Susreti varoških pozorišta ''Milivojev štap i šešir''

10

Susreti varoških pozorišta ''Milivojev štap i šešir''

offline
 • Pridružio: 13 Maj 2012
 • Poruke: 3391
 • Gde živiš: Kilometar od topolivnice

@Сириусе,у центру за културу у Пожаревцу 28.02, затворене су Аматерске глумачке свечаности «Миливојев штап и шешир», а ко је укупни победник фестивала ,нисам нашао.Ваљда је војна интервенција у Украјини одвукла пажњу свима.Чак нисам нашао,ко су победници задње три вечери.
Имаш ли неке вести?
У конкуренцији су победници претходних пет вечери, када су наступила позоришта из Смедеревске Паланке, Петровца на Млави, Раче, Пожаревца и Уба.Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
 • Pridružio: 17 Maj 2006
 • Poruke: 18456
 • Gde živiš: I ja se pitam...

amstel2 ::@Сириусе,у центру за културу у Пожаревцу 28.02, затворене су Аматерске глумачке свечаности «Миливојев штап и шешир», а ко је укупни победник фестивала ,нисам нашао.Ваљда је војна интервенција у Украјини одвукла пажњу свима.Чак нисам нашао,ко су победници задње три вечери.
Имаш ли неке вести?
У конкуренцији су победници претходних пет вечери, када су наступила позоришта из Смедеревске Паланке, Петровца на Млави, Раче, Пожаревца и Уба.


Победио је Влада с Уба. Одличан глумац. Други шешир који одлази на Уб. Први је припао једном од најбољих српских аматерских глумаца Аци Тадићу.

ПС
Овде могу да напишем, а да ми нико не припише да сам злопамтило или намћор.
Ја сам оснивач тог фестивала. За овогодишњи нисам добио карте. Да сам тражио, вероватно би ми рекли - ''дођи, шта теби требају карте''...а ја не могу да седнем негде неком у крило или да чекам почетак представе па да видим где је слободно.
Но, то није важно. Много је важније нешто друго: Овај фестивал има живог и здравог (и веома лепог) вршњака! 25. фебруара 2005. године, на дан почетка фестивала, родила се Дуња Матић.
На десетогодишњицу фестивала ја сам је позвао (њене родитеље сам од почетка звао на фестивал и уредно слао карте још у време док она није била свесна позоришта) и у име наше куће поклонио сам јој златну наруквицу с посветом. Она је тада и затворила фестивал, на опште одушевљење публике.

Очекивао сам да ће моје некадашње колеге пунолетство фестивала прославити мало гламурозније, а свакако уз позив нашој ''вршњакињи''. Нажалост, то се није догодило.

Надам се да правилно разумете ову примедбу. Мене је мој посао одавно одучио од сујете или преосетљивости. Овом приликом сам осетљив у име наше Дуње.offline
 • Pridružio: 13 Maj 2012
 • Poruke: 3391
 • Gde živiš: Kilometar od topolivnice

Хвала Сириусе.
Такав је наш народ.Нема ни поштовања према онима,који су пролили крв за ову земљу,а камоли за нешто друго.

offline
 • Pridružio: 13 Maj 2012
 • Poruke: 3391
 • Gde živiš: Kilometar od topolivnice

Napisano: 07 Apr 2022 19:49

Почаст славном српском глумцу у Сунчаном парку у Пожаревцу

У Сунчаном парку у Пожаревцу, испред Центра за културу, постављен је споменик славном глумцу Миливоју Живановићу (1900-1976). Споменик је висок 2,3 метра и постављен је у оквиру позоришног фестивала који се, по 26. пут, одржава у његову част, уз такмичење глумаца професионалних позоришта Србије.
Ова бронзана статуа ауторско је дело академског вајара Јована Солдатовића, а изливена је у ливници "Станишић" из Ченеја. У Сунчаном парку већ постоји и Миливојева биста, као и бисте глумице Жанке Стокић, драматурга Слободана Стојановића, сликарке Милене Павловић Барили и песникиње Милице Стојадиновић Српкиње. Осим спомен-обележја, почаст славном суграђанину Пожаревљани су одали покретањем два фестивала. То су Глумачке свечаности "Миливоје Живановић" за професионална позоришта и "Миливојев штап и шешир" за аматерске глумце.

Миливоје Живановић рођен је у Пожаревцу 1900. године, али његова кућа до данас није сачувана. По одласку из родног града, најпре је глумио у позориштима у Новом Саду и Скопљу, а затим и у Београду. Био је првак Југословенског драмског позоришта од 1947. до 1970. године. Успешно је глумио и у играним филмовима, међу којима су и "Софка", "Погон Б", "Др" и "Чудотворни мач".

https://www.novosti.rs/c/kultura/vesti/1104483/spo.....-pozarevcu

Dopuna: 07 Apr 2022 19:58

Да додам
Представом"Пут великана" у режији Весне Станковић", у суботу, 2. априла, у Пожаревцу је почео пратећи програм Глумачких свечаности "Миливоје Живановић", 26. по реду.

Званично отварање уследиће данас, беседом драмског уметника Војислава Воје Брајовића, чиме ће отпочети такмичарски програм фестивала, уз учешће преко 50 глумаца професионалних позоришта.

По избору селектора, београдског редитеља Никите Миливојевића, публика ће видети укупно шест представа. Прва по реду биће "Широка земља" ЈДП, у којој играју и Војин Ћетковић, Светлана Бојковић и Ирфан Менсур. За њом следе "Госпођица Јулија" - Мадленијанум Београд, "Вуци и овце" - Народно позориште Београд, "Пристанак" - Атеље 212, "Цемент Београд" - БДП и "Голманов страх од пенала" - СНП Нови Сад.

Након сваке представе бираће се победник вечери, који ће освојити по 60.000 динара. На крају ће бити проглашен најбољи глумац фестивала, коме следују статуета Миливоја Живановића и новчана награда од 250.000 динара. О најбољим глумцима одлучиваће стручни жири у саставу: редитељка Тања Мандић Ригонат, сценограф Миодраг Табачки и глумац Бранко Цвејић. Завршне вечери, у част победника, глумци "Звездара театра" извешће представу "Берачи снова".

https://www.novosti.rs/c/kultura/vesti/1103456/igr.....-brajovica

offline
 • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
 • Pridružio: 17 Maj 2006
 • Poruke: 18456
 • Gde živiš: I ja se pitam...

Гледам сваке вечери. Мало је танка ''берба'' ове године...

offline
 • Pridružio: 13 Maj 2012
 • Poruke: 3391
 • Gde živiš: Kilometar od topolivnice

Миодраг Мики Крстовић победник

За најбољег глумца Глумачких свечаности "Миливоје Живановић" проглашен је Миодраг Мики Крстовић, за тумачење улоге Милоша у представи “Цемент Београд”, у извођењу БДП-а.

Ову одлуку једногласно је донео жири у саставу: редитељка Тања Мандић Ригонат, сценограф Миодраг Табачки и глумац Бранко Цвејић.

Као награда, Крстићу је припала статуета Миливоја Живановића (1900-1976), рад вајара Јована Солдатовића, и 250.000 динара. Осим њега, у конкуренцији за овогодишњу главну награду било је још петоро победника вечери: Војин Ћетковић, Страхиња Блажић, Олга Одановић, Јелана Ступљанин и Марко Марковић.

https://www.novosti.rs/c/srbija/vesti/1105851/smot.....c-pobednik

offline
 • Pridružio: 13 Maj 2012
 • Poruke: 3391
 • Gde živiš: Kilometar od topolivnice

Napisano: 19 Feb 2023 23:53

У центру за културу у Пожаревцу у понедељак, 20. фебруара, почињу петодневне Аматерске глумачке свечаности "Миливојев штап и шешир", деветнаесте по реду, посвећене некадашњем прваку ЈДП-а, Миливоју Живановићу (1900-1976).

Фестивал ће отворити „Српска драма“ Синише Ковачевића у извођењу Трстеничког позоришта и Драмског атељеа „Вук Караџић“ Грабовац. Наредних вечери....

https://www.novosti.rs/c/srbija/vesti/1203947/amat.....stap-sesir

Душан Јовић победник прве вечери смотре „Миливојев штап и шешир“
За најбољег глумца прве такмичарске вечери Аматерских глумачких свечаности "Миливојев штап и шешир", које се у Пожаревцу одржавају деветнаести пут, проглашен је Душан Јовић, за тумачење улоге Обрада Срећковића у представи „Српска драма“ Трстеничког позоришта и Драмског атељеа „Вук Караџић“ Грабовац.


За победника друге такмичарске вечери Аматерских глумачких свечаности "Миливојев штап и шешир", које се у Пожаревцу одржавају деветнаести пут, проглашена је Марија Маричић, за тумачење улоге Просјакиње у представи "Чудо у Шаргану", у извођењу Удружења "Пркос“ и Театра "Инат“ из Културног центра "Златибор“.

За победника треће такмичарске вечери Аматерских глумачких свечаности "Миливојев штап и шешир", које се у Пожаревцу одржавају деветнаести пут, проглашен је Бранислав Унгиновић, за тумачење улоге Боре Шнајдера у представи "Развојни пут Боре Шнајдера“, у извођењу СКЦ "Стеван Сремац“ Сента.

За победника четврте такмичарске вечери Аматерских глумачких свечаности "Миливојев штап и шешир", које се у Пожаревцу одржавају деветнаести пут, проглашена је Наташа Илић, за тумачење улоге Лауре у представи града домаћина - "Отац“, у извођењу Аматерског позоришта "Миливоје Живановић“.

За победника пете такмичарске вечери Аматерских глумачких свечаности "Миливојев штап и шешир", које се у Пожаревцу одржавају деветнаести пут, проглашена је Теодора Петровић .Признање je заслужила презентујући публици две дијаметрално супротне личности. Прва је Сара, девојка која срећу прве озбиљне љубави покушава да дели са родитељима и бабом, несвесно их уводећи у зону противправних послова којих се прихватају. Друга је спонзоруша Лилика чији је животни миље окружење жестоких момака „с` ону страну закона“.

Dopuna: 27 Feb 2023 1:02

Част да уз Штап поносно понесе и Шешир Миливоја Живановића добија Душан Јовић – Ћуле, на сцени српски сељак Обрад који је у киши куршума и потрази за сином Миланом. Захваљујући надреалном, али невероватно прецизном перу Синише Ковачевића, Обрад из свог дрвеног војничког ковчега уз погачу, сланину и ракију, део по део, вади сву патњу кроз коју је наш човек вековима пролазио.

Dopuna: 27 Feb 2023 16:17

Завршне вечери, на затварању смотре, у част победника, глумци из Малог Црнића извели су представу "Др" Бранислава Нушића, с којом су победили на пожаревачком фестивалу "Живка Матић".

https://www.novosti.rs/c/srbija/vesti/1208550/zavr.....stap-sesir

offline
 • Pridružio: 13 Maj 2012
 • Poruke: 3391
 • Gde živiš: Kilometar od topolivnice

У Центру за културу у Пожаревцу вечерас почињу јубиларне, двадесете Аматерске глумачке свечаности «Миливојев штап и шешир», посвећене некадашњем прваку Југословенског драмског позоришта, Миливоју Живановићу (1900-1976).

Фестивал ће отворити „Омча“ Градског позоришта Јагодина, у режији Велимира Митровића. Наредних вечери у такмичарском програму публика ће видети још пет представа: „Поп Ћира и поп Спира“ - АП „Јаша Томић“, „Бечка столица“ - АП СКЦ Крагујевац, „Убили смо маму замало“ - Креативни центар State of Art Панчево, „Нормалан, а луд“ - АП „Миливоје Живановић“ Пожаревац и „Клаустрофобична комедија“ -„Поетски театар“ Крагујевац. Сваке вечери најбољи глумац добиће реплику Миливојевог штапа, док ће укупни победник награду комплетирати репликом његовог шешира. Завршне вечери, у част победника, глумци АП „Бранислав Нушић“ из Малог Црнића извешће представу „Иза божјих леђа“ у режији Дејана Цицмиловића, која је победила на фестивалу „Живка Матић“.

https://www.novosti.rs/c/srbija/vesti/1337610/vece.....stap-sesir

offline
 • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
 • Pridružio: 17 Maj 2006
 • Poruke: 18456
 • Gde živiš: I ja se pitam...

Evo, da se ''pohvalim''. Kao osnivač i vlasnik autorskih prava festivala dobio sam karte tek kad su me pitali da li su mi potrebne. O tome da se upriliči povodom jubileja neki svečaniji trenutak (što meni ne treba, toga sam se bar nagledao), ni reči. Samo ljuta rutina. Tako mu je to. Važno je da se festival održi i to je dobro, to je najbolje. Još bolje je što je na osnovu njega osnovano bar još petnaest festivala po Srbiji. Dakle, vredelo je.

offline
 • Pridružio: 13 Maj 2012
 • Poruke: 3391
 • Gde živiš: Kilometar od topolivnice

Sirius ::Kao osnivač i vlasnik autorskih prava festivala dobio sam karte tek kad su me pitali da li su mi potrebne.

Не би ме чудило,да су ти понудили куповину карат GUZ - Glavom U Zid

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 920 korisnika na forumu :: 30 registrovanih, 10 sakrivenih i 880 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, cavatina, cinoeye, dankisha, djboj, doktor1964, Fog of War, Georgius, HrcAk47, jaeger, kihot, Kubovac, ladro, lelemud, Mika_NS, Mixelotti, ozzy, Parker, pedja.st, pein, Pohovani_00, raptorsi, SlaKoj, Srle993, theNedjeljko, trundle, VP6919, žeks62