Problem sa login-om

2

Problem sa login-om

offline
  • Emil Beli
  • Pridružio: 03 Jan 2005
  • Poruke: 2990
  • Gde živiš: Beograd

@Anarki

Ma ja necu login iz shell-a.. Samo sam hteo da popravim jedan account. Ali nije vise ni bitno. Nisam imao zivaca pa sam sinoc kreirao drugi i podesio... ovaj ce da ide u djubre.
Ne znam zasto se ovo desilo, ali dobro, ovo je ionako moje upoznavanje sa linuxom u stilu "ja sam SuSE, drago mi je".



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • meka  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 06 Avg 2003
  • Poruke: 811
  • Gde živiš: Novi Sad / Vojvodina

Jeste glupost, ali pogledaj da li imas dozvolu da pises u svoj home direktorijum. Drug stvar na kojoj kde zna da zajebava je kad nema mesta na particiji, ali obzirom da ti drugi nalog radi, pretpostavljam, na istoj particiji, mislim da nije to. I trece, da li postoji mozda /var/log/kdm.log ili nesto slicno. U sustini znam da imas Xorg.log.0 i Xorg.log.8. Pogledaj da ti se nesto tamo nije pokarabasilo. U svakom slucaju, ako nista pametnije, za vracanje starog naloga mozes jednostavno obrisati sve iz njegovog home direktorijuma. Javi ima li mu pomoci.

PS. Bolje bi ti bilo da skontas sta je u pitanju, jer ko zna da li ce se ponovo pojaviti. Smile



offline
  • Pridružio: 20 Apr 2003
  • Poruke: 2416
  • Gde živiš: NS

pa uvek moze da se napravi novi user Mr. Green

offline
  • Emil Beli
  • Pridružio: 03 Jan 2005
  • Poruke: 2990
  • Gde živiš: Beograd

Ma znam... ali izgleda nije problem u korisnickom nalogu. Nesto je zeznutije.

Rekoh, na login screen-u (pre logovanja na bilo koji), sistem se smrzava na CTRL+ALT+F1. Graficka pobrljavi, dobijem fleke dugine boje i sistem se smrzne.

offline
  • Pridružio: 20 Apr 2003
  • Poruke: 2416
  • Gde živiš: NS

mislim da je to bug u drajveru za graficku. koju graficku imas? i koju verziju drajvera?

offline
  • Emil Beli
  • Pridružio: 03 Jan 2005
  • Poruke: 2990
  • Gde živiš: Beograd

verziju ne znam.. najnoviji kernel 2.6.12.1 i Radeon 9000 pro

offline
  • meka  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 06 Avg 2003
  • Poruke: 811
  • Gde živiš: Novi Sad / Vojvodina

Procackaj /boot/grub/grub.conf (SuSE koristi grub, zar ne?) i pogledaj da li ti stoji neka linija tipa vga=atiBLABLABLA. Mene je to dovodilo do ludila pre par godina.

offline
  • gamzzy 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 24 Apr 2003
  • Poruke: 10725
  • Gde živiš: Novi Sad

Kada ti se boot-uje sistem, pa dok ti još broji vreme za tvoj izbor, ti ukucaj:

append init 3

Onda će ti podići tu famoznu konzolu onako kako treba pa možeš onda lepo raditi u njoj, nego ti izgleda imaš onu bagovitu MX-440......

offline
  • Emil Beli
  • Pridružio: 03 Jan 2005
  • Poruke: 2990
  • Gde živiš: Beograd

@Gamzzy, imam ATI Radeon 9000 PRO 128 MB

@Meko, ona linija VGA ne pomaze, probao sam sve rezolucije, ista pricha. Kao da uopste nije (negde) setovana opcija da ispisuje verbose text. Ne znam gde to da namestim. To je poenta.

offline
  • gamzzy 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 24 Apr 2003
  • Poruke: 10725
  • Gde živiš: Novi Sad

svejedno, probaj onako kako sam ti napisao.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 623 korisnika na forumu :: 15 registrovanih, 3 sakrivenih i 605 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: arsa, awathorn, Chainsaw, Ctrl x, Cufo, darios, Doca, MarKhan, Misirac, pavle_pzs, ruan, sabros, saputnik plavetnila, Tas011, Toni