problem sa zvukom - posle ciscenja virusa (a i pre)

problem sa zvukom - posle ciscenja virusa (a i pre)

offline
  • Pridružio: 06 Dec 2005
  • Poruke: 148

Prilikom ukljucivanja racunara u tray baru se ne pojavljuje plava ikonica (Soundman), posle restartovanja se pojavi, a one male sive ikonice za zvuk nema ni u jednom slucaju, a kad u control panelu startujem podesavanja za zvuk, vidi se sledece - slika "sound".

AVG je nesto ocistio, neka 4 fajla, na zalost, sve sam na brzinu radio, ne znam im imena. Da li je mozda moguce da je virus pokarabasio podesavanja za zvuk. Slike u prilogu ce, nadam se, malo da pojasne situaciju.


mycity.rs/must-login.png

mycity.rs/must-login.png


Probao sam da pustim neki audio fajl iz C:\WINDOWS\Media, nema muzike na racunaru, i onda se pojavilo ovo na slici "sound1".


A evo i hijack this loga - nisam ga preimenovao u nesto drugo, skroz sam zaboravio, a tek cu u ponedeljak ponovo da sednem za taj racunar.


Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.0 (BETA)
Scan saved at 4:27:06 PM, on 3/30/2007
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\SYSTEM32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgamsvr.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgupsvc.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgemc.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE
C:\Program Files\Hewlett-Packard\OrderReminder\OrderReminder.exe
C:\WINDOWS\system32\VTTimer.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgcc.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
G:\Programi\HiJackThis_v2.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = about:blank
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMan] SOUNDMAN.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [OrderReminder] C:\Program Files\Hewlett-Packard\OrderReminder\OrderReminder.exe
O4 - HKLM\..\Run: [VTTimer] VTTimer.exe
O4 - HKLM\..\Run: [AVG7_CC] C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgcc.exe /STARTUP
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [AVG7_Run] C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgw.exe /RUNONCE (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
O4 - Global Startup: Adobe Reader Speed Launch.lnk = C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Reader\reader_sl.exe
O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O15 - ProtocolDefaults: '@ivt' protocol is in My Computer Zone, should be Intranet Zone
O15 - ProtocolDefaults: 'file' protocol is in My Computer Zone, should be Internet Zone
O15 - ProtocolDefaults: 'ftp' protocol is in My Computer Zone, should be Internet Zone
O15 - ProtocolDefaults: 'http' protocol is in My Computer Zone, should be Internet Zone
O15 - ProtocolDefaults: 'https' protocol is in My Computer Zone, should be Internet Zone
O22 - SharedTaskScheduler: Browseui preloader - {438755C2-A8BA-11D1-B96B-00A0C90312E1} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll
O22 - SharedTaskScheduler: Component Categories cache daemon - {8C7461EF-2B13-11d2-BE35-3078302C2030} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll
O23 - Service: AVG7 Alert Manager Server (Avg7Alrt) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgamsvr.exe
O23 - Service: AVG7 Update Service (Avg7UpdSvc) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgupsvc.exe
O23 - Service: AVG E-mail Scanner (AVGEMS) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgemc.exe
O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe

--
End of file - 3637 bytes


Ako ima neko bilo kakvu ideju kako da resim problem, bilo bi lepo, a ako ipak tema nije za ambulantu, onda je prebacite tamo gde joj je mesto.

I hvala.

Dopuna: 30 Mar 2007 17:16

Zaboravih da napisem da sam posle obavestenja da ne mogu da pustim onaj audio fajl, stisnuo dugme ok i pojavio se plavi ekran, (nisam stigao da zapamtim sta je tacno pisalo), bilo je odbrojavanje do 100 i usledio je restart racunara.

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2003
  • Poruke: 24135
  • Gde živiš: Wien

Probaj da instaliras drajvere za muzicku ponovo. Log je naizgled cist, ali bih te zamolio da ne koristis HJT 2 beta, vec stari HJT 1.99.1 za koji imas link u temi izdvojenoj sa Vazno.

offline
  • Pridružio: 06 Dec 2005
  • Poruke: 148

Tek u ponedeljak popodne mogu da nastavim, a predvece cu se javiti. Hvala za brz odgovor.

Dopuna: 02 Apr 2007 16:45

mycity.rs/must-login.png

Ovo se pojavljuje prilikom ukljucivanja racunara.


mycity.rs/must-login.png

Kad ovo probam (sa gornje slike), onda mi prijavljuje gresku sa prvog linka - sound1 slika.

Ako probam da pustim neku pesmu kroz windows media player, onda se pojavi plavi ekran, broji do 100 i restartuje se.

Probacu kasnije repair sistema, a u medjuvremenu, ako ima neko ideju, neka napise.


Drajveri su svi u redu.

Dopuna: 02 Apr 2007 17:15

Evo me od kuce.

1. Mala siva ikonica se i dalje NE pojavljuje u tray baru.
2. Pustio sam pesmu kroz MV2 player i radi bez problema. Isto to sam uradio i preko Mplayer-a, C:\Program Files\Windows Media Player\mplayer - radi zvuk.
3. Startujem Windows media player (9 po defaultu), i kad idem file, open file, odaberem pesmu, pojavi se plavi ekran, broji do 100, restart.
4. Pokrenuo sam instalaciju WMP 10, ide donekle, i na pola instalacije se pojavi plavi ekran, isto broji do 100 i restartuje se racunar.

To je sve od informacija koje imam.

Sad vidim da tema nije za ambulantu, ako treba, prebacite je, ali bih zaista voleo da mi neko malo pojasni situaciju.

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2003
  • Poruke: 24135
  • Gde živiš: Wien

Ajmo probajmo za svaki slucaj Ewido micro (8Mb) :
http://downloads.ewido.net/ewido_micro.exe

Kako se radi sa Ewido micro:
- na prvom ekranu odaberi sve particije (štikliraj polja ispred njih)
- klikni na dugme Start Scan
- nakon završenog skeniranja klikni na Save Report i snimi log fajl na sigurno mesto
- klikni na Remove Infections
- iskopiraj nam ovde sadržaj log fajla koji je malopre snimljen

Nakon skeniranja sa Ewidom i postavljanja log fajla, postavi nam i svez log programa HijackThis.
Promeni ime programa HijackThis pre nego sto napravis log, posto se neke infekcije skrivaju kada se u taskmanageru pojavi HijackThis.

offline
  • Pridružio: 06 Dec 2005
  • Poruke: 148

Repair sistema je popravio sve sto je bilo problematicno, pojavila se ikonica u tray baru (mala siva) i WMP radi normalno. Ispraticu jos neki dan kako se masina ponasa.

A tebi 'fala sto si nasao vremena da mi pomognes.

Pozdrav.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 667 korisnika na forumu :: 28 registrovanih, 6 sakrivenih i 633 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, A.R.Chafee.Jr., Borislav Dimkovic, Dorcolac, FOX, g0xy, Jester, kalens021, Konda, mercedesamg, miodrag, Nebo_M, nemkea71, nenaddz, oddsock, Oluj2.1, pedja.st, pein, ruso, Sirius, skvara, Smd, srecko81, stalker, stegonosa, Toni, Voivoda, Zerajic