Riba i morski plodovi

2

Riba i morski plodovi

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

@MB

Videla tvoje rolnice još onomad kada si ih napisao. Htela sam ti tada reći da ja meso od krabe (te štapiće) uvaljam u ražano brašno i ispržim na ulju, a tvoja ideja je fenomenalna (samo da mi pomogneš da ih razdvajaš, mora da mnogo dugo traje)!



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 16 Nov 2006
  • Poruke: 145
  • Gde živiš: Beograd

Imam jedno pitanje-da li neko od vas priprema spagete sa morskim plodovima i koje "vezivno tkivo" tom prilikom koristi? Pavlaku, besamel sos ili nesto trece? Smile
Malo sam googlala, ali mi se ni jedan od ponudjenih recepata ne svidja...



offline
  • Pridružio: 16 Jan 2008
  • Poruke: 3

Zna li neko dobar recept za spremanje morskih plodova. Moze i neki preliv.

offline
  • Duška
  • Pridružio: 11 Sep 2007
  • Poruke: 13
  • Gde živiš: Novi Sad

evo recepta koji moze biti i jelo i antipasto:salata od mushuna(vrsta male hobotnice).uzeti jedno tri mushuna i600-700 gr krompira.sve ocistiti (ako ne znas kupi mushune smrznute ima ih u mega marketima),i staviti u jedan lonac da se kuva oko sat i po.kad je gotovo,ocedi,svuci sa mushuna kozicu tupom stranom noza,iseci ih na parcad oko dva cm,pomesaj sa krompirom na kocke,dodaj limuna,morske soli,bibera i dobrog maslinovog ulja,najbolje domaceg.rashladi dobro belo vino,pij,jedi ,uzivaj.sto jednostavnije to bolje. Very Happy

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2006
  • Poruke: 42
  • Gde živiš: BGD

Tunjevina i povrće u aspiku

Potrebno je:konzerva tunjevine u krupnim komadima, 3 obarene šargarepe, šolja prodinstanog graška, 4 kisela krastavčića, po jedna kisela crvena i zelena paprika iz turšije, jedan obaren krompir, malo seckane mirođije ili peršuna i 2 kesice belog želatina u prahu.
Priprema: tunjevinu isitniti viljuškom, dodati na sitne kocke isečene paprike i kuvan krompir, na kolutove sečenu šargarepu i krastavčiće i podinstati grašak, pa sve lagano izmešati. Želatin pripremiti po uputstvu na kesici, pa malo ove tečnosti sipati na dno kalupa, da ga prekrije, a u ostatak umešati iseckanu mirođiju ili peršun. Zatim u kalup sipati iseckano povrće i tunjevinu, pa sve zaliti ostatkom želatina i kalup ostaviti u frižideru najmanje 2-3 sata, da se sve dobro ohladi i stegne.
Prijatno

Dopuna: 23 Avg 2008 6:59

Pastrmka sa bademima

Potrebno:

- 4 pastrmke
- so
- biber
- 2 kašike brašna
- 2 kašike ulja
- 150gr badema
- nekoliko kriški limuna
- peršunov list

Priprema:

Pastrmke očistiti i oprati, pa dobro osušiti, utrljati so, biber i uvaljati u brašno. Pleh dobro namazati uljem i poređati pastrmke. Predhodno zagrejati rernu na 250 stepeni i peći pastrmke sa svake strane po 7 minuta. U međuvremenu ispržiti bademe, predhodno oljuštene i isečene na listiće.
Pastrmke poređati na zagrejanu tacnu za služenje, obilato posuti bademom i ukrasiti kriškama limuna i peršuna.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 330 korisnika na forumu :: 3 registrovanih, 0 sakrivenih i 327 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bato, havoc995, Snorks