Otvoren univerzitetski centar za studente sa hendikepom

Otvoren univerzitetski centar za studente sa hendikepom

offline
  • Rogi  Male
  • Mod u pemziji
  • Najbolji košarkaš koji
  • je ikada igrao ovu igru
  • Pridružio: 31 Avg 2005
  • Poruke: 11687

Danas je u Beogradu otvoren prvi univerzitetski centar za studente sa hendikepom. Formiranje Centra, prvog takvog u regionu, rezultat je zajedničke akcije Univerziteta u Beogradu, Udruženja studenata sa hendikepom u Beogradu i Telenor fondacije. Prostorije Centra nalaze se u okviru univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“ i u potpunosti su prilagođene i opremljene za kvalitetan i nesmetan rad.

Centar je osnovan sa ciljem da studentima sa hendikepom pruži podršku, kako bi im bile obezbeđene jednake mogućnosti za kvalitetno obrazovanje. Neprekidnim i pažljivo osmišljenim aktivnostima studenti će imati podršku koja će unaprediti proces visokog obrazovanja: od izbora fakulteta, preko načina i uslova studiranja, do prilika za zaposlenje nakon studija.

Na otvaranju Centra za studente sa hendikepom govorili su prof. dr Branko Kovacević, Rektor Univerziteta u Beogradu, Ljupka Mihajlovska, direktor Udruženja studenata sa hendikepom i Stajn Erik Velan, generalni direktor Telenora u Srbiji.

Osnivanje i rad Centra, uz saradnju sa relevantnim institucijama, biće jedan od načina da se u Srbiji podigne svest o položaju osoba sa hendikepom.


Izvor: http://www.mikro.rs/ser/vesti/vesti.php?datum=2008-03-20&ID=502016#502016



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1007 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 6 sakrivenih i 953 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Asparagus, babaroga, bojanM84, BORUTUS, BraneS, brundo65, CrazyDiablo, Dannyboy, doklevise, DonRumataEstorski, Dorcolac, Duh sa sekirom, GenZee, Georgius, havoc995, ikan, Ivan Campo, Karla, kunktator, kybonacci, ljuba, ljubacv, LUDI, Luka Blažević, Marko Marković, mercedesamg, Metanoja, mgolub, misa1xx, mrav pesadinac, Nemanja.M, operniki, Parker, raptorsi, repac, sap, sasakrajina, savaskytec, slonic_tonic, solic, stalja, Stija zmija, Vlad000, vladulns, voja64, Wrangler, zlaya011