Piletina

2

Piletina

Idi na vrh
offline
  • nero 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 31 Mar 2005
  • Poruke: 362
  • Gde živiš: Beograd

ja obozavam piletinu ali samo kad je neko drugi spremi



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Idi na vrh
offline
  • Pridružio: 24 Feb 2004
  • Poruke: 3011

Svaka cast!
Volim piletinu a recepti su odlicni, superiska ! Very Happy

Evo da dodam i ja jedan recept za spremanje laganog i ukusnog jela
od pileceg belog mesa.


Azijska piletina

Belo meso od jednog pileta izrezati na parcice i proprziti na vrelom ulju.
Dodati dve glavice sitno iseckanog luka i dve rendane sargarepe.
Prodinstati.
Dodati dva seckana paradajza, dve paprike (stapici), i 200 g seckanih sampinjona.
Doliti 2.50 dl vode i kuvati oko 20 minuta.
Po ukusu zacine. (Staviti so i vegetu i zaciniti karijem.)

Sluzi se uz kuvani pirinac.

Procitala sam ga u novinama u prilogu o U.A.Emiratima, deluje mi socan i ukusan. (A i zdrav).



Idi na vrh
offline
  • Pridružio: 25 Dec 2004
  • Poruke: 1045
  • Gde živiš: Musée du Louvre

@Jovana
Isplatio mi se trud, nije lako kucati ovoliko! Very Happy

@ChromyDaba
Nemoj da preteras,jedno po jedno! Wink

@Nero
I to se de resiti..nadji nekog kuvara! Laughing

@Vodolija
Hvala!
A ovo tvoje zvuci odlicno! Smile

Idemo dalje, ima jos dosta toga!


Piletina sa karfiolom

Potrebno: 1 pile, 1 glavica karfiola, 1 kasika brasna, 2 dl kisele pavlake, sok od limuna, 1/2 veze mirodjije, ulje, biber, so.
Priprema: Pile oprati, iseci na manje komade i proprziti na vrelom ulju da promeni boju.Posoliti i pobiberiti po ukusu i posuti brasnom.Promesati i zaliti sa pola case vode.
U medjuvremenu u slanoj vodi u koju je dodato malo soka od limuna kratko bariti karfiol.Napola gotov karfiol iscepkati na cvetice i dodati u piletinu.Sve zajedno dinstati dok meso ne omeksa. Povremeno po potrebi dolivati po malo vode.Na kraju umesati kiseli pavlaku i iseckanu mirodjiju i servirati.

Baskijsa piletina

Potrebno: 1 pile, 2 crvene paprike, zelene paprike, 4 paradajza, 6 glavica crnog luka, 1 cen belog luka, 1 dl belog vina, ulje, persun, timijan, lovor, ruzmarin, biber, so.
Priprema: Pile oprati i seci na komade.Crni luk iseci na tanka rebarca.Paprike ispeci na plotni, oljustiti i iseci.
Zagrejati ulje i proprziti zgnjecen beli luk, dodati piletinu i prziti dok ne promeni boju sa svih strana.Zatim dodati so, biber i vino i dinstati na tihoj vatri oko pola sata.
Posebno zagrejati malo ulja i isprziti iseckan crni luk.Staviti paprike i paradajz u ulje, posoliti, pobiberiti, dodati zacinsko bilje i sve zajedno kuvati 10-ak minuta.Zatim vratiti meso, pazljivo promesati i dinstati jos 20 minuta.



Piletina sa maslinkama


Potrebno: 1 pile, 100 g maslinki, 4 paradajza, 2 cena belog luka, 6 kasika maslinovog ulja, 1/2 dl belog vina, zalfija, beli biber, so.
Priprema: Pile oprati, osusiti i iseci na manje komade.Zagrejati ulje i isprziti beli luk.Izvaditi beli luk, a u vrelom ulju isprziti piletinu da promeni boju sa svih strana.Dodati nekoliko listova zalfije i paradajz isecen na kolutove.Posoliti i pobiberiti po ukusu i dinstati dok ne ispari sva tecnost, pa sipati vino.Dodati maslinke, poklopiti i dinstati jos 15 minuta.Servirati toplo.



Piletina u sosu od jogurta


Potrbno: 1 pile, 1 glavica crnog luka, 1 kasika brasna, 1 kasika prezli, 1 solja jogurta, 1 kasika limunovog soka, biber, so.
Priprema: Pile oprati, iseci na komade, posoliti, pobiberiti i ostaviti da odstoji 15 minuta.
U medjuvremenu isprziti iseckan crni luk na zagrejanom ulju.Kada luk postane staklast, dodati piletinu, proprziti je sa svih strana, zaliti sa malo vode, izdinstati da malo omeksa i izvaditi.U istu masnocu dodati brasni i prezle, sve vreme mesajuci, pa uluti jogurt i sok od limuna.Kuvati na tihoj vatri uz cesto mesanje dok se sos ne ujednaci.Vratiti komade mesa, smanjiti temperaturu, poklopiti i krckati sve zajedno jos 10-ak minuta.Sluziti odmah.

Idi na vrh
offline
  • Pridružio: 17 Sep 2005
  • Poruke: 3
  • Gde živiš: Sweden

Hello




Ja najvise volim krilca!!!!!!!!!!!!!

Idi na vrh
offline
  • Sneg 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 29 Sep 2005
  • Poruke: 527

PILE U PAVLACI

1 pile
veza zeleni
2 soljice mleka
250 g kisele pavlake
3-4 cena belog luka
malo soli

Pile skuvati sa ociscenom i na kolutove isecenom zeleni. Kada je meso gotovo izvaditi ga, a u supu dodati rezance ili rizu. Pile isjeci na komade, poredjati u serpu, preliti mlekom, pavlakom i isjeckanim belim lukom i staviti u zagrijanu rernu, da se zapece.

----------- [b]Dopuna: 11 Okt 2005 11:02[/b] ---------

Dinstano pile sa sosom od paradajza


SASTOJCI

1 pile
1 kašika senfa
200 grama paradajza
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1/2 kašičice kima
1 veza peršuna
ulje

NAČIN PRIPREME

Pile oprati i iseći na komade. Crni i beli luk sitno naseckati, pa pomešati sa kimom i senfom. Svaki komad piletine premazati ovom smesom. Paradajz oljuštiti, iseći na manje komade i dodati mesu. Poklopiti i dinstati na umerenoj vatri. Kada omeška, meso izvaditi, a preostalom sosu dodati malo brašna razmućenog u hladnoj vodi, sve kratko prokuvati i dodati sitno naseckan peršunov list. Piletinu servirati odvojeno od sosa.

Idi na vrh
offline
  • Pridružio: 07 Avg 2005
  • Poruke: 400
  • Gde živiš: Zemun

I ja najvise volim krilca. Na zaru. U "Dubocici".
Ali za one koji preferiraju belo meso, evo jedan brz recept:
Belo meso iseci na stapice i proprziti na malo ulja. Zacine dodati po zelji.
Posebno izdinstati glavicu crnog luka, dodati seckane sapminjone i kada tecnost uvri u to dodati belo meso. Sve promesati i umesati jednu kiselu pavlaku.
P.S. Kazu da virus pticijeg gripa nije otporan na visoke temperature (sve preko 70 celzijusa).

Idi na vrh
offline
  • Senior Structural Engineer @ Mott MacDonald
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7902
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

kakojeteskobitiglup ::
P.S. Kazu da virus pticijeg gripa nije otporan na visoke temperature (sve preko 70 celzijusa).


Virus se ne moze preneti mesom, samo perjem i to za sada iskljucivo na druge ptice, ne panicite! Ima tema o ovome, necemo dalje ovde o virusima...

Idi na vrh
offline
  • Sneg 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 29 Sep 2005
  • Poruke: 527

PILECI BATACI SA PRELIVOM


Potrebno
5 karabataka
5 listova sunke
5 listova kackavalja
¾ jaja
1 casa pavlake
parmezan
ulje

Meso uvaljati u vegetu pa ga sloziti u podmazan sud. Preko svakog parceta mesa staviti po list sunke i kackavalja. Izmutiti jaja sa pavlakom, posoliti, dodati kasiku parmezana i preliti preko svega. Peci oko 1 sat.

Dopuna: 25 Okt 2005 10:17

PILETINA SA SENFOM

1 pile
4 kasike senfa
4 kasike ulja
2 kasike butera
casa milerama
sol

Ocisceno i oprano pile isjeci na komade, svaki komad posoliti i premazati senfom, pa proprziti na ulju da porumeni. Dodati sasvim malo vode i dinstati dok ne omeksa. Gotovo meso staviti u ciniju, a u sok od dinstanja umesati mileram i preliti piletinu.

Dopuna: 13 Feb 2006 22:57

PILETINA U SLATKO - LJUTOM UMAKU


Sastojci:

- batak (2 kom.)
- belo meso (1 kom.)
- so
- brašno
- ulje
- limun (2 kom.)
- gustin (2 kašike)
- Tabasco sos (2 kašièice)
- soja sos (2 kašike)
- ðumbir
- med (2 kašike)
- mlad luk (3 kom.)

Nacin pripreme:
Donji deo batka isecite preko kosti na dva dela, gornji na tri, a prsima izvadite prsnu kost, pa ih isecite na tri dela. Brašno i so pomešajte, uvaljajte komade mesa i isprzite u dubokom ulju. Pola šoljice vode, pola šoljice limunovog soka, Tabasco sos, med, na vrh noza djumbir i soja-sos dobro izmešajte sa 2 kašike gustina. Ulijte u dublji cist tiganj i stalno mešajuci zakuvajte, stavite u sos isprzeno meso, ocedjeno od masnoce, dodajte pera mladog luka (iseckana uzduzno na trake) i kuvajte još jedan minut.

Idi na vrh
offline
  • Pridružio: 18 Apr 2005
  • Poruke: 900
  • Gde živiš: NBG

WOW, kako ovo ne videh ranije!

Svaka vam cas, moje omiljeno jelo, piletnina na 1000 nacina.
Mozda se najzad i ugojim.

Neko je pomenuo ipticji grip, pa u vezi sa tim sto je Rambo Amadeus rek`o nikad nisam jeo jeftniniju guscju pastetu! Smile TOLIKO O TOME

Idi na vrh
offline
  • Pridružio: 26 Okt 2005
  • Poruke: 671

Moze i ova varijanta, skuvati pile, zatim ga napuniti: pancetom, belim i crnim lukom, zacinima, namazati senfom i staviti da se pece.
Isto vazi i za fazana, samo bez senfa!


Potreban je samo minut da se registrujete - da biste učestvovali u diskusiji:
Izaberite vaše korisničko ime [username] :
Vaša email adresa je [email] : Email adresa mora biti tačna!
Ukucajte željenu šifru [password] :
Ukucajte šifru ponovo [password again] :
Jezik [language] :




Ili se jednostavno uloguj preko Facebook-a:
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 196 korisnika na forumu :: 11 registrovanih, 1 sakriven i 184 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1311 - dana 15 Nov 2012 21:40

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: BlackPhantom, Chuck Norris, croato, galodanijela, jazbar, jovanda, raketaš, Vislaseki, WS2, zgoljo, Žan Klod vam dam
Siguran hosting