Kako se koristi Aluminijumska Folija

Kako se koristi Aluminijumska Folija

offline
  • Pridružio: 05 Feb 2008
  • Poruke: 2134

Ljudi, imam strasan problem, neznam da koristim alu-foliju Mr. Green Mr. Green

Da izlozim problem..

Imam vatrostalnu ciniju 30x30 cm, hocu da u njoj zapecem recimo pecurke u smesi od mleko+jaja, kada pecem to u rerni, bude gotovo za 15min, jedini problem je seckanje i vadjenje iz cinije jer se tu i tamo zalepi za ivice a sobzirom da je smesa u polucvrstom(pihtijastom) stanju zna se zbog toga i raspasti pri vadjenju.

Dosao sam na ideju da problem resim alu-folijom, tako sto bi ciniju iznutra oblozio istom, a ostavio viska folije na krajevima i posle samo uvatim za taj visak folije izdignem alu-foliju zajedno sa gotovim jelom i iseckam ga "ko covek" na kockice.

Ucinih ja tako, ostavih u rerni 15-20min na 200c, izvadim, kad ono jos uvek u tecnom stanju sve, a alu-folija ladna ko led, ni malo zagrejana. Napominjem da je bez folije za 15min gotovo!

Gde gresim?
Da li je bitno koja strana folije ide spolja a koja iznutra? posto ima sjajnu i onu bledu stranu.
Da li se folija u opste moze koristiti za ovu namenu koja mi treba?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Ričard  Male
  • Lavlje srce
  • Supermoderator
  • Zver!
  • Electro maintenance engineer
  • Pridružio: 28 Nov 2006
  • Poruke: 13729
  • Gde živiš: Vršac

Da nisi ti možda zaboravio uključiti rernu? Razz LOL

Šalu na stranu, aluminijum je dobar provodnik toplote i ovo se ne bi trebalo dešavati, znam da neki zamotaju rolat od mlevenog mesa u foliju i tako peču. Isto je ispečen kao i bez folije. Ne verujem da ima neke veze gde se koja strana folije okrene.



offline
  • Pridružio: 05 Feb 2008
  • Poruke: 2134

Makakakvi, rernu prvo zagrevam na 200c tek kad mi se ugasi lampica, onda ubacujem da pecem. Ni ja nisam mogo rukama da verujem, sve pipam foliju, i hladnjikava, pa sam popizdio i samo izvrnuo iz folije u ciniju i vratio u rernu i eto ga gotovo, za 15 min.

Kazu da sa folijom treba malo duze, dok se zagreje folija, ali ja kad sam vadio ciniju ona je morala rukavicama da se vadi jer je vrela, a folija u njoj hladna.

Probao bi sad obrnutu stranu, al fazon je sto nisam zapamtio na kojoj sam peko Smile

Vec sam pomislio da sam uzeo neku vatro-otpornu foliju ali na pakovanju pise samo aluminijumska folija, ona najeftinija za 55din 10m.

Bemti kuvanje, moram pod hitno da se zenim! da skinem ovo kuvanje sku..rca Smile a dotle svaki savet dobrodosao

offline
  • Pridružio: 07 Avg 2008
  • Poruke: 2528
  • Gde živiš: VII kat

daniel83 ::Probao bi sad obrnutu stranu, al fazon je sto nisam zapamtio na kojoj sam peko Smile
Bilo bi apsolutno isto. Nisam čula da se folija koristi za te namene koje si joj ti dodelio. Razz Folijom se obično prekrije hrana ako želimo da sačuva svoje sokove, i da ne zagori u rerni.

Tebi treba onaj masni papir za kolače, ali on nije zgodan za oblaganje činije, mada sam ga ja koristila tako.

Samo, to ti ispadne malo skupo, da svaki put oblažeš činiju ili pleh papirom, kada spremaš neko jednostavno jelo. Ako imaš neki teflonski pleh, koristi njega.

offline
  • Pridružio: 05 Feb 2008
  • Poruke: 2134

jelkica7 ::
Samo, to ti ispadne malo skupo, da svaki put oblažeš činiju ili pleh papirom, kada spremaš neko jednostavno jelo.


Jel to kao one vrecice za pecenje pileta?

jelkica7 ::Ako imaš neki teflonski pleh, koristi njega.

Vidis sta ti je zenska pamet....nisam se toga ni setio. Imam teflonski tiganj i njega sam vec apsolvirao, ali nije mi palo na pamet da mozda postoji i teflonski pleh.
Oticu ovih dana u radnju da se raspitam dal ga imaju, nadam se samo da me trgovkinja nece gledati popreko ipak sam ja musko a zna se gde je muskarcima mesto-u kaficima a ne kuhinji LOL

hvala za savet. Zaljubljen

offline
  • Pridružio: 16 Mar 2008
  • Poruke: 1542
  • Gde živiš: Novi Sad

Verovatno si napravio tecnije jelo, pa nije stiglo da se ispece. Nije do folije. Folija je tanka, pa se brzo hladi i to je razlog sto ti se ucinila hladna.
Dakle stavi ti opet foliju, samo pazi na gustinu onoga sto sipas i na kraju krajeva, zasto za 15 min mora biti gotovo ? Vidi koliko je peceno, pa kad je gotovo onda vadi iz rerne.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 556 korisnika na forumu :: 13 registrovanih, 0 sakrivenih i 543 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: djboj, Dukelander, Gama, hyla, ljiljana.todorovic64, Majstorr, Milos ZA, operniki, ruma, samsung, Tamo neko, uruk, VJ