Racunovodska firma za poslove u inostranstvu

Racunovodska firma za poslove u inostranstvu

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 86

cao

Pre nekoliko dana sam kometarisao sa drugarom koji studira ekonomiju o otvaranju racunovodske firme koja bi vodila poslove za neke firme u inostransvu..

zanima me da li je to izvodljivo i da li bi to moglo da se odradi sobzirom na da je poso upucen na firme van zemlje. ako neko ime nekog iskustva sa time neke napise neko svoje misljenje i sta mislio o tome.

ja nemam mnogo iskustva sa time, ali bi mogao da nadjem dosta firmi koji bi bili zainteresovane za to sobzirom da bi mogle da se ponude poslovi po boljim tarifama nego u tim zemljama...

hvala unapred



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 18 Apr 2012
  • Poruke: 99
  • Gde živiš: Kruševac

Zanimljivo pitanje, ali:

Svaka firma mora da radi u skladu sa zakonima zemlje u kojoj posluje. Ti zakoni definišu i način na koji se vode poslovne knjige, bilo da je u pitanju agencija za knjigovodstvo ili služba u okviru firme.

Samim tim dolazi se do problema da moraš: da poznaješ zakon odredjene zemlje da bi klijentima mogao da vodiš knjige u skladu sa zakonom i da tvoje poslovanje podleže zakonima te zemlje.

Pretpostavljam da je u 99% slučajeva definisano da je onaj ko se bavi knjigovodstvenim poslovima rezident, verovatno da ima licencu ili diplomu koju ta zemlja priznaje, da bude dostupan raznim inspekcijama te zemlje. Svaka zemlja ima svoje telo koje reguliše računovodstvene standarde i način za dobijanje itd.

A praktično gledano, papir je još uvek svuda u opticaju (mislim dokumentacija u papirnom obliku): kako biste dolazili do dokumentacije za knjiženje, kako biste istu slali klijentima, kako biste se odazivali pozivu za sudjenje ili nekoj inspekciji ako vaš klijent dođe pod lupu iste? Plus perfektno znanje jezika zemlje iz koje je klijent.



Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1066 korisnika na forumu :: 50 registrovanih, 3 sakrivenih i 1013 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: amaterSRB, Apok, bankulen, Bobrock1, bojanM84, BORUTUS, Denaya, Dimitrije Paunovic, dmdr, dozorni, dushan, FOX, Georgius, grenadir, hologram, HrcAk47, krkalon, kunktator, Lister, ljuba, Marko Marković, mercedesamg, Metanoja, Mi lao shu, MilosKop, mnn2, mrav pesadinac, mrvica78, naki011, nebojsag, novator, ostoja, Pohovani_00, Rakenica, ruma, Sale.S, Singidunumac, sokars, SR-3m, Srle993, TheBeastOfMG, Trpe Grozni, vandrej, vathra, vukovi, Webb, wizzardone, YugoSlav, Zikapk, 1107