Gimp u exif uvek čuva Adobe RGB, bug ili ....

Gimp u exif uvek čuva Adobe RGB, bug ili ....

offline
  • dekao  Male
  • Moderator foruma
  • Dejan Trajković
  • Realist painter
  • Pridružio: 06 Apr 2006
  • Poruke: 3297
  • Gde živiš: Somewhere in time

Od verzije 2.10 vučem ovaj problem sa Gimpom. Naime, ako obradim sliku u Gimpu, i kod čuvanja ostavim čekirano čuvanje exif podataka, tu mi sliku svaki naredni put otvara u Adobe RGB profilu, bez obzira što je kod prethodne obrade konvertovana u sRGB. Ako ne čuvam exif, otvara je normalno. Da li je bug u pitanju, ili ja ne umem nešto da podesim? Gimp koristim odavno, ne bih rekao da sam baš duduk za njega, ali ajde da ostavim i tu mogućnost otvorenu, da su nešto promenili kod verzije 2.10.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • dekao  Male
  • Moderator foruma
  • Dejan Trajković
  • Realist painter
  • Pridružio: 06 Apr 2006
  • Poruke: 3297
  • Gde živiš: Somewhere in time

Sigurno još neko koristi gimp, barem da isprobamo da li je svuda isti problem, pa ako jeste da prijavljujemo bug.



offline
  • bocke  Male
  • Moderator foruma
  • Glavni moderator Linux foruma
  • Veliki Pingvin
  • Guru
  • Pridružio: 16 Dec 2005
  • Poruke: 12244
  • Gde živiš: Južni pol

Video sam ovo pre neki dan, ali nisam se susretao sa sličnim problemom pa nisam mogao da ti pomognem. Ali daću ti par linkova, pa ako ih nisi probao, možda pomognu.

GIMP ima lokaciju za "upravljanje" bagovima na adresi: https://www.gimp.org/bugs/. Možda ima nešto u bazi.

Znam da neki od GIMP programera zalaze na Reddit u "podredit" (to mu dođe kao podforum) /r/gimp:

https://www.reddit.com/r/GIMP/

Tu je takođe i GIMP Users mailing lista: https://www.gimp.org/mail_lists.html

Srećno. Ziveli

offline
  • dekao  Male
  • Moderator foruma
  • Dejan Trajković
  • Realist painter
  • Pridružio: 06 Apr 2006
  • Poruke: 3297
  • Gde živiš: Somewhere in time

Pretražio sam sve to. Spominje se još od 2007. sa nekim sporadičnim krpljenjima, ali evidentno je da bug i danas postoji.

https://gitlab.gnome.org/GNOME/gimp/issues/301
https://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=492048

Nije da me nešto posebno pogađa, uvek postoji neko polurešenje, ali je prosto neverovatno da ne mogu da zakrpe bug star 12 godina, a možda i više.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 664 korisnika na forumu :: 65 registrovanih, 6 sakrivenih i 593 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1567 - dana 15 Jul 2016 19:18

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Petar, A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Andrija357, aramis s, Bane san, bojank, BokaVukovic, Boskovic, calvi, celik, Cvijo_ue, darkangel2, darkstar101, djboj, doom83, Dorcolac, drimer, duskovuk63, Faki-Valjevo, Futurama, Gama, gasha, ginjica, goxin, gvozdenavolja, h8propaganda, ivan979, ivica976, Jose, komkom, Kubovac, liman2, MB120mm, mercedesamgzakon, Milan A. Nikolic, mile09, Milovan Dinic, Mirage 2000N, mrmr, Mugy, nenad81, NenadG, novator, pein, proleter373, rodoljub2, sekretar, Skywhaler, soonne, Sr.Stat., theNedjeljko, Toni, trajkoni018, Trpe Grozni, vlad4, Vlada1389, vladetije, vlvl, Voja1978, weez, wizzardone, zexoni, Zoran Rapajić, zoranis