Piletina

2

Piletina

offline
  • nero 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 31 Mar 2005
  • Poruke: 362
  • Gde živiš: Beograd

ja obozavam piletinu ali samo kad je neko drugi spremi



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Feb 2004
  • Poruke: 3013

Svaka cast!
Volim piletinu a recepti su odlicni, superiska ! Very Happy

Evo da dodam i ja jedan recept za spremanje laganog i ukusnog jela
od pileceg belog mesa.


Azijska piletina

Belo meso od jednog pileta izrezati na parcice i proprziti na vrelom ulju.
Dodati dve glavice sitno iseckanog luka i dve rendane sargarepe.
Prodinstati.
Dodati dva seckana paradajza, dve paprike (stapici), i 200 g seckanih sampinjona.
Doliti 2.50 dl vode i kuvati oko 20 minuta.
Po ukusu zacine. (Staviti so i vegetu i zaciniti karijem.)

Sluzi se uz kuvani pirinac.

Procitala sam ga u novinama u prilogu o U.A.Emiratima, deluje mi socan i ukusan. (A i zdrav).



offline
  • Pridružio: 25 Dec 2004
  • Poruke: 1045
  • Gde živiš: Musée du Louvre

@Jovana
Isplatio mi se trud, nije lako kucati ovoliko! Very Happy

@ChromyDaba
Nemoj da preteras,jedno po jedno! Wink

@Nero
I to se de resiti..nadji nekog kuvara! Laughing

@Vodolija
Hvala!
A ovo tvoje zvuci odlicno! Smile

Idemo dalje, ima jos dosta toga!


Piletina sa karfiolom

Potrebno: 1 pile, 1 glavica karfiola, 1 kasika brasna, 2 dl kisele pavlake, sok od limuna, 1/2 veze mirodjije, ulje, biber, so.
Priprema: Pile oprati, iseci na manje komade i proprziti na vrelom ulju da promeni boju.Posoliti i pobiberiti po ukusu i posuti brasnom.Promesati i zaliti sa pola case vode.
U medjuvremenu u slanoj vodi u koju je dodato malo soka od limuna kratko bariti karfiol.Napola gotov karfiol iscepkati na cvetice i dodati u piletinu.Sve zajedno dinstati dok meso ne omeksa. Povremeno po potrebi dolivati po malo vode.Na kraju umesati kiseli pavlaku i iseckanu mirodjiju i servirati.

Baskijsa piletina

Potrebno: 1 pile, 2 crvene paprike, zelene paprike, 4 paradajza, 6 glavica crnog luka, 1 cen belog luka, 1 dl belog vina, ulje, persun, timijan, lovor, ruzmarin, biber, so.
Priprema: Pile oprati i seci na komade.Crni luk iseci na tanka rebarca.Paprike ispeci na plotni, oljustiti i iseci.
Zagrejati ulje i proprziti zgnjecen beli luk, dodati piletinu i prziti dok ne promeni boju sa svih strana.Zatim dodati so, biber i vino i dinstati na tihoj vatri oko pola sata.
Posebno zagrejati malo ulja i isprziti iseckan crni luk.Staviti paprike i paradajz u ulje, posoliti, pobiberiti, dodati zacinsko bilje i sve zajedno kuvati 10-ak minuta.Zatim vratiti meso, pazljivo promesati i dinstati jos 20 minuta.



Piletina sa maslinkama


Potrebno: 1 pile, 100 g maslinki, 4 paradajza, 2 cena belog luka, 6 kasika maslinovog ulja, 1/2 dl belog vina, zalfija, beli biber, so.
Priprema: Pile oprati, osusiti i iseci na manje komade.Zagrejati ulje i isprziti beli luk.Izvaditi beli luk, a u vrelom ulju isprziti piletinu da promeni boju sa svih strana.Dodati nekoliko listova zalfije i paradajz isecen na kolutove.Posoliti i pobiberiti po ukusu i dinstati dok ne ispari sva tecnost, pa sipati vino.Dodati maslinke, poklopiti i dinstati jos 15 minuta.Servirati toplo.



Piletina u sosu od jogurta


Potrbno: 1 pile, 1 glavica crnog luka, 1 kasika brasna, 1 kasika prezli, 1 solja jogurta, 1 kasika limunovog soka, biber, so.
Priprema: Pile oprati, iseci na komade, posoliti, pobiberiti i ostaviti da odstoji 15 minuta.
U medjuvremenu isprziti iseckan crni luk na zagrejanom ulju.Kada luk postane staklast, dodati piletinu, proprziti je sa svih strana, zaliti sa malo vode, izdinstati da malo omeksa i izvaditi.U istu masnocu dodati brasni i prezle, sve vreme mesajuci, pa uluti jogurt i sok od limuna.Kuvati na tihoj vatri uz cesto mesanje dok se sos ne ujednaci.Vratiti komade mesa, smanjiti temperaturu, poklopiti i krckati sve zajedno jos 10-ak minuta.Sluziti odmah.

offline
  • Pridružio: 17 Sep 2005
  • Poruke: 3
  • Gde živiš: Sweden

Hello




Ja najvise volim krilca!!!!!!!!!!!!!

offline
  • Sneg 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 29 Sep 2005
  • Poruke: 527

PILE U PAVLACI

1 pile
veza zeleni
2 soljice mleka
250 g kisele pavlake
3-4 cena belog luka
malo soli

Pile skuvati sa ociscenom i na kolutove isecenom zeleni. Kada je meso gotovo izvaditi ga, a u supu dodati rezance ili rizu. Pile isjeci na komade, poredjati u serpu, preliti mlekom, pavlakom i isjeckanim belim lukom i staviti u zagrijanu rernu, da se zapece.

----------- [b]Dopuna: 11 Okt 2005 11:02[/b] ---------

Dinstano pile sa sosom od paradajza


SASTOJCI

1 pile
1 kašika senfa
200 grama paradajza
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1/2 kašičice kima
1 veza peršuna
ulje

NAČIN PRIPREME

Pile oprati i iseći na komade. Crni i beli luk sitno naseckati, pa pomešati sa kimom i senfom. Svaki komad piletine premazati ovom smesom. Paradajz oljuštiti, iseći na manje komade i dodati mesu. Poklopiti i dinstati na umerenoj vatri. Kada omeška, meso izvaditi, a preostalom sosu dodati malo brašna razmućenog u hladnoj vodi, sve kratko prokuvati i dodati sitno naseckan peršunov list. Piletinu servirati odvojeno od sosa.

offline
  • Pridružio: 07 Avg 2005
  • Poruke: 400
  • Gde živiš: Zemun

I ja najvise volim krilca. Na zaru. U "Dubocici".
Ali za one koji preferiraju belo meso, evo jedan brz recept:
Belo meso iseci na stapice i proprziti na malo ulja. Zacine dodati po zelji.
Posebno izdinstati glavicu crnog luka, dodati seckane sapminjone i kada tecnost uvri u to dodati belo meso. Sve promesati i umesati jednu kiselu pavlaku.
P.S. Kazu da virus pticijeg gripa nije otporan na visoke temperature (sve preko 70 celzijusa).

offline
  • Senior Structural Engineer @ Mott MacDonald
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7902
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

kakojeteskobitiglup ::
P.S. Kazu da virus pticijeg gripa nije otporan na visoke temperature (sve preko 70 celzijusa).


Virus se ne moze preneti mesom, samo perjem i to za sada iskljucivo na druge ptice, ne panicite! Ima tema o ovome, necemo dalje ovde o virusima...

offline
  • Sneg 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 29 Sep 2005
  • Poruke: 527

PILECI BATACI SA PRELIVOM


Potrebno
5 karabataka
5 listova sunke
5 listova kackavalja
¾ jaja
1 casa pavlake
parmezan
ulje

Meso uvaljati u vegetu pa ga sloziti u podmazan sud. Preko svakog parceta mesa staviti po list sunke i kackavalja. Izmutiti jaja sa pavlakom, posoliti, dodati kasiku parmezana i preliti preko svega. Peci oko 1 sat.

Dopuna: 25 Okt 2005 10:17

PILETINA SA SENFOM

1 pile
4 kasike senfa
4 kasike ulja
2 kasike butera
casa milerama
sol

Ocisceno i oprano pile isjeci na komade, svaki komad posoliti i premazati senfom, pa proprziti na ulju da porumeni. Dodati sasvim malo vode i dinstati dok ne omeksa. Gotovo meso staviti u ciniju, a u sok od dinstanja umesati mileram i preliti piletinu.

Dopuna: 13 Feb 2006 22:57

PILETINA U SLATKO - LJUTOM UMAKU


Sastojci:

- batak (2 kom.)
- belo meso (1 kom.)
- so
- brašno
- ulje
- limun (2 kom.)
- gustin (2 kašike)
- Tabasco sos (2 kašièice)
- soja sos (2 kašike)
- ðumbir
- med (2 kašike)
- mlad luk (3 kom.)

Nacin pripreme:
Donji deo batka isecite preko kosti na dva dela, gornji na tri, a prsima izvadite prsnu kost, pa ih isecite na tri dela. Brašno i so pomešajte, uvaljajte komade mesa i isprzite u dubokom ulju. Pola šoljice vode, pola šoljice limunovog soka, Tabasco sos, med, na vrh noza djumbir i soja-sos dobro izmešajte sa 2 kašike gustina. Ulijte u dublji cist tiganj i stalno mešajuci zakuvajte, stavite u sos isprzeno meso, ocedjeno od masnoce, dodajte pera mladog luka (iseckana uzduzno na trake) i kuvajte još jedan minut.

offline
  • Pridružio: 18 Apr 2005
  • Poruke: 900
  • Gde živiš: NBG

WOW, kako ovo ne videh ranije!

Svaka vam cas, moje omiljeno jelo, piletnina na 1000 nacina.
Mozda se najzad i ugojim.

Neko je pomenuo ipticji grip, pa u vezi sa tim sto je Rambo Amadeus rek`o nikad nisam jeo jeftniniju guscju pastetu! Smile TOLIKO O TOME

offline
  • Pridružio: 26 Okt 2005
  • Poruke: 671

Moze i ova varijanta, skuvati pile, zatim ga napuniti: pancetom, belim i crnim lukom, zacinima, namazati senfom i staviti da se pece.
Isto vazi i za fazana, samo bez senfa!


Potreban je samo minut da se registrujete - da biste učestvovali u diskusiji:
Izaberite vaše korisničko ime [username] :
Vaša email adresa je [email] : Email adresa mora biti tačna!
Ukucajte željenu šifru [password] :
Ukucajte šifru ponovo [password again] :
Jezik [language] :




Ili se jednostavno uloguj preko Facebook-a:
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 698 korisnika na forumu :: 65 registrovanih, 11 sakrivenih i 622 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1383 - dana 19 Okt 2014 22:26

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, Acid_Burn, Bojan85, bounty hunters, Chuck Norris, Cigi, Cobi026, damirZR, darios, dejan__81, dekao, Djokkinen, dobri covek, docadoca, Dragan Mačak Damljanović, Dzoni Stek, faris.orman, Gerilac, higuy, Hussar, iCho, Igor Kuraj, ilija1959, Jimmy4, KUZMAR, lidija2011, lijenština, Ljilja Hnovi, ljubica.jovanovic, Logic005, Luka Vujcic, m4rk0, Majki2, Maksim 3, marko1908, markus2, Martin Stefanović, MB120mm, Mijic Darko, mika vrbas, milanpesic222, milijarder, mpman, nedeljkovici, neko iz mase2, Nikola003, nikoli_ca, nradukic, raskoljnikov, Saleee2008, Sass Drake, Saturn V, Snorks, su27, Tanatos, Teho, Toni, vasa.93, vathra, Vazduhoplovac, Vitez2, voja64, zgoljo, Žan Klod vam dam, 119
Siguran hosting