Pijane kobasice

Pijane kobasice

offline
  • Sneg 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 29 Sep 2005
  • Poruke: 527

SASTOJCI

• 500 grama srpskih kobasica
• 6 glavica crnog luka
• 1 čaša piva
• 1 ljuta papričica
• ulje za prženje
• so, biber
• začin C

NAČIN PRIPREME

Srpske kobasice rasecite uzduž i propržite ih na ulju. Pre toga ih možete oljuštiti. Izvadite ih iz masnoće, pa na njoj propržite očišćen i sitno iseckan luk. Pobiberite kobasice, posolite ih i pospite začinom C. Iseckajte papričicu i dodajte kobasice. Sve prelijte pivom, stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 15 minuta na umerenoj temperaturi.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Sep 2012
  • Poruke: 1

Kobasice srpske su trenutno a i u zadnje vreme grozne. Umesto njih su se najbolje pokazale kranjske ili slovenačke. Jedino bih ispravio vreme pečenja i količinu piva. Kad se poredja u pleh ili sl. preliti pivom da prekrije masu, peći da ispari pola, doliti još jednom i lagano peći da ispari malte ne svo pivo da ostane samo moča. Znači kobasice za kobasice ali soft je čudo za topkanje...



offline
  • Pridružio: 10 Okt 2011
  • Poruke: 212

Dolenjske kobasice
Potrebno:
6 sušenih kobasica
8 dcl vina (belokranjskog ili sličnog vina)
2 dcl vode
Priprema:
Vino pomiješati sa vodom, pa u tu mješavinu nasjeći jednu kobasicu. Ostalih pet kobasica kuhati u istoj smjesi.

P. S.
Karneksove srpske kobasice su bile odlične zadnji put kada sam ih probao.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 548 korisnika na forumu :: 9 registrovanih, 1 sakriven i 538 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aboris, blue, grunff2, Konda, Mixelotti, Pakito93, Shilok, sovanova95, vrlenija