пуко незнање? Да ли је могуће да та глава, коју покреће адреналин не може да зна да је у земљи нешто посејано, да од тог приноса зависи колико ће хране бити за све нас, па и њега.


https://www.politika.rs/scc/clanak/509290/Sto-na-n.....ci-kvadovaI gde je tu policija, komunalna policija, ekološka policija, kuka i motika na kraju krajeva
Ekser za bušenje guma, društveno koristan rad za takvu bahatu omladinu.
Kad bi okopavali motikom baštu i kukuruz ne bi im palo na pamet ni da jedu proizvode od kukuruznog zrna i brašna, a ne da gaze po njemu.
Nevaspitano to sve....
To nije usamljeni slučaj. Dešava se ti u Vojvodini i ostalim poljoprivrednim krajevima... Twisted Eviloffline
 • Pridružio: 13 Maj 2012
 • Poruke: 2413
 • Gde živiš: Karlmarksland

Ма какав друштвено користан рад...Добро пендречење,па одузимање дозволе и квада,добра новчана казна и годину у забели.

offline
 • Pridružio: 13 Maj 2012
 • Poruke: 2413
 • Gde živiš: Karlmarksland

Пре равно 75 година, 11. јуна, Павле Милошевић, рођен 1930, стигао је у Васпитно-поправни дом (ВПД) у Крушевцу. Он је био први малолетни преступник који је морао да издржава посебну васпитну меру у тек отвореној установи. Ухваћен је у крађи очевог двогледа, а пријавили су га - родитељи!

https://www.novosti.rs/c/drustvo/vesti/1124876/pre.....a-krusevcu

offline
 • Pridružio: 21 Nov 2007
 • Poruke: 2056

Ватрогасци ван дужности спасли дете из шахта пуног водеCitat:
Ватрогасци из Зајечара Андрија Трифуновић и Саша Лалић спасили су трогодишњег дечака који је у Улици генерала Гамбете у том граду упао у шахт пун воде, дубок око четири метра.

Враћајући се са посла, ватрогасци-спасиоци затекли су окупљену групу људи и том приликом видели малолетно дете које је упало у незаштићен шахт.

Брзом реакцијом, један ватрогасац-спасилац се сајлом за вучу возила спустио у шахт, ухватио дете за ноге и извукао га.

Дечак није давао знаке живота, а након што су га Трифуновић и Лалић реанимирали, дошао је свести, након чега је превезен у Здравствени центар Зајечар, где му је указана лекарска помоћ, преноси Танјуг.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин је захвалио Трифуновићу и Лалићу поводом спасавања трогодишњег дечака, истакавши да су учинили подвиг вредан сваког дивљења.

Како је саопштено из МУП-а, министар полиције ће наградити храбре ватрогасце који су спасили живот трогодишњаку.https://www.politika.rs/scc/clanak/509602/Vatrogas.....punog-vode


Svaka čast vatrogascima spasiocima, koji rade uvek svoj posao...Al...
Citat:Враћајући се са посла, ватрогасци-спасиоци затекли су окупљену групу људи и том приликом видели малолетно дете које је упало у незаштићен шахт.


Ovo nije iznenađujuće al je tipično, i kad su tuče u pitanju, i slične stvari; skoro je bilo isto tako kad je trebalo spasiti psa i nekog kanala, isto je naišao vatrogasac spasioc, dok su neki građani posmatrali:Da li su okupljeni u grupi samo gledali, i komentarisali, i koliko dugo ili pozvali hitnu pomoć i ostale službe, ili je eto stiacijem okolnosti naišli vatrogasci spasioci.
I setili se da uzmu sajlu iz automobila isl.

Moglo je što se tiče tih posmatrača i ruka za ruku, pa kaiš od pantalona, konpac, isto sajla iz automobila, , neko da siđe i pruži isto sajlu ili neko prirično sredstvo, jer svakako u šahtu postoje bočno stepenice i dok ne dođe hitna pomoć dete je moglo da se izvuče, jer šta da nisu naišli vatrogasci spasioci...?

offline
 • Pridružio: 13 Maj 2012
 • Poruke: 2413
 • Gde živiš: Karlmarksland

natrix ::
Svaka čast vatrogascima spasiocima, koji rade uvek svoj posao...
Al...
Citat:Враћајући се са посла, ватрогасци-спасиоци затекли су окупљену групу људи и том приликом видели малолетно дете које је упало у незаштићен шахт.


Ovo nije iznenađujuće al je tipično, i kad su tuče u pitanju, i slične stvari; skoro je bilo isto tako kad je trebalo spasiti psa i nekog kanala, isto je naišao vatrogasac spasioc, dok su neki građani posmatrali:
Da li su okupljeni u grupi samo gledali....


Ево одговора...

Fil ::

Zvuči poznato? smešak


То смо ми! GUZ - Glavom U Zid

offline
 • Pridružio: 21 Nov 2007
 • Poruke: 2056

Ovo ovog tipa u kafiću sa gomilom đubreta iza sebe, iako je rađeno radi fore je ironija života, i treba staviti na bilborde na svakom koraku da bode oči, zbog očigledne kurcobolje za sve.


Nešto za šta treba ustvari posebna tema al ipak je opštedrutveni i lični problem


Промоција мржње поставља основ за сукобе и тензије


Citat:Говор мржње је у порасту широм света с великим потенцијалом да подстакне насиље, наруши друштвену кохезију и толеранцију и изазове психолошку, емоционалну и физичку штету онима који су погођени. Говор мржње не погађа само појединце и групе, већ и друштва у целини.

У јулу 2021. Генерална скупштина УН истакла је забринутост због „експоненцијалног ширења говора мржње” широм света и усвојила резолуцију о „промовисању међурелигијског и интеркултуралног дијалога и толеранције у борби против говора мржње”. Резолуција препознаје потребу за сузбијањем дискриминације, ксенофобије и говора мржње и позива све релевантне актере, укључујући државе, да појачају напоре у решавању овог феномена, у складу с међународним стандардима у области људских права. Резолуцијом је 18. јун проглашен Међународним даном борбе против говора мржње, који се први пут обележава ове године.


Citat:Разоран ефекат мржње, нажалост, није ништа ново. Међутим, њен обим и утицај данас су појачани новим технологијама комуникације, укључујући друштвене мреже, толико да је говор мржње постао једна од најчешћих метода за ширење реторике и идеологија које изазивају поделе на глобалном нивоу. Ако се не контролише, говор мржње може чак штетити миру и развоју, јер поставља основ за сукобе и тензије, кршење људских права широких размера или повећану дискриминацију одређених група. Недавно смо такође видели како је говор мржње на интернету усмерен на појединце можда довео до екстремних самоповређивања, повећања депресије и самоубиства. Ово је тек ново поље наше заједничке борбе за универзална људска права.

Уједињене нације дефинишу говор мржње као „сваки облик комуникације у говору, писању или понашању који напада или користи пежоративни или дискриминаторни језик у односу на особу или групу на основу њихових одлика – њихове вере, етничке припадности, националности, расе, боје коже, порекла, пола или других одлика. Ово је често укорењено и ствара нетолеранцију и мржњу и, у одређеним контекстима, може бити понижавајуће и изазива поделе”. Говор мржње храни се мешавином страха, незнања, беса, нездравог групног понашања, егоистичне жеље за личном добити и анонимношћу деловања иза екрана. То може бити врло необавезно, као што је онлајн коментар на медијски чланак, слику или изјава на друштвеним мрежама, или врло експлицитно позивање на акцију ван интернет простора. У извесној мери, то је и колатерални ефекат екстремног индивидуализма, а у неким контекстима и резултат, и узрок слабљења демократских процеса. Постоје различити нивои тежине у подстицању мржње, којима се мора марљиво бавити кроз јавну осуду, правне и судске акције, информисање и образовање.


https://www.politika.rs/scc/clanak/509971/Promocij.....-i-tenzije

UN zabrinuta za govor mržnje?
A bavi se selektivnom pravdom!?

I niko se ne bavi tom mržnjom, samo se laprda o njoj, i filosofira..

offline
 • Pridružio: 21 Nov 2007
 • Poruke: 2056

Апропо униформи за комуналну полицију које су споменуте.

Иду униформе за просветну инспекцију. А знамо каква је и просвета иначе...


Citat:По два комплета униформи, за лето и зиму, за 27 републичких просветних инспектора, колико их ради у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, овај послодавац спреман је да плати 1.583.333 динара, сведочи оглашен позив на порталу јавних набавки. Рок за достављање понуда али и узорака: блејзера, хаљина и ешарпи, мушких сакоа, панталона и кошуља, истиче – 19. јула, у десет сати. Од тог тренутка тече време (највише 30 дана) предвиђено да наручилац одлучи с ким ће потписати уговор. Спецификацијом је до детаља описан будући „аутфит” просветне инспекције − од дезена и кроја до броја дугмића.

Ако све прође по плану, инспекција министарства надлежног за образовање од предстојеће школске године излазиће на терен у редовне, ванредне, контролне надзоре одевена као посада „боинга”, у гардероби која је, ако треба, шивена по мери.


https://www.politika.rs/scc/clanak/511591/Vise-od-.....inspektora


Апсурдистан

као и они који раде у ткз. људским ресурсима једне распале државне фирме која се финансира из буџета и кад је сезона....кажу дрско и безобразно, нема пара нема повећања плата а ради, као ради, за 500000 дин а они који стварно обављају свој посао раде за 40000 у то урачанут и топли оброк....
Кога брига!?

offline
 • Pridružio: 13 Maj 2012
 • Poruke: 2413
 • Gde živiš: Karlmarksland

За униформе широко,а овамо теткицама и домарима не дају топли оброк GUZ - Glavom U Zid

https://www.politika.rs/scc/clanak/511533/Imaju-li.....opli-obrok

offline
 • Pridružio: 13 Maj 2012
 • Poruke: 2413
 • Gde živiš: Karlmarksland

Добро дошли у Србистан...
Сељани, који су недавно засукали рукаве у акцији чишћења споменика жртвама рата, али их је у томе омела комунална инспекција, претећи чак и да ће бити ухапшени, јер то није њихова "надлежност ", пре неколико дана посадили су 500 садница цвећа у жардињере око истог споменика.

За разлику од претходног пута, када су њихове метле подигле приличну медијску прашину, а надлежни их прозвали "хулиганима", сада их комуналци нису јурили. Пидиканци су били бржи и мудрији.

- Тражили смо дозволу да посадимо цвеће које смо добили као донацију једне мештанке.

Добисмо и дозволу некако, на једвите јаде, али под условом да и месна заједница учествује у акцији, каже нам један од пидиканаца.
- Чишћење споменика нам је и даље забрањено. Обратили смо се свима за које смо мислили да су надлежни или да ураде они или да нам дају одобрење да ми својим новцем то урадимо, наводи овај пидиканац.

Чули су како су надлежни проценили да споменик и није од неког посебног значаја, и да је реновирање скупо. GUZ - Glavom U Zid

https://www.novosti.rs/c/srbija/vesti/1134039/metl.....jenja-sela

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1013 korisnika na forumu :: 54 registrovanih, 8 sakrivenih i 951 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., aleksandarbl, awathorn, babaroga, Bubili, cenejac111, danilopu, Darkhunter, Despot1, Doca, dragan_mig31, Ehinacea, gomago, gonzagbs, helen1, Hitri, Ivan Campo, ivan979, joca83, ljuba, Lubica, mane123, Miskohd, mkukoleca, mustangkg, novator, ostoja, Panter, Paor, Parker, PEGIN, Plava bluza, raf87, repac, Ripanjac, RJ, Romibrat, S2M, sakota79, shaja1, Skakac7, solic, Steeeefan, tesa, Toni, ucenik32, Van, Vatrogasaccc, VladaNS1978, vladetije, vobo, vsn111, Yonesky