Plavi ekran smrti

2

Plavi ekran smrti

offline
  • Pridružio: 20 Mar 2009
  • Poruke: 300
  • Gde živiš: Republic Of Srpska Banjaluka

Ljudi imam problem pa da ne otvaram jos jedan u nizu B.S.O.D. ako moze ovde.
Naime dosao sam u posjed kompjutera sledece konfiguracije
pentium intel1.8GHz
512Mb DDR
maticnu ne znam koja je,ima neki modem koji nije integrisani,zvucna je integrisana itd
E sad komp je bio u servisu zbog cestog restartovanja i rekli su da je crklo nesto,prvo je bio disk,pa su rekli da ne znaju ni oni sta je,pa je osoba ciji je bio kupila novi a meni dala taj stari.Ja sam ubacio u njega neki stari disk seagate od 20GB i instalirao xp profesional sp3.Sve je proslo kako treba i po paljenju je malo radio i uslijedio je restart.Stavio sam novo napajanje koje je i jace od starog,zamijenio graficku koja je isto boljih performansi i zamijenio ddr sa drugim isto 512.Cinilo se da je sve u redu i poslije instalacije raznoraznih programa i skeniranja sve je radilo kako treba ali nakon vise od 24 sata kad sam htjeo provjeriti da li se gasio sve je bilo u redu i pri podizanju winampa (svirao je cisto da je opterecen bar malo) uslijedio je restart.Funkcije su potpuno normalne i cak isto radi kao moj kpmp koji je malo jaci po performansama,ali dok radi i onda ide restart.Ugasio sam onu opciju automatic restart i kad se desio pod tom opcijom izbacio je ovaj b.s.o.d.Moze li se po njemu zakljuciti u cemu je problem?Nadam se da nisam preopsirno opisao svoj problem.

I jos jedno pitanje dali da okacim napode koje prikazuje speedfan cisto da se vidi?Napominjem da masina radi extra dok se ne desi zakivanje!

P.S. ocu da ga opremim za curu da je obradujem



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 11 Nov 2005
  • Poruke: 142
  • Gde živiš: Novi Sad

Dr SiGn ::Postavi dump fajlove koji se nalaze u C:\WINDOWS\Minidump

Tako cemo najlakse videti u cemu je kvaka

Verovatne greske su
1. memorija
2. hard
3. ako imas Norton on ima obicaj da stavi u karantin pagefile ako je nasao virus u njemu
Skini
memtest.org/ - boot iso i narezi na cd bootuj sa njega i istestiraj memoriju (postoji mogucnost da i drugi modul ne radi)

proveri hdd sa "chkdsk x: /F /R" (x je oznaka tvoje particije)

Mozda ti nesto odavde pomogne
tomstricks.com/how-to-fix-windows-vista.....aged_area/



offline
  • Pridružio: 20 Mar 2009
  • Poruke: 300
  • Gde živiš: Republic Of Srpska Banjaluka

Nista vise ja na njemu ne mogu uraditi.Jedva sam uspio u safe modu ovaj folder prekopirati i u njemu ima nekih 6-7 fajlova.Na normal podizanju odmah poslije win welcome izlazi prozor od gore a u safe modu mi je izbacio ovaj mada mi nije jasno sta ne moze prepoznati,koju komponentu Sad



evo i folder minidump
https://www.mycity.rs/must-login.png

Znaci sad se uopste ne moze dici sistem za razliku od juce kad sam ugasio automatic restart.
Ima li pomoci ili da sutam u smece?

offline
  • Pridružio: 11 Nov 2005
  • Poruke: 142
  • Gde živiš: Novi Sad

Probaj da vratis na sp2
i proveri da ti nije slucajno opcija virus protection (ili tako nesto) enable u biosu

P.S. Nemoj bacati, ako komp radi bez problema to uopste nije zanimljivo Smile

offline
  • Dr SiGn  Male
  • Stručni saradnik
    Windows
  • Pridružio: 11 Jul 2005
  • Poruke: 1149
  • Gde živiš: Beograd

@rewritable

Vecina ovih logova ukazuje na problem hardverske prirode i ja konkretno sumnjam na RAM.Rekao si da si probao sa promenom memorije(sto kaze srbenda mozda i ta memorija ne valja),a da li si probao da je postavis u drugi slot?Prasina takodje moze da bude uzrok tako da produvaj masinu/slotove...Okaci napone i temperature takodje...

pozdrav,dr sign...

offline
  • Pridružio: 20 Mar 2009
  • Poruke: 300
  • Gde živiš: Republic Of Srpska Banjaluka

A jes me ishandri mamu mu poljubim.
Nisam te razumio za bios da li opcija anti virus treba biti enabled ili disabled?Kod mene je disabled.Poslije 100 pokusaja je uspio podici sistem.Ali tek kad sam vratio staru memoriju koja je bila na konfiguraciji kad je izasao iz prodavnice(128mb) i za sad radi,kucam sa njega ovo.
Uzasno je sporo sve,tri puta u odnosu na onih 512mb,hard disk stalno melje,izgleda sad vise vuce sa njega.
Evo od speedfana screen



Pa jel moguce da je kupljena pogresna memorija(posto je komp kao pojacan sa jos tih 512mb ddr-a) i da je to prouzrokovalo sve probleme.
Imam ja nekih tri cetiri vrste memorije,sve sam ih izmijenjao i isto se desavalo ali evo koliko vidim ova njegova ce (daj boze da ne ureknem) raditi.

offline
  • Pridružio: 11 Nov 2005
  • Poruke: 142
  • Gde živiš: Novi Sad

Jesi mozda probao bez modema?
Oni su znai ubijati masinu kao ludi pogotovo ako su ubodeni u poslednji pci slot na ploci.
Kreni sa klasicnim servis probanjem. Iskljuci floppy, cd, druge hardove (ako imas),...
ostavi samo ono potrebno znaci ploca procesor memorija(probaj sa svim modulima sto imas jedan po jedan pa sve zajedno itd) grafika hard i naravno napajanje i probaj ponovo instalirati win.

offline
  • Pridružio: 20 Mar 2009
  • Poruke: 300
  • Gde živiš: Republic Of Srpska Banjaluka

E druze ne odgovori mi za bios i anti virus??Enabled ili disabled??
U pravu si ima modem i ukopcan je u zadnji slot.Probao sam ja njega izvaditi ali mi se ucinilo da se tek onda krenuo lediti,a u biosu ga nisam mogao naci da ga odjavim kao flopi,a ni na c particiji.Sad isprobavam neku samsungovu memoriju od 512mb i izgleda dobro.
A kako da taj modem neutralisem?Samo da ga izvadim iz maticne ili moram nesto tipa add remove??
Poz i hvala

offline
  • Dr SiGn  Male
  • Stručni saradnik
    Windows
  • Pridružio: 11 Jul 2005
  • Poruke: 1149
  • Gde živiš: Beograd

Izvadi modem i obrisi drajvere za njega ako si ih instalirao...to bi trebalo da ga eliminise Smile

offline
  • Pridružio: 20 Mar 2009
  • Poruke: 300
  • Gde živiš: Republic Of Srpska Banjaluka

Nisam nista instalirao,a ne mogu ga nigdje naci na disku.Da li je dovoljno samo ga iscupati iz slota?Ako nije kako da ga nadjem u sistemu?
Samo da napomenem da je po stavljanju stare memorije pri podizanju sistema win vrsio neki cek disk i onda neko listanje necega i prijavio je da je obrisano nekih 6 fajlova.
Jeste bio plavi ekran ali ne smrti.Posle toga se sistem digao i jos uvijek radi bez restarta(bez obzira sto je stavljena i druga memorija od 512mb iako ja ne znam ni procitati da li odgovara mojoj ploci Smile ).Postavicu i te slike pa ako budete mogli da mi kazete sta je bilo.

I jos jednom da pitam da li u BIOSU Anti Virus treba biti enabled ili disabled??Kod mene je disabled!
Pozdrav

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 691 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 4 sakrivenih i 647 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Apok, Atenjanin89, b_z_b, Bane san, Boter, ccoogg123, cvrle312, darkstar101, Denaya, Djokislav, doom83, Džordžino, esx66, eulereix, FOX, ikan, joca83, Još malo pa deda, kaptain, kokodakalo, menges, mercedesamg, Miki01, milos.cbr, misa1xx, mnn2, oldtimer, Profica, raskoljnikov, robert1979, segax1, Srky Boy, trikomso, Vlad000, vobo, yrraf, Zimbabwe, Šraf, 187