Bog nije stvorio univerzum, već fizika

6

Bog nije stvorio univerzum, već fizika

offline
 • daxytt  Male
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 30 Okt 2012
 • Poruke: 623

Kako može bilo šta da bude samostvoreno ?Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 29 Jun 2009
 • Poruke: 702
 • Gde živiš: Karaburma

^
Ел у то рачунаш и бога? Winkoffline
 • daxytt  Male
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 30 Okt 2012
 • Poruke: 623

Okej, da se ispravim . "Apsolutno nesvesno sebe" ne može da bude prvi uzrok samog svog nastajanja, dok "Apsolutna Svest" može da uzrokuje promene na "nesvesnim po sebi " tvarima i da menja medijume kroz koje će se ispoljavati. Dakle, grubo rečeno, složeni materijalno oblici ne mogu biti samoodrživi ukoliko neka Inteligencija iznad njih, ih nije uredila da ne kolabiraju.

offline
 • Nista pametno
 • Pridružio: 30 Maj 2013
 • Poruke: 157
 • Gde živiš: Sector 001

nemezisx ::Serbiantroll ::nemezisx ::Јехова ај мало смирела није ово твој универзум нећеш ти ништа.
То што је теби потребно да нађеш уточиште незначи да је и другима.

ПС:а ко ти је ''њега'' створио и униврзум,равну или ти како год у ком ''он'' обитава.

U drugoj dimenziji je bog poznato kao Raj.Bog je stvorio balans izmedju dobra i zla uz pomoc pakla i raja.I znas koga je stvorio niko.On je oduvek i nikada postajao.Niko to nemoze razumeti osim njega samog.


''Осим њега'' и тебе наравно. Wink
Ај лебати иди мало прошетај до тамо уверисе/провали како је па нам јави. GUZ - Glavom U Zid

Да ли ти схваташ колко је бесмислено и контрадикторно то што причаш/пишеш?

Бог је створио-баланс(јогурт Wink )-па ко је онда створио добро и зло
Тврдиш да је он добро-па ко је онда створио зло и како оно уопште може да угрози добро тј бога што само непуцне прстима и ћаос-ипак је он ваљда бог-свемогући зар не. Ziveli
И најважније ако смо ми толко компликовани-комплексни да би могли тек тако да настанемо као и све око нас и да је потребна супер интелигенција за то-па зар није та супринтелигенција још компликованије-комплекснија како она да настане сама или да постоји одмах од почетка свест толке комплексности-мислим да ни ти невеујеш у све то него само незнаш шта ћеш са собом па кроз ово дајеш себи сврху.

А ако грешим у процени за тебе онда само једно: Молим те рецими које печурке ''радиш'' оћу и ја мало, правим за који дан журку!

Imam ja pametnija posla nego da se raspravljam ovde sa nekim koji voli pecurke.Idem ja na neku drugu temu.

offline
 • Pridružio: 29 Jun 2009
 • Poruke: 702
 • Gde živiš: Karaburma

daxytt ::Okej, da se ispravim . "Apsolutno nesvesno sebe" ne može da bude prvi uzrok samog svog nastajanja, dok "Apsolutna Svest" može da uzrokuje promene na "nesvesnim po sebi " tvarima i da menja medijume kroz koje će se ispoljavati. Dakle, grubo rečeno, složeni materijalno oblici ne mogu biti samoodrživi ukoliko neka Inteligencija iznad njih, ih nije uredila da ne kolabiraju.

Онда да се и ја исправим-да ли то важи и за ту неку сложену интелигенцију-бога ако он може који је ваљда још комплекснији да буде то што јесте. Wink
Хоћу кажем нон стоп пропагираш како смо превише комплексни да би тек тако постојали,а онда бациш бомбу,па потребно је још нешто комплексније-па како онда то постоји тек тако.

Значи за тебе је лакше мислити како ''материја обична'' значи за њу мора да постоји нешто још комплексније,а то комплексније-па оно може да постоји само од себе-да ли ти схвташ неку противречност у овој твојој изјави.
Плус превише си тендециозан-тј хоћу да кажем тврдиш интелигенција-свесност то сам ја тј оно што личи на мене све остало што неличи није,а притом ја сам састављен од ''само те несвесне материје''. Ја колко видим СВА материја се понаша по неком шаблону/закони/''интелигенцији'' и то је својствено само њој тако да толко о несвесности.
Иначе кад гледаш свемир он је велик и комплексан,а онда га раздвојиш на кластере,галаксије,звезде, планете и видиш да је једноставнији само ти све ЗАЈЕДНО чини целину.
Било како било главно питање је ако смо ми толко ''апстрактни'' и изнад ''обичне материјалности'' што прво кад устанеш узмеш часу ''обичне беживотне'' воде,како може постојати међусобна зависност неспојивих супсатанци које нису на истом нивоу.
Људи превише гледају надмено на свет око себе па зато и невиде све његове лепоте,па су принуђени да конструишу и објашњавају онако како им одговара и чини им обитавање подношљивим.
Нсми ми само део овог света већ је и овај свет део нас-тако да по тој једноставној премиси подједнако тј исто смо живи-шта год то било/значило.
Оно што хоћу да кажем да за мене ми и универзум смо једно недељива целина.

offline
 • Pridružio: 29 Jun 2009
 • Poruke: 702
 • Gde živiš: Karaburma

@Serbiantroll

Па кад си ''партибрејкер''. Sad

offline
 • daxytt  Male
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 30 Okt 2012
 • Poruke: 623

premisa 1: Sve što je stvoreno ima uzrok
dokaz premise 1 : nepoznat za sad
premisa 2: Univerzum je stvoren
dokaz premise 2 : nepoznat za sad
zaključak 1 (p1+p2): Univerzum ima uzrok
negacija 1 (p1+p2=z1) ? : Sve je u univerzumu, ali univerzum nije unutar nečega ili svega.
premisa 3: Ne može nešto da ne postoji i da postoji istovremeno.
dokaz premise 3 : nepoznat za sad
upit 1: Da li je Univerzum (Veliki prasak) samouzrokovan ?
zaključak 2 (p3+u1): Univerzum nije samouzrokovan jer bi to značilo da istovremeno postoji i ne postoji, to jest iz stanja nepostojanja je pretvorio sebe u postojanje, ali kako može bilo šta što ne postoji da stvori nešto što postoji, dakle nije.
upit 2: Da li je Univerzum (Veliki prasak) neuzrokovan ?
zaključak 3: Ako je univerzum neuzrokovan krši "Sve što je stvoreno ima uzrok", dakle nije.
premisa 4: Univerzum obuhvata sve što postoji u materijalnom obliku.
dokaz premise 4 : nepoznat za sad
premisa 5: Energija u Univerzumu (Velikom prasku) se troši i ne može da se obnovi.
dokaz premise 5 : nepoznat za sad
upit 3: Da li je univerzum večan ?
zaključak 4: Ako je Univerzum večan, to je u protivrečnosti sa događajima u vremenu kroz koje se oslobađa energija unutar njega i koja se troši, jer da je večan energija se ne bi trošila već bi bila obnovljiva da bi održala njegovu večnost, dakle nije večan.

zaključak 5 : Ako Univerzum nije samouzrokovan (z2) i nije neuzrokovan (z3) i nije večan (z4) onda preostaje da je uzrokovan (z1) van njega samog, a pošto obuhvata sve što postoji u materijalnom obliku (p4), dakle njega je stvorilo nešto bez materijalnog oblika.

izvor : http://stayontargetstayontarget.blogspot.com/2012/.....aused.html

offline
 • Pridružio: 29 Jun 2009
 • Poruke: 702
 • Gde živiš: Karaburma

А како нематеријално може да постоји. Wink ил си ту или ниси,а овде ти има рупа и контрадикција само тако.
Но да скратим енергија је неуништива само прелази из једног облика у други.
Да ли си ти сам узрок својих дела?-веома једноставно питање
Несхваташ теорему праска и настанка....нико некаже ниизчега. јер једноставно ниизчега неможеш створити нешто јер ништа непостоји једноставно...
Овде и треба све тако и гледати ако ниизчега неможе настати нешто онда то нешто одувек и постоји,а зашто је тако па једноставно НИШТА НЕМОЖЕ ПОСТОЈАТИ ЈЕР НЕПОСТОЈИ и истотако НЕШТО МОРА ПОСТОЈАТИ јер је једноставно само по себи НЕШТО... дакле ако ништа непостоји две негације су нешто ето једноставно...математички тачно.
А све што написа је за премису узето нешто произвољни и како само каже--непознато за сад Wink

Једноставно нигде овде неможеш убацити бога а да непоставиш исто питање о његовом постојању.
Како је по теби могуће да постоји супер интелигенција много комплекснија,а да ми мање комплекснији неможемо постојати једноставно нема смисла...

За мене универзум је скуп закона физике који су опет пак базирани на међусобној интеракцији свега/материје/постојаности---назови то како хоћеш--дакле све је део свега и исто тако утиче на међусобно постојање,тј сви смо своји богови тј све утиче на све тј постојање је вишеслојно,али битно је да је све једнаки део свега, а зашто па једноставно зато што постоји и како смо већ закључили неможе бити другачије.

ПС: лик углавном дође и каже: е неодговара ми ово е ја немогу да верујем да је тако е ја немогу да разумем да је овако-мало звучи ограничено,а лепо се каже човек неможе да види даље од онога што јесте Mr. Green шта би ми без матрикса LOL

offline
 • Daktilograf 21. veka
 • Pridružio: 17 Maj 2007
 • Poruke: 2766
 • Gde živiš: Apsurdistan

Napisano: 22 Jun 2014 20:51

nemezisx ::А и животна средина је прецењана као и животиње,све можемо да опонашамо
Zaboravljaš da zemlja ima 4,5 milijardi godina prednosti u odnosu na nas. Sad i ti pokazuješ suvišnu arogantnost u pogledu toga šta stvarno možemo. Problem gladi postoji u velikom delu sveta, a najrazvijene zemlje su tek u skorijoj prošlosti rešile donekle taj problem. Kažem donekle, jer se ne bi toliko đubreta prodavalo kao hrana da je drugačije.

Citat:-Никад нереци никад еволуција може бити и намерна-усмерена-потпомогнута иначе ти критикујеш како сви већ све знају и изигравају кога стигну,а овамо ти тврдиш како је све коначно МА НЕМОЈ.
Ako kažem da koristimo nekoliko % mozga, kako je to onda konačno? Čovek itekako poseduje sposobnost da uči i sazreva, širi svoje horizonte i poveća svest.

Citat:-Која је сврха живота/постојања ако наш живот и стремљење није наше?
Posedujemo samo iluziju o slobodnoj volji. Naravno da smo u stanju sami doneti odluke, ali je naučno dokazano da se misli same generišu, te da ih postajemo svesni nakon određenog perioda. Vreme je toliko kratko da toga nismo ni svesni. Odnosno mi nismo potpuno svesna bića.

Dopuna: 22 Jun 2014 20:56

Citat:Ја колко видим СВА материја се понаша по неком шаблону/закони/''интелигенцији'' и то је својствено само њој тако да толко о несвесности.
Svest nije isto što i inteligencija. Životinje imaju sposobnost učenja i memorisanja, ali nisu svesna bića.

Citat:Нсми ми само део овог света већ је и овај свет део нас-тако да по тој једноставној премиси подједнако тј исто смо живи-шта год то било/значило.
Оно што хоћу да кажем да за мене ми и универзум смо једно недељива целина.

Pa da, ok...

offline
 • Spy
 • Pridružio: 21 Jul 2007
 • Poruke: 9424
 • Gde živiš: Kako kad

Koliko ovde pravaca price ima? Ne mogu sve da vas pohvatam? smešak ...

@daxytt

Nije mi jasno, ovo sto si pisao? Tekst je lupetanje samo tako, izvini na izrazu, nista lose ne mislim. U daljem tekstu cu se obracati tebi, jer ti stojis iza reci na koje se pozivam ...

P1: Kauzalnost, ne treba nikakav dokaz. Uslovljena protokom vremena. Entropija, drugi zakon termodinamike ...

P2: Filozofsko pitanje, nema veze sa fizikom ...

Z1: Kako si dosao do ovog zakljucka i negacije, svejedno?

P3: Moze. Procesljaj malo kvantnumehaniku, mnoge stvari su cudnovatije nego SF smešak ...

U1: Univerzum je jedno, a Veliki Prasak je samo pojam, takva pojava nije nikada postojala niti je mogla da postoji. To je vise sentenca koja pokusava pribliziti neke pojmove.

Z2: Da li jeste ili nije? Sve ima svoje objasnjenje. Ne mogu da budem eksplicitan ni u jednoj tvrdnji, ne vidim na osnovu cega si Ti dosao do svoje?

U2: Gde se to kaze da svemir nema uzrok? Samo pitam, nista ne tvrdim?

Z3: Ne bi krsio i da jeste. Potpuno netacno ...

P4: Poznata, cinjenica, tacno.

P5: Svemir i Veliki Prasak nisu isto, ovo drugo ne postoji, da se ponavljam. I da, energija se ne trosi, niti se moze "obnoviti" ...

U4: Sta se podrazumeva pod vecan?

Z4: Ako je vecan kakve to veze ima sa energijom? Ako naduvas balon sa litrom vadzuha i onda taj balon razvuces spolja, da li ce u njemu biti dve litre vazduha?

I gde se to energija trosi? Ako dokazes da se energija trosi, dobice odmah Nobelovu nagradu za fiziku i bices veci od Ajnstajna i Njutna zajedno smešak ...

Z5: Ako kisa pada u Tokiju i madjarica oralno zadovoljava svog komsiju sa prvog sprata, onda Saturn ima prstenove. Dokazi da nisam u pravu? Obori dokaz smešak ...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 743 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 8 sakrivenih i 694 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _commandos_, _Sale, A.R.Chafee.Jr., Apok, aramis s, Bloody, bojank, Brot, crnitrn, dekao, djordje92sm, Dragan1998, Drug pukovnik, FOX, GveX, irenatanic, Konda, mane123, Marko Marković, Markogrozni, MB120mm, mercedesamg, Mercury, miodrag, misa1xx, mrav pesadinac, mustangkg, Oluj2.1, ostoja, repac, rovac, sabros, samsung, Toni, Trpe Grozni, Van, vathra, VJ, vlvl, vukdra, Zvrk