Norveška prva zemlja u svetu koja je isključila FM radio

Norveška prva zemlja u svetu koja je isključila FM radio

offline
  • Rogi  Male
  • Mod u pemziji
  • Najbolji košarkaš koji
  • je ikada igrao ovu igru
  • Pridružio: 31 Avg 2005
  • Poruke: 11687

Norveška je završila prelazak na digitalni radio (DAB), i tako uprkos neslaganjima, postala prva zemlja u svetu koja je isključila nacionalno emitovanje na FM-u.

U skladu sa prethodno usvojenim rasporedom, najseverniji regioni i teritorija Svalbard na Arktiku prešli su na digitalni radio, saopštila je radijska grupa Digitalradio Norge (DRN).

Prelaz na digitalni radio, započet 11. januara, omogućiće, prema rečima svojih pristalica, bolji kvalitet zvuka, povećanje broja kanala i više funkcija za osam puta manju cenu difuzije.

Ipak, ta tehnologija je kritikovana zbog tehničkih problema, nedovoljne pokrivenosti teritorije i visoke cene za korisnike koji moraju kupiti nove prijemnike ili adaptere po ceni od 100 do 200 evra.

Trenutno, prema podacima DRN, manje od polovine norveških vozača može da sluša DAB u kolima.

Jedno istraživanje je pokazalo da je broj Norvežana koji svakodnevno slušaju radio u poslednjih godinu dana opao za 10 odsto, a državni radio NRK je izgubio 21 odsto slušalaca.

“Ovo je velika promena i moramo dati vremena slušaocima da se priviknu na digitalni radio”, rekao je direktor DRN Ole Jergen Torvmark.



Izvor i nastavak: http://www.novaenergija.net/norveska-prva-zemlja-u.....-fm-radio/



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Biljana
  • Pridružio: 29 Nov 2009
  • Poruke: 2494

Jadan narod u severnom delu Norveške koji će bez radija cvokotati dok se Yugo zagreje.



Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 673 korisnika na forumu :: 31 registrovanih, 4 sakrivenih i 638 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., bbogdan, Boris BM, cemix, Dannyboy, djboj, GandorCC, Istman, jackreacher011011, janezek67, ladro, loon123, MB120mm, mb1213, Mi lao shu, milutin134, Mixelotti, nenad81, novator, repac, RiV, Rogan33, simazr, Snorks, stagezin, Sumadija34, Trpe Grozni, virked, W123, wolf431, zastavnik