Oštrije mere za kanabis

Oštrije mere za kanabis

offline
  • DR  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Okt 2004
  • Poruke: 5450
  • Gde živiš: Beograd

Ministar unutrašnjih poslova Velike Britanije Čarls Klark najavio je mogućnost da mere protiv korišćenja kanabisa budu pooštrene, samo godinu dana nako što je njegov prethodnik olabavio odnos prema kanabisu.

Dejvid Blanket prošle godine je klasifikovao kanabis u klasu droga C, odnosno u klasu najlakših droga. Pozivajući se na medicinska istraživanja, koja su navodno povezala kanabis sa mentalnim oboljenjima, Čarls Klark sada najavljuje reklasifikaciju ove droge u klasu B, odnosno na drugi stepen. Prema britanskoj klasifikaciji, u klasi A nalaze se najteže droge, poput heriona.

Klark je, pre konačne odluke o reklasifikaciji kanabisa, imenovao savetodavnu grupu koja je trebalo da istraži povezanost sa mentalnim oboljenjima. Ipak, medju novinare je procurela informacija da savetodavna grupa nije potvrdila te navode.

Urednik politike Kanala 4, Geri Gibon, izjavio je da Klark zapravo nije dobio dokaze za reklasifikaciju. "Koliko ja znam, savetodavna grupa je u izveštaju kategorički navela da nema potrebe za reklasifikacijom kanabisa. Razgovarao sam sa jednim od članova Klarkovog tima, koji mi je rekao da su navodni novi dokazi o štetnosti kanabisa smešni, i veoma tanki", rekao je Gibon.

b92



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 862 korisnika na forumu :: 9 registrovanih, 1 sakriven i 852 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Istman, ladro, marsovac 2, Mi lao shu, Mixelotti, nebkv, Oscar2, stegonosa