Ko voli šnenokle?

3

Ko voli šnenokle?

offline
  • Cigarette Smoking Man
  • Pridružio: 14 Feb 2005
  • Poruke: 9113
  • Gde živiš: Beograd

Uuu, njih baš volim, ali sam ih potpuno zaboravio. Dobro ste me podsetili, reći ću kevi da ih napravi sutra...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Lead Developer ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Go 5 Creative
  • Pridružio: 14 Feb 2008
  • Poruke: 12226

Sećaš li se, dobri svete, one lepe 2005. ?

Pratio sam ovaj recept : https://www.coolinarika.com/recept/snenokle-na-starinski-nacin/

Međutim, mislim da sam nešto zafrknuo.

Umutio belanca, čvrsto. Ubacim u mleko, narastu. Čim ih okrenem da skuvam drugu stranu, kao da se rastope. Slegnu skroz.

Gde grešim?

U belanca nisam stavljao ni so, ni šećer. Samo sam ih umutio čvrsto.



offline
  • Pridružio: 27 Feb 2013
  • Poruke: 2044
  • Gde živiš: Zapadna Srbija

Recimo, belanca treba dobro da se umute. Nije dovoljno da vidiš kako su belanca umućena. Treba nastaviti mutiti. Recimo da mutim belanca duže. Ne baš kao za beze tortu, ali ih baš mutim. Što ih više mutiš više zadržavaju masu. E da. Ja u belanca obavezno dodajem i šećer. Ako pravim šne od 6 jaja, dodam tri ravne kašike otprilike.
Mleko kada provri smanjiš na temperaturu koliko samo da se vidi da ''prebacuje ključ''. Belanca kuvaš do dva minuta po strani otprilike . Malo podigneš kašikom da vidiš kako to izgleda. Čim se zaobli. Okrećeš.Brzo to bude gotovo. Ako prekuvaš, hoće da se šljonu skroz.
One svakako moraju malo da se spuste, ali ne toliko da ne liče na knedle.

Ponekad može biti i do jaja. Ako nisu taze itd...
Sledeći put će biti bolje. Polako.

offline
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 4022

Srki94 ::
Gde grešim?


Probaj na ovaj način:

Razdvoj belanca od žumanaca.pazi da dobro odvojiš jer svaka mrvica žumanceta pri belancu sprečavaće da napraš dobar šam.

U mleko sipati 2-3 kašike šećera i 2 kesecice vanilin šećera staviti da se kuva,
Ulupati čvrst šam od belanaca,
U lagano vrijuće mleko supenom kašikom dodavati ulupana belanca, ostaviti ih nekoliko trenutaka da se kuvaju i lagano ih vaditi.
Ja ih odmah redjam u cediljku za supu, da se dobro ocede, za to vreme stavljati druga belanca da se prokuvaju.
Oceđena belanca odmah prebacujem u staklene čaše ( tako ih i serviram)
Puding od vanile pomešati sa 4-5 kašika šećera, dodati žumanca i razrediti sa malo hladnog mleka pa sve sipati u vrijuće mleko da se malo ukuva.
Žuti fil sipati u čaše preko belanaca.
Jedan pudnig ti je dovoljan za nešto više od litre mleka. Jaja 5-6.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 634 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 4 sakrivenih i 587 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1567 - dana 15 Jul 2016 19:18

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 037, _Petar, A.R.Chafee.Jr., arsa2, baza, bojank2, Buzdovan2, Dannyboy, darkangel2, darkstar101, DM1994, doktor1964, Faki-Valjevo, Filip Marinković, Filodendron, havoc995, Kos93, Kubovac, kunktator, Marko Marković2, Matija2, matorigile, Mihajlo, misa1xx, Mixelotti, Perko91, repac, RJ, Roman, rovac, ruseskij, sakota79, sasa.zoric, sasakrajina, Srki94, Srna2, versus, vespa nikola, vlad the impaler, vladaa012, White Knight, zoranis, zox-ni