Taljatele s škampima i pečurkama

Taljatele s škampima i pečurkama

offline
  • Pridružio: 02 Apr 2007
  • Poruke: 1501
  • Gde živiš: Pančevo

Sastojci

* 500 grama taljatela (testenine)
* 500 grama paradajza
* 375 grama šampinjona
* 375 grama škampa
* 125 ml kisele pavlake
* 1 glavica crnog luka
* 1 čen belog luka
* 2 kašike maslinovog ulja
* peršun
* so i biber

Način pripreme

Iseckajte beli i crni luk, pa lagano propržite na ulju dok ne omekšaju. Dodajte pečurke koje ste narezali na polovine i pržite na jakoj vatri, mešajući oko 5 minuta. Ogulite, očistite od semenki i naseckajte paradajz, pa ga dodajte luku, začinite i ostavite da smesa lagano vri 20-tak minuta, tj. dok se ne zgusne. Paradajzu dodajte skuvane škampe (bez ljušture) i kiselu pavlaku, pa kuvajte na laganoj vatri dok škampi ne omekšaju.

U slanoj vodi skuvajte taljatele i procedite ih. Na svaki tanjir sipajte najpre testeninu, a zatim je prelijte smesom sa škampima i pečurkama i ukrasite sitno naseckanim peršunom.


Prijatno



http://kuvar.krstarica.com/l/



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 635 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 7 sakrivenih i 589 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1567 - dana 15 Jul 2016 19:18

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _commandos_, A.R.Chafee.Jr., Apok, bojan313, boki199777, darkangel, dekipg, dozorni, dragisa dragisa, Dusko Nikolin, Georgius2, goxin, indja, ivance95, ltcolonel, Marko Marković, Maschinekalibar, mean_machine, Metanoja, MIG-3, Milan Miscevic, milos.cbr, miodrag3, pein, radoznao2, ribar.ivan, robertino2, ruma, SsssssNOVI, stalker2, suton2, Toni, trajkoni018, vasa.93, vathra, versus2, vlvl, Vojo Ostoic, Zvrk