FIBA: Nova imena i propozicije takmičenja od 2009.

FIBA: Nova imena i propozicije takmičenja od 2009.

offline
  • Lorki  Male
  • Moderator foruma
  • Sasa
  • Pridružio: 21 Nov 2006
  • Poruke: 2576
  • Gde živiš: U automobilu ...

Dosadašnji ULEB kup zvaće se Evrokup i to će po kvalitetu biti drugo takmičenje, posle Evrolige. U njemu će učestvovati 32 ekipe podeljene u osam grupa. Direktno pravo igranja imaće 24 tima, a još 24 će učestvovati u dva kola kvalifikacija.

U prvom kolu kvalifikacija igraće 16 ekipa, a pobednici idu u drugo kolo, gde ih čeka osam nosilaca. Uspešniji iz mečeva drugog kola igraće u Evrokupu, a poraženi iz oba kola kvalifikacija priključiće se trećem takmičenju po kvalitetu - Evročelendžu. Pored tih 16 timova, u Evročelendžu će igrati još toliko ekipa. Osam će imati direktni pravo učesća, a za preostalih osam boriće se 32 tima u dva kola kvalifikacija. Kao i u Evrokupu, i u tom takmičenju će postojati osam grupa sa po četiri tima.
U oba takmičenja, dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe ići će u drugu fazu, kada će biti formirane četiri grupe.
U Evrokupu će dva najuspešnija tima iz svake četvrtfinalne grupe ići na završni turnir osam najboljih, dok će u Evročelendžu biti igrano četvrfinale na dve pobede, a pobednici će ići na fajnal for.
Pobednik Evrokupa stiče pravo igranja u Evroligi, dok će finalisti Evročelendža naredne sezone igrati u Evrokupu.

http://www.blic.rs/sport.php?id=47900



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1118 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 8 sakrivenih i 1076 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, Bobrock1, cavatina, cenejac111, CikaKURE, comi_pfc, dankisha, Dimitrise93, Dorcolac, FileFinder, galerija, HrcAk47, kybonacci, Leonov, ljuba, Luka1998, Marex, MB120mm, mercedesamg, Mi lao shu, Milenaaa, Milos ZA, mocnijogurt, Ne doznajem se u oružje, nebkv, nemkea71, Parker, rodoljub, Singidunumac, Srle993, styg, suton, tomigun, wolverined4