''Milivojev štap i šešir'' - sedmi put!

1

''Milivojev štap i šešir'' - sedmi put!

offline
 • Dragi Ivić
 • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
 • Pridružio: 17 Maj 2006
 • Poruke: 17701
 • Gde živiš: I ja se pitam...

Napisano: 01 Feb 2011 9:33

Posle višemesečnih priprema evo da ponovo najavim Amaterske glumačke svečanosti ''Milivojev štap i šešir'', susrete varoških pozorišta Srbije - sedme po redu. Na skenovima vidite učesnike i neophodne podatke, a ja ću , kao selektor, izložiti kraću ekplikaciju uz želju da se svi učesnici (i ne samo oni) javljaju na ovoj temi sa svojim zapažanjima i komentarima.

Pripreme su počele praktično sa završetkom prošlogodišnjih, šestih svečanosti i sastojale su se iz razgovora, prijava i dogovora o selektovanju. Odgledao sam mnogo predstava (iz nekih mesta i po dve, pa čak i tri) i polako sužavao krug.Naravno, nemam nameru da repertoar ovogodišnjeg festivala proglasim najboljim od svih izbora jer bi to bilo i netačno i nerazumno. Praviti repertoar festivala ne znači samo okupiti najbolje predstave (i to je pitanje šta je za koga najbolje, čak i u struci), već uklopiti tematski , sadržajno i estetički različite pozorišne pravce i estetike. Spojiti lepo s korisnim, odnosno publici ponuditi provereno dobre predstave koje će međusobno na određeni način korespondirati i imati posrednu komunikaciju. Glavni faktor te interakcije jeste, naravno, publika i ona je svetinja za svako pozorište, pa i za selektora.

Evo skenova sa plakatom i foto-oglasima, odnosno reklamnim materijalima pozorišta koja nastupaju.

Ovogodišnji slogan festivala je ''Pozorišta s geografskim poreklom''. Želja nam je da se vidi i zna da amaterska pozorišta Srbije imaju svoje korene, tradiciju i istoriju, uticaje i značaj i da u mestima u kojima deluju predstavljaju pravi zamajac kulturnog napretka.
Primećujete i izvanredni, veoma redak crtež Milivoja Živanovića kao grafički motiv ovogodišnjih svečanosti. Autor je , svakako prepoznajete, Momo Kapor, veliki Milivojev poštovalac i prijatelj. Izražavam, u ime svih poklonika čika-Mileta veliku zahvalnost Ljilji Kapor i dvostrukom doktoru nauka , našem profesoru Petru Volku koji su nam odobrili da ovaj crtež koristimo.U ime domaćina, pozdravljam sve sve glumice i glumce tradicionalnim glumačkim pozdravima - ''Mucala ti kučka'' i ''Da bog da nogu slomio''... Very Happy

Dopuna: 03 Feb 2011 13:39

Припреме теку по плану. Јуче сам добио потврду да ће свечаном почетку фестивала присуствовати госпођа Љиљана Капор чијом смо благодраношћу добили дозволу за коришћење Капоровог цртежа. Такође, 22. фебруара (уторак) на дан играња домаће представе (''Позив на погубљење'') имаћемо у гостима високу делегацију Министарства културе Москве. Та делегација ће 18. фебруара свечано открити изложбу руских икона у Белом двору, а затим ће бити наш гост. У делегацији се налази Надежда Генадијевна Кузина, некадашњи директор Московског позоришта младих (гостовали су код нас са представом ''Не остављај ме'', о чему сведочи и овај форум). Зашто је та посета важна? За оне који не знају руски да кажем само то да је Руски омладински театар имао почетком октобра премијеру истог тог комада! Биће то прилика да се уоче искуства и договори евентуална размена ових двеју представа.

http://www.ramt.ru/plays/?content=item&item=985Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 20 Jun 2007
 • Poruke: 203
 • Gde živiš: Smederevska Palanka

E, baš sam se obradovao što si uvrstio u program predstavu "Hamlet..." iz Rače!

Dobri su to ljudi... veliki ansambl u malenoj vatroši, a pozorište im znači više od svega van škole i posla, a nekima i više od toga.

Srećno bilo druže!!! Smileoffline
 • Dragi Ivić
 • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
 • Pridružio: 17 Maj 2006
 • Poruke: 17701
 • Gde živiš: I ja se pitam...

Ljuba Miljkovic ::E, baš sam se obradovao što si uvrstio u program predstavu "Hamlet..." iz Rače!

Dobri su to ljudi... veliki ansambl u malenoj vatroši, a pozorište im znači više od svega van škole i posla, a nekima i više od toga.

Srećno bilo druže!!! Smile


Hvala , care!
Za mene je taj ansambl ogromno ohrabrenje. Nikada selektovanju predstave ne pristupam s predubeđenjima ili predrasudama, stoga sam i one večeri u našu dragu Palanku (u kojoj smo svi mi kao gosti doživeli bezbroj lepih trenutaka) došao poslovično oprezan. U onoj hladnoj sali, koja pamti mnogo bolje dane (u svakom smislu reči) doživeli smo iskreno pozorišno otkrovenje gledajući ansambl koji bez kompleksa i ustezanja , iskreno i odvažno ispunjava rediteljske zadatke i ne igra ''na publiku''. Sada ovo komentarišem ne kao selektor ili organizator, već kao zaljubljenik u pozorište. Mogao sam da napravim i četiri druge kombinacije i ne bih mnogo pogrešio. Eto, Senćani imaju premijeru u subotu, ali kasno za moje pripreme; Aleksinac ima odlično ''Mrešćenje šarana'', Kovin dve sjajne predstave , Milanovčani asambl koji obećava; tu su i Batajničani, ''Alisa'', Valjevci, Kragujevčani, Nišlije...Nemoguće je sve uzeti. Ovako, želeo sam da malo ''promešamo'' karte i da vidimo šta i drugi rade. Pet godina zaredom smo na našoj sceni pozdravljali Valjevce i Kragujevčane, redovni su nam bili i Leskovčani, Nišlije...Bože zdravlja, godine su pred nama, amateri su vitalna sorta, imaćemo uvek šta da biramo i uklapamo, a da se niko ne nađe povređen...

PS
Video sam da se i tebi dopala predstava, a onda sam siguran da nisam pogrešio...Zagrljaj

offline
 • Pridružio: 20 Jun 2007
 • Poruke: 203
 • Gde živiš: Smederevska Palanka

Sirius ::Mogao sam da napravim i četiri druge kombinacije i ne bih mnogo pogrešio.
(...) Ovako, želeo sam da malo ''promešamo'' karte i da vidimo šta i drugi rade. Pet godina zaredom smo na našoj sceni pozdravljali Valjevce i Kragujevčane, redovni su nam bili i Leskovčani, Nišlije...Bože zdravlja, godine su pred nama, amateri su vitalna sorta, imaćemo uvek šta da biramo i uklapamo, a da se niko ne nađe povređen...


Odličan pristup... alal vera!

Citat:Video sam da se i tebi dopala predstava, a onda sam siguran da nisam pogrešio...Zagrljaj
Naravno da nisi! Smile

Ja sam na predstavu došao zbog prevelikih ali ne i teških obaveza prema Račanima. Kada su me moji, u "gradu hladne sale" (nekada: "gradu vagona i kisele vode"!?), najurili iz svega što je javno, kada sam "proslikao" profesionalno i prodavao akvarelčiće jer me niko nije hteo ni na budžet ni u prozvodnju i to sve iz političkih razloga...
... dobio sam poziv od Pineta iz Rače da igram i režiram prigodan tekst za Sv. Savu, naravno uz honorar kojim sam prehranjivao suprugu i dvoje male dece...
... i tada je u Rači sve krenulo: Crni Djordje (moj tekst), Kamen za pod glavu... potom su me, kada sam stabilizovao sebe u "gradu hladne sale", pozvali da igram Hadži Tomu i sa Dejanom mi priredili nezaboravne trenutke.
Drago mi je da se to razbuktalo, da ima mladih nada srpskog pozorišnog amaterizma, koje će Dejan tek razigrati.

Smile

offline
 • Dragi Ivić
 • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
 • Pridružio: 17 Maj 2006
 • Poruke: 17701
 • Gde živiš: I ja se pitam...

Dramski amaterizam Srbije je veoma žilava biljka, stoga nije čudo što svake godine imamo šta da izaberem, pa i proberem. Uvek su, i jedino, ljudi ti od kojih zavisi kako će se razvijati stvari. Novac i okolnosti su samo izgovor za neuspehe. Čime to treba da se opravdaju gradovi kao što su Čačak, Kruševac, Leskovac i slični što nemaju predstavu (ili nemaju dobru predstavu)? Jedno Kraljevo godinama nema dramski amaterizam dostojan svoje veličine (pri KUDU radi dramska sekcija koja je obnovila rad kao škola glume), iz Kruševca koje vrvi od silnih zaposlenih u pozorištu i u KPZ nemam nikakvu ponudu, a tamo radi, po Srbiji veoma aktivan, Miško Dinulović; Leskovac koji je nekoliko puta vrlo uspešno nastupao s predstavama koje je radio Zlopi (Darko Zloporubović, školovan reditelj na čelu izvanrednog ansambla) nema ove godine dostojnu predstavu...O gradovima u kojima se nalaze više decenija profesionalna pozorišta (Šabac, Zaječar, Užice, itd), da ne pričam. Izgovora ima mnogo, a suština je jedinstvena - uvek nedostaje volja i samo volja da se nešto pokrene. Posle se sve nađe.

Šta nam ostaje? Da sačuvamo vatru u mestima koja rade. Dirljiv je primer upravo pozorišta koja ove godine dolaze na festival. ''Teatar 5'' je beogradski izuzetak i podvig je što radi, znajući koliki je pritisak na amatere u prestonici od svih ostalih ''potrošača'' nevelikog viška para. Prokupačko pozorište je skup sjajnih entuzijasta koji su naučili da se ne pada od jednog udarca. Loznica je iskoristila svoju šansu i svoje tradicije i zahvaljujući Zoranu i drugovima gura svoju priču. Za Raču sam već rekao...Senta je uzor i model koji i u malim i u velikim sredinama treba fotokopirati i primeniti. Naravno, organizacioni model ne garantuje da će predstava biti uspešna (to ne bi garantovala nikome ni Talija, inače bi svima bilo dosadno), ali on obezbeđuje prostor za pozorišni elan. Isto tako je u Kovinu, Aleksincu, Kragujevcu, Nišu, i mnogim vojvođanskim mestima, pa i selima. Jednostavno, radi se i to daje rezultate.
I naše komšije, Plana i Palanka , nekada perjanice ''moravske škole'' u pozorištu, pamte bolje dane, ali se radi! Plana ima ''Masukine dane'', Palančani sjajan festival predstava za decu. Dakle, može se..Uprkos svemu, a najviše zahvaljujući ljudima, kako rekoh.

offline
 • Pridružio: 20 Jun 2007
 • Poruke: 203
 • Gde živiš: Smederevska Palanka

Napisano: 04 Feb 2011 10:35

Odosmo u analizu opšteg stanja pozorišnog amaterizma. Ja sam u vezi sa Račom pisao kako je vrcnula iskra i kako se sve razbuktalo, ali sam na to ukazao kroz svoju ličnu prizmu, jer im mnogo dugujem, kao čovek.
Opet kažem, drago mi je, što je to otišlo na viši nivo angažovanjem Dejana Cicmilovića, ali i profesionalnim odnosom Sanje Veljković, koja je u svim prethodnim godinama sve predstave iznosila na svojim plećima.
Dolaskom mladjane Saške Milojević na čelo Centra za kulturu, dobijena je svežina koja će tek da potera aktivnosti u kvalitetnije vode.

Ti si, zbog "Štapa i šešira..." bio u prilici da vidiš i na licu mesta i kada dodju u Požarevac.

Ja mogu da vidim ono što se dogadja ovde. Situacija u palanačkom Pozorištu je drugačija, nego, recimo u račanskom, nego u planjanskom.
Palanačkom pozorištu desila se socijala, zaposlen je najpre jedan glumac amater, a onda, posle petooktobarskih promena, još troje.
I postalo je poluprofesionalno, iako su zaposleni amateri rasporedjeni na radna mesta koja nemaju glumački posao u opisu. Sad, i to ne bi predstavljalo problem, da svi imaju bar nekakvu samoinicijativu, da razvijaju amaterizam i u pozorištu i u drugim sredinama (škole, sela...).
Samo dvoje njih je našlo sebe u radu sa decom, i jedno je otišlo u penziju.
Kako u opisu radnog mesta imaju i stavku "igranje u predstavama", repertoar se kroji najpre prema njima, a onda u podeli dolaze na red "čisti amateri". Ovi zaposleni smatraju da će ostati bez hleba ukoliko ne dobiju ulogu... jer su shvatili da je njihov osnovni posao glumački, a ono što im piše u rešenju, maska koja samo pokriva ono što traži zakon.
I tako dolazimo do, u najmanju ruku, zabrinjavajućeg problema: nema mesta za mlade talentovane glumce koji su, recimo, prošli dobru školu u Dramskom studiju Palanačke gimnazije, nema sveže krvi čija energija prelazi rampu i kovitla u gledalištu, kao kod predstave račanske "Hamlet..."
Ja sam se, posmatrajući godinama nešto što ne samo što se meni ne dopada, već što nije suština amaterizma, povukao, ne bih li ličnim primerom ukazao na problem.
Desilo mi se da sam u poslednjoj predstavi igrao zajedno sa ćerkom, čak u dve scene imali smo direktan dijalog... Pa, ne ide to u malom gradu!?

Ipak, o ovim problemima ti i ja smo dosta prostora posvetili na ovom forumu, pa mi se čini da smo počeli da ponavljamo ono što smo već pisali.

Možda bi valjalo da se vratimo naslovu teme. Svečanosti su sedme po redu, ima dosta novih ove godine, verujem da bi bilo dobro da pribeležiš nešto o istorijatu, kako je sve počelo, kako se razvijalo...

Dopuna: 05 Feb 2011 22:39

Citat:Možda bi valjalo da se vratimo naslovu teme. Svečanosti su sedme po redu, ima dosta novih ove godine, verujem da bi bilo dobro da pribeležiš nešto o istorijatu, kako je sve počelo, kako se razvijalo...
Question Exclamation Question Very Happy Ziveli

offline
 • Dragi Ivić
 • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
 • Pridružio: 17 Maj 2006
 • Poruke: 17701
 • Gde živiš: I ja se pitam...

Napisano: 06 Feb 2011 12:39

Evo me. Bio sam na putu. Sledi raport ''iz prve ruke''...

Dopuna: 07 Feb 2011 8:42

Ljubo, ovo sam već imao spremno. Nećeš verovati, ovo je materijal koji je zatrebao za već dva diplomska rada sociologa-kulturologa, tako da sam ja osnovno ''meso'' za te radove spremio (kao da sam znao da će zatrebati). Dakle, evo osnovnog sižea - sadržaja i dobitnika. Ostali delovi tih radova odnosili su se na marketing, organizaciju, plasman, efekte, itd.


Festival ’’Milivojev štap i šešir’’ nastao je kao pandan glumačkim svečanostima ’’Milivoje Živanović’’ koje se svake godine održavaju u Požarevcu početkom aprila, u čast i slavu glumačkog poziva, a radi trajnog sećanja na velikana naše scene Milivoja Živanovića, rođenog Požarevljanina. Po svom modelu su praktično preslikane svečanosti sa dvema značajnim razlikama: učesnicima i nagradama. Učesnici su amaterska pozorišta Srbije, a nagrade su sledeće: svake večeri žiri dodeljuje po jednu specijalnu nagradu (za slikovito predstavljanje lika) i jednu glavnu nagradu – repliku Milivojevog štapa sa graviranom pločicom i ukoričenim znamenjem kao uverenjem o nagradi. Iz kruga svakovečernjih dobitnika štapa žiri na kraju festivala bira i sveukupnog pobednika. Tog pobednika, najboljeg među najboljima , daruje i Milivojevim šeširom sa ugraviranom pločicom i ukoričenim znamenjem, te tako taj glumac kompletira nagradu. Glumci koji su svake večeri dobijali specijalno priznanje za slikovito predstavljanje svog lika ne ulaze u konkurenciju za Milivojev šešir, već su konkurenti samo dobitnici Milivojevog štapa.
Shodno takvoj koncepciji festival je dobio prefiks Amaterske glumačke svečanosti , da bi se naglasila njegova srodnost sa profesionalnim glumačkim svečanostima, a u sufiksaciji ( konsignaciji) je naziv – susreti varoških pozorišta Srbije. Time je festival dobio relativno dug naslov, ali je otklonjena svaka sumnja u značenje sadržaja i poetike.
Pošli smo od pretpostavke da ne postoji profesionalni glumac koji pre toga nije pokušao kao amater da otkrije svoje zanimanje za pozorište i utvrdi svoje vrednosti. Tako je Milivoje Živanović postao jedini glumac koji ima dva festivala u svoju čast – amaterski i profesionalni.


PROGRAM AMATERSKIH GLUMAČKIH SVEČANOSTI
’’MILIVOJEV ŠTAP I ŠEŠIR’’
SUSRETI VAROŠKIH POZORIŠTA


PRVE SVEČANOSTI, 25. II – 1.III 2005.

25. II (petak) u 20 sati, velika sala
Gradsko pozorište ’’Teatar 91’’ Aleksinac
Branislav Nušić: ’’UJEŽ’’

26. II (subota) u 20 sati, velika sala
Pozorište ’’Sklonište u teatru’’ Batajnica
Dragoslav Mihajlović Mihiz:
’’DERVIŠ I SMRT’’

27. II (nedelja) u 20 sati, velika sala
Dramski studio Doma omladine Kragujevac
Joakim Vujič:
’’LJUBOVNAJA ZAVIST ČEREZ JEDNE CIPELE’’

28.II (ponedeljak) u 20 sati, velika sala
Dramski studio Valjevske gimnazije
A.P. Čehov:
’’DALEKE, MILE BREZE...’’

1. III (utorak) u 20 sati, velika sal
Pozorište ’’Milivoje Živanović’’ Centra za kulturu Požarevac
Vilijem Sarojan:
’’UDUBLJENJE U DUŠI’’

Žiri je radio u sastavu: Tomo Kuruzović, dramski umetnik iz Beograda, Ljubiša Đokić, radnik Centra za kulturu i Svetlana Simeonović, predstavnik publike.

Monografijom ’’Milena Pavlović Barilli’’ za slikovito predstavljanje svoga lika nagrađeni su:

Ljiljana Andrić – Marinković (Aleksinac)
Vladimir Đurđević (Batajnica)
Ivana Vuković (Kragujevac)
Katarina Ilić (Valjevo)
Vesna Rajković (Požarevac)
Nagrađeni su replikom Milivojevog štapa i znamenjem sledeći glumci:

Mila Dinulović , za ulogu g. Lazićke (Aleksinac)
Mića Dudić za ulogu derviša(Batajnica)
Sandra Dančetović za ulogu baba-Stane (Kragujevac)
Petar Ninić za ulogu Borisa Aleksejeviča Trigorkina(Valjevo)
Jovica Tošković za ulogu Kralja(Požarevac).

Najbolji glumac festivala i dobitnik Milivojevog šešira i znamenja bila je Sandra Dančetović.DRUGE SVEČANOSTI, 18-24. II 2006.

18. II (subota) u 20 sati, velika sal
Karlovačka Gimnazija
Alan Menken i Hauard Ešman
’’LITTLE SHOP OF HORRORS’’

19. II (nedelja) u 20 sati, velika sala
Amatersko pozorište Prokuplje
Ivo Brešan:
’’PREDSTAVA ’HAMLETA’ U SELU MRDUŠA DONJA’’

20. II (ponedeljak) u 20 sati, velika sala
Dramski studio Doma omladine Kragujevac
Piter Ternson:
’’ZIGER ZAGER’’

21. II (utorak) u 20 sati, velika sala
Pozorište ’’Milivoje Živanović’’ Centra za kulturu Požarevac
Vladimir Vojnovič:
’’DOŽIVLJAJI VOJNIKA ČONKINA’’

22. II (sreda) u 20 sati, velika sala
KUD ’’Abrašević’’ i Valjevska gimnazija
M. Crnjanski
’’SEOBE’’

23. II (četvrtak) u 20 sati, velika sala
Pozorište Herceg Novi
Miro Kavran:
’’NOĆ BOGOVA’’

24. II (petak) u 20 sati
Pozorišna sekcija KPZ za žene Požarevac
Mirjana Ojdanić:
’’PRIVATIZACIJA’’
(gostujuća predstava u čast završetka festivala)

Žiri je radio u sastavu:
Tomo Kuruzović, dramski umetnik iz Beograda, Radomir Đorđević, poslenik dramskog amaterizma i Zoran Milovanović, predstavnik publike.

Monografijom ’’Milena Pavlović Barilli’’ za slikovito predstavljanje svog lika nagrađeni su:


Miroljub Mirović (Prokuplje)
Filip Vukajlović (Kragujevac)
Nenad Ilić (Požarevac)
Ljubivoje Marković (Valjevo)
Dragan Ranđelović (Aleksinac)Replikom Milivojevog štapa i znamenjem nagrađeni su:

Ivana Gačić, za ulogu prodavačice (Sremski Karlovci)
Nebojša Marinković Jumba, za ulogu partijskog sekretara Mata Bukare(Prokuplje)
Ivana Vuković za lik majke (Kragujevac)
Savo Džinkić za lik upravnika kolhoza (Požarevac)
Dragan Lukić za ulogu Pavla Isakoviča (Valjevo)
Zoran Trojanović, za ulogu lude (Herceg Novi)

Najbolji glumac festivala i dobitnik Milivojevog šešira i znamenja bila je Ivana Vuković.


TREĆE SVEČANOSTI, 19 – 25. II 2007.

19. II (ponedeljak), velika sala u 20 sati
Dramski studio Doma omladine Kragujevac
’’Beti i Bu’’

20. II (utorak) , velika sala u 20 sati
Pozorište ’’Milivoje Živanović’’ Centra za kulturu Požarevac
Rej Kuni:
’’KIDAJ OD SVOJE ŽENE’’

21. II (sreda), velika sala u 20 sati
Momčilo Ćira Životić, veče sećanja na Milivoja
(performans van konkurencije, usled otkaza predstave iz Šida)

22. II (četvrtak), velika sala u 20 sati
Teatar leskovačkog kulturnog centra
Majkl Frejn :
’’IZA KULISA’’

23. II (petak), velika sala u 20 sati
Gradsko amatersko pozorište Ruma
Siniša Kovačević:
’’VIRUS’’

24. II (petak) , velika sala u 20 sati
KUD ’’Abrašević’’ i Valjevska gimnazija
Omnibus u adaptaciji Miroslava Trifunovića
’’ČETIRI GODIŠNJA DOBA’’
25. II (subota), velika sala u 20 sati
Pozorište ’’Raša Plaović’’ Ub
Miroslav Trifunović
’’ČARUGA’’

Žiri je radio u sastavu:
Momčilo Ćira Životić, glumac iz Beograda, Rajo Mirčić, glumac amater i Mile Veljković, publicista i kulturni poslenik.

Monografijom ’’Milena Pavlović Barilli’’ za slikovito prikazivanje lika nagrađeni su:

Stojan Đorđević (Kragujevac)
Slobodan Stepić (Požarevac)
Miljana Marjanović (Leskovac)
Dragan Harak (Ruma)
Milica Milić (Valjevo)
Marko Savković (Ub)


Replikom Milivojevog štapa i znamenjem nagrađeni su:

Milica Milenković (Kragujevac)
Mile Marinković (Požarevac)
Nataša Stanković (Leskovac)
Momčilo Ćira Životić – počasno, van konkurencije
Milan Dudić(Ruma)
Filip Stanić (Valjevo)
Zoran Stanković (Ub)

Najbolji glumac festivala i dobitnik Milivojevog šešira i znamenja bio je Mile Marinković.ČETVRTE SVEČANOSTI, 25. II – 2. III 2008.


25. II (ponedeljak), velika sala Centra za kulturu Požarevac, 20 sati
Pozorište ''Milivoje Živanović'', Požarevac, velika scena
M. Milenković ''JESTE LI MI ROD...''

26. II (utorak), velika sala Centra za kulturu Požarevac, 20 sati
Dramski studio Doma omladine Kragujevac ,
Mir Jam: ''RANJENI ORAO''

27. II (sreda) , velika sala Centra za kulturu Požarevac, 20 sati
Leskovački kulturni centar , Jovan S. Popović :
''ZLA ŽENA''

28. II (četvrtak), velika sala centra za kulturu Požarevac, 20 sati
Amatersko pozorište ''Madač'' ,(Madach Szinhaz) Zrenjanin, Mark Kamoleti ''ODELO NE ČINI ČOVEKA'' (''Nem a ruha teszi az embert'')
29. II (petak), velika sala centra za kulturu Požarevac, 20 sati
Gradsko amatersko pozorište ''Abrašević'' Valjevo, B. Nušić
''GOSPODJA MINISTARKA''


1. III (subota) velika sala Centra za kulturu Požarevac, 20 sati
Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra Niš,
Ivan V. Lalić ''U PLAMENU STRASTI''

2. III (nedelja), velika sala Centra za kulturu Požarevac, 20 sati
KUD ''Branko Radičević'' - dramski studio Boževac, pobednik festivala ''Živka Matić'' igra u čast završetka festivala van konkurencije
M. Novković ''KAMEN ZA POD GLAVU''

Žiri je radio u sastavu:
Pavle Minčić, dramski umetnik iz Beograda, Maja Tadić, profesor i reditelj-amater i mr Dragana Mratić, predstavnik publike.

Monografijom ’’Milena Pavlović – Barilli’’ za slikovito predstavljanje lika nagrađeni su:

Radiša Gvozdić (Požarevac)
Dušan Isailović (Kragujevac)
Nemanja Stanković (Leskovac)
Zoltan Koša (Zrenjanin)
Branko Antonić (Valjevo)
Nikola Jovanović (Niš)

Replikom Milivojevog štapa i znamenjem nagrađeni su:

Dragiša Živadinović za ulogu Bukvana Surugžića (Požarevac)
Nina Jošović za ulogu Mir Jam (Kragujevac)
Jovana Ilić za Sultanu (Leskovac)
Karolj Izele za ulogu Žaklin (Zrenjanin)
Vesna Katić Milić za ulogu Živke Ministarke (Valjevo)
Ana Saković za ulogu Jelene (Niš)

Najbolji glumac festivala i dobitnik Milivojevog šešira i znamenja bila je Nina Jošović.


PETE SVEČANOSTI, 22-28. II 2009.


22. II (nedelja), velika sala u 20 sati
Gradsko pozorište ’’Abrašević’’ Valjevo
Aleksandar Popović:
’’RAZVOJNI PUT BORE ŠNAJDERA’’

23. II (ponedeljak), velika sala u 20 sati
Pozorište amatera Batajnice – ’’Pozorište u skloništu’’
Branislav Nušić:
’’SUMNJIVO LICE’’

24. II (utorak), velika sala u 20 sati
Pozorište ’’Milivoje Živanović’’ Centra za kulturu Požarevac
Mirjana Ojdanić:
’’TRAG LJUDSKIH ZUBA’’

25. II (sreda), velika sala u 20 sati
Kamerna scena ’’Miroslav Antić’’ Senta
Borislav Pekić:
’’CINCARI ILI KOREŠPODENCIJA’’
26. II (četvrtak), velika sala u 20 sati
Pozorište leskovačkog kulturnog centra
Vudi Alen:
’’SEKS, LAŽI I DIVLJE GUSKE’’

27. II (petak), velika sala u 20 sati
Dramski studio Doma omladine Kragujevac
Dora del Bjanko
’’EPITAF’’

28. II (subota), velika sala u 20 sati
Javna kulturna ustanova Veliko Gradište – dramski studio
Efraim Kišon:
’’DA LI JE TO BILA ŠEVA?’’
Predstava je igrana u čast završetka festivala, van konkurencije.

Žiri je radio u sastavu: Radiša Dragojević, kulturni poslenik i glumac – amater iz Petrovca na Mlavi, Lela Likar, pisac i novinar i Aleksandar Lukić, pisac.

Monografijom ’’Milena Pavlović Barilli’’ za slikovito predstavljanje lika nagrađeni su:
Dragan Vukić (Valjevo)
Dragan Milenković (Batajnica)
Snežana Mandrašević (Požarevac)
Milica Njegovan (Senta)
Filip Radivojević (Leskovac)
Milica Milenković (Kragujevac)


Replikom Milivojevog štapa i znamenjem nagrađeni su:

Branko Antonić za ulogu Bore šnajdera (Valjevo)
Miljan Vojinović, za ulogu Žike pisara (Batajnica)
Vesna Rajković, za ulogu Grozdane (Požarevac)
Slavoljub Matić za ulogu Simeona Njegovana , Lupusa, Dede (Batajnica)
Nikola Šćepanović za ulogu Davida (Leskovac)
Nevena Nešković, za ulogu Jagode (Kragujevac)

Najbolji glumac festivala i dobitnik Milivojevog šešira i znamenja bio je Miljan Vojinović.ŠESTE SVEČANOSTI , 25. II – 2. III 2010.

25. II (četvrtak) u 20 sati, velika sala
Studentski kulturni centar Niš – akademsko pozorište
Patrik Marber:
’’BLIŽE’’

26. II (petak) , u 20 sati, velika sala
Ustanova za kulturu i sport Ub – Amatersko pozorište ’’Raša Plaović’’
Aleksandar Popović:
’’PAZARNI DAN’’

27. II (subota), u 20 sati, velika sala
Pozorište ’’Miroslav Antić’’ Senta
Mario Vargas Ljosa
’’LEPE OČI, RUŽNE SLIKE’’

28. II (nedelja), u 20 sati, velika sala
Pozorište ’’Milivoje Živanović’’ Centra za kulturu Požarevac
Mirjana Ojdanić:
’’ŽIVOT JE SVE ŠTO TE SNAĐE’’

1. III (ponedeljak), u 20 sati, velika sala
Pozorište amatera Batajnice – ’’Sklonište u teatru’’
Miodrag Savić:
’’OPET PLAČE, AL’ OVOG PUTA OD SREĆE’’.

2. III (utorak), u 20 sati, velika sala
KPC Petrovac na Mlavi – AP ’’Bata Bulić’’
Hristo Bojčev:
’’PUKOVNIK PTICA’’
Predstava je igrana van konkurencije, u čast završetka festivala


Žiri je radio u sastavu:
Svetlana Herman, profesor, Radmila Stefanović, nastavnik i Rade Stanojević, upravnik fondacije ’’Milenin dom’’ – Galerija ’’Milena Pavlović Barilli’’

Za slikovito predstavljanje lika kompletom izdanja edicije ’’Braničevo’’ nagrađeni su:
Sanja Jević (Niš)
Zoran Avramović (Ub)
Mirela Mačak (Senta)
Siniša Stanković (Požarevac)
Mirko Marković (Batajnica)


Replikom Milivojevog štapa i znamenjem nagrađeni su:
Milan Marković za ulogu Larija (Niš)
Mira Simić, za ulogu Darinke šančinke (Ub)
Branislav Unginović za ulogu dr Sanjelija (Senta)
Snežana Mandašević za ulogu Dobrile (Požarevac)
Zoran Straka za ulogu Muniše (Batajnica)

Najbolji glumac festivala i dobitnik Milivojevog šešira i znamenja bio je Branislav Unginović.

offline
 • Pridružio: 07 Feb 2011
 • Poruke: 1

Kao glumac iz Race zahvaljujem se na kritikama upucenim na adresu naseg ansambla. Radujemo se dolasku u Pozarevac i sa nestrpljenjem ocekujemo pocetak festivala. Srecne Vam bile pripreme i vidimo se uskoro Smile

offline
 • Dragi Ivić
 • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
 • Pridružio: 17 Maj 2006
 • Poruke: 17701
 • Gde živiš: I ja se pitam...

Dobro nam došao na forum. Sutra vam šaljem plakate da ih pokačite tamo. Nek vide ljudi da radimo isti posao i da smo zajedno. Ako imate svoj forum ili sajt, preuzmi slobodno materijale odavde.

offline
 • Pridružio: 15 Apr 2007
 • Poruke: 94
 • Gde živiš: City Limit

Pošto ste vas dvojica analizirali sve što se treba analizirati, meni jedino ostaje da poželim sreću svim učesnicima festivala, a u organizaciju ne sumnjam. U to smo se uverili jer smo dva puta bili učesnici.
Sudeći po naslovima, a i pozorištima, čeka nas vrlo dobar (da ne kažem odličan) festival. Teatar 5 sam gledao, predstava je odlična, lozničane ću uskoro gledati, a nadam se da ćemo i sa ostalim učesnicima stupiti u kontakt, jer sve ono što dođe na Milivojev štap i šešir, zahvaljujući selektoru, vredno je gledanja.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 814 korisnika na forumu :: 30 registrovanih, 5 sakrivenih i 779 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, alkatraz080, Apok, Atomski čoban, awathorn, babaroga, cetka, dejina811, FOX, goxin, helen1, Helket, ikan, Ilija Grubor, ivan979, Konda, kybonacci, mercedesamg, MiroslavD, Mlav, Najax, nenad81, royst33, ruseskij, sosko, suton, Toni, voja64