Avion prizemljen bez točkova

Avion prizemljen bez točkova

offline
  • Pridružio: 17 Sep 2007
  • Poruke: 292

Vašington -- Podgoričanin Nikola Vađon uspeo da na aerodrom u Nju Džersiju bezbedno spusti avion, bez točkova i sa ugašenim motorom.

Tridesetčetvorogodišnji Podgoričanin, pilot ratnog vazduhoplovstva u rezervi, uspeo je da posle sat vremena neizvesnosti na nebu spase svoju saputnicu i sebe. Avion "cesna 172 RG" je, dok je ceo aerodrom Moriston municipal u Nju Džersiju bio na nogama, spustio bez motora i točkova, samo na trup.

Dramu u vazduhu prenosile su sve američke televizijske stanice, između ostalih CNN i BBC, a vest o podvigu podgoričkog pilota objavila je i američka štampa.

Vađon u Americi, u školi "Amerikan flajers" radi kao instruktor letenja i u četvrtak je imao redovan čas sa Beatrisom Miera, koja od aprila uči da upravlja avionom.

"Sve je išlo svojim tokom do sletanja. Kada je Beatrisa trebalo da spusti avion primetio sam da se zelena lampica za stajni trap nije upalila. Pogledao sam kroz prozor i video da se levi točak zaglavio, stajao je na pola, ni tamo-ni tamo. Morali smo da nastavimo let", rekao je Vađon.

"Odlučio sam da avion, ipak, spustim. Pred pistom sam ugasio motor i akumulator, zatvorio dovod goriva da bih izbegao mogući požar, uvukao dva točka koja su funkcionisala i sleteo. Nije to ništa strašno, sletio sam kao što slećem svakog dana", rekao je Vađon u izjavi za Vijesti.




http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&....._id=274719

www.northjersey.com



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 828 korisnika na forumu :: 49 registrovanih, 7 sakrivenih i 772 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: anta, bojank, CikaKURE, cincarin, comi_pfc, Dimitrise93, Djokislav, DonRumataEstorski, Dovla, dozorni, draganv97, galerija, hyla, Ivica1102, jackreacher011011, Još malo pa deda, Kaplar2, Kubovac, ladro, lord sir giga, Lošmi, MB120mm, menges, mercedesamg, Mercury, mikrimaus, milenko crazy north, Milometer, milutin134, MiroslavD, nebojsag, nikoladim, NikolaGTR, Oscar, pacika, Petarvu, proka89, rajkoplje, ruma, Sir Budimir, SR-3m, Srle993, stegonosa, TheBeastOfMG, tubular, zbazin, ZetaMan, šumar bk2, 79693