Suse 9.2 i problem sa grafikom

Suse 9.2 i problem sa grafikom

offline
  • Pezo$ 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 04 Apr 2005
  • Poruke: 10

Problem je naime veoma cudan. Imam LCD monitor Viewsonic VX924 i graficku Transcend Ati radeon 9200. Juce uvece sam prvi put instalirao Linux (konkretno suse 9.2 Profesional) i posle pojavljivanja desktopa polako pocinju da se pojavljuju horizontalne crtice. U pocetku ih bude malo, pa onda sve vise i vise, dok se na kraju monitor sam ne ugasi. Jos jedna cudna stvar je da je slika pomerena u desno, tako da moram svaki put kada restartujem racunar da stisnem dugme na monitoru za aktivaciju DVI (nesto kao refresh).
Posto sam pocetnik i posto sam tek poceo da citam dokumentaciju, bio bih zahvalan da mi neko pomogne da resim problem.
Mislm, problem cu sigurno resiti, ali pokusavam da na ovom forumu nadjem quick solution.Smile
Bio sam na Atijevom sajtu i skinuo sam drajvere.
A sada odoh da googlam i da pregledam teme na ostalim forumima.
Unapred hvala



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • gamzzy 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 24 Apr 2003
  • Poruke: 10725
  • Gde živiš: Novi Sad

a da li si i instalirao taj drajver?
Meni na GeForce radi DVI sasvim normalno Wink a bas sam ga prvi put testirao sa SuSE-om 9.2 Wink



offline
  • Pezo$ 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 04 Apr 2005
  • Poruke: 10

Sad cu da probam, samo da mi se ne ugasi monitor:)

Dopuna: 04 Okt 2005 23:37

Instalirao sam drajver za ATI sa oficijelnog sajta ali opet isto. Pocinjem da sumnjam na graficku karticu, jer sam isto imao i kod Windowsa, doduse ne u tom obimu, ali je kasnije nestalo pri reinstalaciji Windowsa.

offline
  • gamzzy 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 24 Apr 2003
  • Poruke: 10725
  • Gde živiš: Novi Sad

Reinsralacija win-a nije mogla ubiti grafičku Wink

offline
  • Pezo$ 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 04 Apr 2005
  • Poruke: 10

Evo pitanje sam postavio i na Benchmark sajtu i niko mi jos nije odgovorio:( Imas i slike, pa mozes da vidis.

benchmark.rs/forum/showthread.php?t=84686

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 535 korisnika na forumu :: 18 registrovanih, 6 sakrivenih i 511 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, AF-1, Andrija357, bojank, darkangel, djboj, djordje92sm, Duh sa sekirom, Duško, Gama, ivica976, Jester, milenko crazy north, novator, Sale.S, samsung, Snorks, voja64