VISTA 64 Bussines SP2 - Wired konekcija problem

VISTA 64 Bussines SP2 - Wired konekcija problem

offline
  • igor86  Male
  • Stručni saradnik
    Web programiranje
  • Pridružio: 24 Maj 2006
  • Poruke: 1633

Uf ne mogu da vjerujem da se nesto moze ovako zakomplikovati.

Znaci prvo se racunar koristio u office-u gjde se na net kacio preko routera. Znaci u ethernet conn mu je bila podesena staticka IP, DG, DNS, i sve ok radilo.

Poslije toga je racunar donesen kuci, gdje pravim PPP konekciju preko etherneta (znaci u mreznu mi je ustekan kabl od AP routera).
Napravim konekciju i konektujem se (Ethernet podesavanja su sva vracena na automatic).

cmd > ipconfig

PPP konekcija
IP: nova IP adresa; ok
SM: 255.255.255.255
DNS: ok
DG: 0.0.0.0 ? - nije dobro

Ethernet konekcija
ip: neki IP koji je sam dodijelio (cini mi se B segment privatnih adresa)
DG: 0.0.0.0


Uradim ping google.com, sve radi, znaci konekcija je ok.

Otvorim bilo koji browser nema nista, bilo koji program koji koristi mrezu, nema sanse da vidi net-a.

Svaki prijedlog dobrodosao



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 30 Dec 2007
  • Poruke: 4759
  • Gde živiš: Niš

Napisano: 05 Avg 2009 0:29

bilo je nešto slično skoro

da li su ti programi 32 - bitni ili 64-bitni ?

probaj sa 64 bitnim firefoxom (tamo je upalilo)

ali prvo proveri dns da li je ok ili da li je uključen ipv6
(doduše to je na linuksu problem sa ipv6 ali nikad se ne zna)

EDIT ovde (jedva nađoh)
http://www.mycity.rs/Windows/Problem-sa-Vistom-i-ADSL-om.html
to je više kao workaround

Dopuna: 05 Avg 2009 11:12

setio sam se još nešto Wink

može da se desi da on postavi default gateway na
ethernet mrežnu , a u stvari mora na ppp konekciju
(ovo uradi neki drugi os-u u stvari)
ali da to nije postavljeno OK ne bi pingovao google Confused
(zanči da je nešto drugo ? )

e, šta ispiše pun listing , od ipconfig ? (on je malo duži )

ipconfig /all

( manuals stranica ,ima u helpu negde http://www.microsoft.com/resources/documentation/w.....x?mfr=true )



offline
  • igor86  Male
  • Stručni saradnik
    Web programiranje
  • Pridružio: 24 Maj 2006
  • Poruke: 1633

Evo samo da javim da je sve ufixano.

@FarscapeFan
Hvala ti, upalilo je sa 64-bitnom verzijom firefox-a. Nakon toga cmd > netsh winsock reset > restart i sve radi kao zamisljeno. Znaci problem je bio sa 32 bitnim winsock-om, smece.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 915 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 5 sakrivenih i 867 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Atomski čoban, Bane san, blackjack, bobomicek, bufanje, comi_pfc, dane007, Dimitrise93, dule10savic, FOX, Glas, Kaplar2, kokan0905, kos milorad, kuntalo, Lieutenant, mercedesamg, Metanoja, Millennium, nemkea71, NewOrder, Niko Bitan, Nobunaga, nobutado, raptorsi, Ripanjac, ruma, sasa87, saxone, shone34, slonic_tonic, Srle993, stagezin, suton, Toni, trutcina, TTN, vathra, voja64, Vojkanvrelo, yrraf, zmajbre, 223223