Ćufte u paradajz sosu

Ćufte u paradajz sosu

offline
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 4022



Mlevenom mesu dodati 1 jaje, parčence hleba potopljeno u mleko i dobro oceđeno, soli, bibera, mlevene paprike, malo seckanog belog luka, jednu glavicu proprženog luka, biljni začin i prezle toliko da se mogu formirati ćuftice.

Ispržiti na masnoći ćuftice, i ostaviti na salveti da se upije višak masnoće.
U šerpici skuvati najobičniji paradajz sos.
Služiti uz pire krompir.
Ja sam skuvala iseckan krompir i služila umesto pire krompira. Ionako 'brljam' sa načinom ishrane Razz



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Nov 2012
  • Poruke: 366

Ćufteeeee.... Zaljubljen

Ja ih spremam drugačije, male su razlike, zavisi gde "naginjem" LOL
Keftedakja - keftedes, polpete, kineske ćuftice, bosanske, grčke, itd. Uglavnom koristim masu koja je standardna, ukoliko recept za neke druge ne zahteva drugačije zbog izbora namirnica (sastojaka).

Za pripremanje mase za oblikovana jela od mlevenog mesa najbolje je koristiti meso protkano masnim tkivom, jer to meso čini sočnijim. Najpogodnije je teleće,svinjsko i goveđe meso - vrat, plećka i potplećka.

Najjednostavnija masa se priprema od:

- 500 gr svinjskog mesa
- 500 gr telećeg mesa
- 400 gr goveđeg mesa
- 350 do 400 gr hleba, hleb od prethodnog dana bez korice potopljen u mleko ili slatku pavlaku
- 1 do 1,5 dl slatke pavlake
- 3 do 4 dl slatkog mleka
- 3 do 4 jaja
- 200 gr crnog luka i oko 1 dl ulja za restovanje luka
- malo belog luka
- mleveni biber, so, peršunovo lišće.

Od ovakve mase se oblikuju i pripremaju jela kao što su faširane šnicle, ćufte, stek ili faširani rolati.

Oblikovati ćufte od mesne mase, uvaljati ih u brašno i ispržiti na ulju.Ćufte prebaciti u pleh i peći 1 sat na umerenoj temperaturi.

Na ulju upržiti crni luk, slaninu, korenasto povrće, posuti brašnom i nastaviti sa dinstanjem dok brašno ne dobije svetlo-smeđu boju. Dodati paradajz-pire, doliti fond ili vodu i nastaviti sa dinstanjem dok povrće ne omekša. U ovaj sos dodati malo šećera, začiniti, dinstati još 1 sat na tihoj vatri, propasirati ga i dodinstati još 10 minuta.

- 1 kg gotove mesne mase
- 30 gr brašna, 50 gr ulja
- 50 gr ulja, 30 gr suve slanine sitno iseckane, 50 gr seckanog crnog luka, lovorov list, biber u zrnu, so, malo šećera, po 50 gr celera, šargarepe, peršuna, paškanata (isečeno na kolutiće), 75 gr brašna, 150 gr paradajz-pirea, 1-1,5 l vode
- peršunovo lišće.



Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 590 korisnika na forumu :: 22 registrovanih, 1 sakriven i 567 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1567 - dana 15 Jul 2016 19:18

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, amaterSRB, Cranium, dimitrovskid, Gama, goxin, GreenMan, Kruger2, lelemud, Mercury2, miodrag2, mnn2, nenad81, raketaš, S-lash, srecko81, stalker2, USSVoyager, versus2, VJ, wolf431, zziko