sarajevski cevap

sarajevski cevap

offline
  • Pridružio: 20 Feb 2008
  • Poruke: 1

Zdravo drustvo. Zna li neko recept za ukusan sarajevski ili banjalucki cevap? Pozdrav



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 13 Jan 2008
  • Poruke: 3657
  • Gde živiš: Stara Pazova

To ti niko tačno ne može reći jer ima dosta načina koji se razlikuju od podnevlja do podnevlja i razlike su u nijansama.
Mislim da najviše recepata zna baš on http://www.google.com/search?hl=sr&q=recept+ba.....B0&lr=

Treba samo malo pretražiti.....



offline
  • Pridružio: 26 Jan 2008
  • Poruke: 39
  • Gde živiš: Beograd

Evo informacije sa lice mesta.I za mene je to bila misterija ali kazu Bosanci da nije tajna u samom cevapu(mesu)nego u prelivu.Ali tajnu preliva nisam saznao.

offline
  • pixxel  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 21 Jun 2005
  • Poruke: 9091
  • Gde živiš: Tu i tamo...

Posto sam rodom iz Sarajeva, ne secam se nesto da je bilo ikakvih preliva, posto gledam ljude dok iste peku u cevabdzinici... Jednostavno, tajna je u mesu (koje je odstojalo), belom luku, i u loju kojim se mazu resetke na rostilju. Za meso ne koriste svinjetinu, nego mesavinu teletine/ovcetine i junetine.

Jedan od najbllizih recepata:
http://www.coolinarika.com/recept/sarajevski-cevap

offline
  • Pridružio: 26 Jan 2008
  • Poruke: 39
  • Gde živiš: Beograd

Nisam mislio da je priprema mesa tek tako ali ima raznih recepata.Ali meni u somun kad stave cevape uvek i preliju sa onim sokom gde se pece ili sta vec dodaju u njega.

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2007
  • Poruke: 1552

pixxel ::Posto sam rodom iz Sarajeva, ne secam se nesto da je bilo ikakvih preliva, posto gledam ljude dok iste peku u cevabdzinici... Jednostavno, tajna je u mesu (koje je odstojalo), belom luku, i u loju kojim se mazu resetke na rostilju. Za meso ne koriste svinjetinu, nego mesavinu teletine/ovcetine i junetine.
Luk ne ide u ćevape već u pljeskavice.
Ali, ćevabdžije imaju neku krpu kojom premazuju ćevape.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 460 korisnika na forumu :: 52 registrovanih, 6 sakrivenih i 402 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1567 - dana 15 Jul 2016 19:18

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aramis s, Asa Morgan, Atomski čoban, bane.d, boris_mo67, boyce, captaingox, Dimitrise93, djboj, Drug pukovnik, DucicM, Faki-Valjevo, flash12, Gama, ginjica, goran.vvv, goxin, Kaplar, Libertas, lisnik, majmun.96.va, Marko Marković, Matrix, menges, Mikulino, Milenko Vujinovic, nedeljkovici, nenad812, NenadG, nikoladi, nikoli_ca, Oscar2, Panter2, pein, Profica, radoznao2, Raptor12, ray ban11, Recce, robertino, scimitar19, slonic_tonic, Srki94, Srđan Bukvić, Trinitron1, Van, vathra, VladaKG1980, vucko12, WS2, zgoljo, zillbg