Ne rade USB portovi na laptopu

Ne rade USB portovi na laptopu

offline
  • Pridružio: 10 Jun 2009
  • Poruke: 1202

Radi se o laptopu Toshiba Satelite A135-S2386

Laptop uopste ne prijavljuje uredjaje koji se povezu preko USB porta. Probao sam prikljucivati USB flash memoriju na windowsu i linuxu, ali stanje je isto.


Laptop je zakrcen prasinom, grije se previse - da li je moguce da je od pregrijavanja otisao neki kontroler koji je zaduzen za upravljanje USB portovima, ili je problem u necemu drugom?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Aco  Male
  • Moderator foruma
  • Aleksandar
  • Pridružio: 12 Maj 2006
  • Poruke: 16823
  • Gde živiš: /home/aco

Verovatno je hardwerski kvar cim nece ni na linux-u ni na windowsu,moguce da je usb controller stradao,jesi li u biosu proveravao je li omogucen..



offline
  • Pridružio: 26 Avg 2010
  • Poruke: 10615
  • Gde živiš: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building

'Ajd ti njega prvo očisti od prašine, pa javi stanje.

offline
  • Pridružio: 10 Jun 2009
  • Poruke: 1202

Napisano: 28 Jul 2012 23:19

Tek sutra/prekosutra cu stici ocistiti laptop. Da bih dosao do procesora, moram bukvalno skinuti plocu sa laptopa :/

Dopuna: 29 Jul 2012 4:34

Ocistio sam temeljno laptop, formatirao HDD i instalirao Windows 7.

Problem je i dalje tu. Kad "ubodem" USB flash memoriju u laptop, dobijem poruku "device is not recognized". Nakon ove poruke, racunar pokusa instalirati drajvere sa stick, ali svaki put dolazi do greske.

offline
  • Osvjedodžbeni spretnik munjarstva
  • Pridružio: 04 Jul 2011
  • Poruke: 5424
  • Gde živiš: Beograd

Predpostavljam da si proverio taj USB na drugom kompjuteru? Resetuj bios na default vrednosti.

offline
  • Pridružio: 02 Sep 2008
  • Poruke: 4090
  • Gde živiš: Bg

U Device Manager-u je sve uredno prepoznato?

offline
  • Pridružio: 10 Jun 2009
  • Poruke: 1202

USB je ispravan. Zaboravio sam napisati da sam vec restartovao BIOS.

U device manageru je sve ok, nema zutih upitnika. Kad ukljucim stik tek onda dobijem u device manageru "unknown device" u odjeljku "universal serial bus controller".

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 673 korisnika na forumu :: 10 registrovanih, 0 sakrivenih i 663 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ALBION101, Bane san, havoc995, proka89, Snorks, Toni, Username1000, vasa.93, vrag81, Živković