Smudj-iskustva, tehnike

Smudj-iskustva, tehnike

offline
  • Pridružio: 17 Jun 2008
  • Poruke: 2
  • Gde živiš: Celarevo

Zamolio bih sve smudjarose da objavljuju iskustva o pecanju smudja,koje tehnike i kada koriste, mamce, varalice,...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • PHP programer
  • Pridružio: 26 Okt 2007
  • Poruke: 1064
  • Gde živiš: u Apache

Smudja pecam uglavnom na dubinjaka,na parce(filet) i na kedera.Jedan stap fileti,drugi stap kederi.I ostavim udicu udaljenu od olova nekih 30-50cm.

Mada ,desilo se jednom da sam pecao stuku sa sve sajlama i trokrakom i naleteo smudj od 3kg i pokupio kedera.... Smile .... nekad bash nema nikakvog pravila...



offline
  • Pridružio: 28 Maj 2008
  • Poruke: 14
  • Gde živiš: Zaječar

Ja ga pecam na dubinca sa dva kedera na razmaku od 50cm , na jednoj udici stavim Beovicu a na drugoj Peša tako da peš pošto je riba koja ide po dnu ide dole a beovica vuče ka površini gore. Peš pronađe kamen i bukvalno se zalepi za njega tako da je beovica vrlo primamljiv mamac . Imao sam dva mala primerka ali nisam neki smuđaroš. Pozdrav.

offline
  • Pridružio: 17 Jun 2008
  • Poruke: 2
  • Gde živiš: Celarevo

Danas sam bio na vodi i NISTA! Smudj nece na dubinku pa mi je jedina uteha bio ulov dva bucova kilasa koja su me izazivala raubujuci nedaleko od mesta gde sam pecao. Inace, cini mi se da ove godine ima manje smudja Crying or Very sad nego prosle, ne zato sto ga ja slabo lovim, nego i drugi smudjarosi tako kazu. Ima li neko da ga lovi muvanjem? Ja sam pokusavao ali sam imao problema sa kederom koji mi uvrne predvez. Ako ima neko vece iskustvo u muvanju neka mi odgovori u cemu je stvar, i kako u stvari kaci kedera, koliki je predvez, polozaj olova itd. Pozz

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2008
  • Poruke: 1

Moja iskustva lova smudja na dubinku su odlicna.Uvek koristim file od beovice.Ulovi su odlicni,prosek oko 1kg,pre neki dan naleteo je i jedan od 4kg.

offline
  • Pridružio: 09 Jul 2008
  • Poruke: 281
  • Gde živiš: NBG

Obično pecam na "muvanje" i to mi se pokazalo kao najbolja tehnika tj. najbollje rezultate sam imao pecajući na taj nači,mada nisam loše prolazio ni sa silikoncima.
@ KRNJOCIB
Za muvanje se montira belvica tako što se udica provuče kroz usta i izvuče kroz škrge pa se onda paralelno sa kičmom probuši bok ali samo ispod kože i udica tako provučena stoji uz bok a vrh joj viri na gore....ne znam koliko sam ti pomogao jer je malo komplikovano za objašnjavanje

offline
  • PHP programer
  • Pridružio: 26 Okt 2007
  • Poruke: 1064
  • Gde živiš: u Apache

Što se tiče fileta,koristim sve vrste bele ribe'jer smuđ kad radi ne bira baš nešto...Interesantno je da peša,koji mu je dugo bio velika poslastica,neće ni da pipne.Bar unazad 2-3 godine što znam.I ne samo kod mene ,nego i kod svih ostalih...Bistro Zagrljaj

offline
  • Pridružio: 03 Nov 2008
  • Poruke: 10
  • Gde živiš: bogu iza tregera

Ja obicno pecam na kedera jer uvek ulovim nesto.Najveci sto sam upecao bio je tezak 6 kg ali mi je otac pomogao da ga izvucem

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 627 korisnika na forumu :: 30 registrovanih, 7 sakrivenih i 590 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, A.R.Chafee.Jr., AC-DC, bojan.djukic01, Botovac, Dimitrise93, djboj, dragon986, elenemste, goxin, GveX, HrcAk47, ikan, maCvele, Marko Marković, MB120mm, MrNo, oddsock, Oluj2.1, operniki, Oscar, Parker2, pedja.st, Sonyboy, stegonosa, stug, vandrej, vathra, W123, zdrebac