Kako svetli flasa od votke?

1

Kako svetli flasa od votke?

offline
  • qds 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2015
  • Poruke: 396
  • Gde živiš: Negotin-Lopare

Zna li ko kako svetli ona flasa od votke belvedere, i da li ima ograniceno da svetli 15-20 minuta?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 13 Avg 2011
  • Poruke: 490
  • Gde živiš: Zajecar

Ima LED svetlo na dnu flaše. Teoretski može da traje dok ne potroši baterije, ako nema neki ugrađeni tajmer koji isključuje svetlo.



offline
  • Proučavanje međuvremena
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 16965
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Кич неопеван. Кад сам донео у Србију и поклонио другару, смејали смо се три дана. Мислим да се зове ''бели лабуд''.

offline
  • qds 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2015
  • Poruke: 396
  • Gde živiš: Negotin-Lopare

Napisano: 24 Jun 2019 12:50

aleksmajstor ::Ima LED svetlo na dnu flaše. Teoretski može da traje dok ne potroši baterije, ako nema neki ugrađeni tajmer koji isključuje svetlo.
Hvala Very Happy

Dopuna: 24 Jun 2019 12:59

Sirius ::Кич неопеван. Кад сам донео у Србију и поклонио другару, смејали смо се три дана. Мислим да се зове ''бели лабуд''.
Sto? Very Happy

offline
  • Proučavanje međuvremena
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 16965
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Јеси је држао у руци? Wink

Ја сам из Русије донео до сада десетине разних марки вотке, па сам сместа могао да видим разлику у стилу. Тамо има робе за свакога, па није чудо што су се и тога сетили. Наравно, има и премијум-вотки (царскаја ахота нпр) где се у декорацији флаше користи право злато, гравирање и цизелирање, па је ту изглед важнији од вотке. Дакле, сваком своје...Wink

offline
  • Pridružio: 14 Feb 2011
  • Poruke: 626

Ja sam pre nekoliko godina dobila na poklon bocu šampanjca Dom Perignon, koja je isto tako svetlela…ali je imala i dugmence da se isključi ako ne želiš da ti svetli. Imala je baterije.

offline
  • Pridružio: 13 Avg 2011
  • Poruke: 490
  • Gde živiš: Zajecar

Pa da, to je taj mehanizam, baterija, LED dioda i prekidač. Kao u kineskim upaljačima sa lampom.

offline
  • Pridružio: 30 Maj 2019
  • Poruke: 18

I ja mislim da je to čist kič Very Happy mogli su nešto originalnije realno, to je Don perinjon rešio kako treba

offline
  • qds 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2015
  • Poruke: 396
  • Gde živiš: Negotin-Lopare

Kakav joj je ukus naspram Smirnoffa? Smirnoff mi se nije svidio Very Happy

offline
  • Proučavanje međuvremena
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 16965
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Napisano: 24 Jun 2019 19:06

qds ::Kakav joj je ukus naspram Smirnoffa? Smirnoff mi se nije svidio Very Happy


Смирноф и није руска вотка, без обзира што ју је Рус патентирао. Праве вотке (пре свега руска, пољска, па и финска) су ''самогоњке'', односно добијају се процесом ферментације и све су мање-више сличног укуса јер им је за основу дат дестиловани шпиритус. Зато Руси сва јака пића зову ''спиртное'' (као ми у ресторану - жестока пића).
Руси кажу - ''водку можно даже из говна сделать''. Свака (мање-више) руска породица има двоипофунташицу флашу. У две фунте стане шпиритус (може било који алкохол, чак и колоњска вода ако нема баш ништа друго), а у ону четврт стају житарице, односно ферментацони део (раж, овас, пшеница, кедар, кромпир, било шта), нешто глицерина, шећера и - ето ти ујутру мутне вотке, самогоњке. Права вотка је мутна.
Дакле, све су оне по укусу сличне (чак и мале варијације у јачини не значе много). Постоје екстремно јаке вотке (''Севастопољка'') која иде и до 50 степени (за нас је то стандарно добра препеченица), а посебно су пикантне вотке ''перцовке'', популарне украинске ''Медавуха'', ''Немиров'', итд. У њих се ставља љута папричица (''официрка'', она што се гаји у саксијама) па та вотка онда добије и боју. И укус, наравно.

Иначе, ако нисте знали - вотка има век трајања! Кад је отворите (дођу, рецимо, неки гости) и ваздух допре у флашу, она после шест месеци губи својства (зато што је ферментацијом добијена, а не дестилацијом, када има неких и на бази дестилације). Наравно, код Руса отворена вотка не доживи ни пола дана. Laughing

Dopuna: 24 Jun 2019 19:26

Ево и ''двоипофунташице''...Снимио сам је код моје колегинице, Татјане Бабурове, у гимназијском завичајном музеју.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 610 korisnika na forumu :: 57 registrovanih, 10 sakrivenih i 543 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Acaks88, amstel2, Apok, Arhiv, AS, bojank, Boris902, BSD2, Bureksmesom, Cranium, cvrle312, darkangel, Davor Kondic, Denaya, Djokislav, Dorcolac2, dragon986, dule10savic, ekser222, Georgius, goxsys, ivan979, ivica976, Krile, krunomiletic5, Kubovac, kunktator, Lukasrb76, marija_ned, MarKhan, Marko Marković, mercedesamg, Mercury2, mgaji21, milos7160, Miskohd, pein, radionica1, raykan, Recce, RJ, rovac, sakota79, Sibin, Skywhaler, Srna, Toni, vasa.93, vathra, VJ, vobo, voja64, Warhawk, wolverined4, Zerajic, zixmix