Evropsko prvenstvo za žene, Francuska 2018.

Evropsko prvenstvo za žene, Francuska 2018.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8530
  • Gde živiš: Esgaroth

Репрезентација Србије победом је започела континенталну смотру најбољих европских селекција.

У првој утакмици групе А Србија је савладала Пољску резултатом 33:26. Након нешто лошије партије у првом полувремену које су Пољакиње решиле у своју корист 14:13, у наставку је виђена сасвим другачија слика на терену. Пре свега одличном одбраном, а затим и разигранијим нападом, Србија је већ у уводним минутима наставка преокренула резултат и практично већ на половини другог дела утакмице обезбедила победу остваривши пет голова предности. До краја предност је не само сачувана, већ и повећана.

У групи A поред Србије и Пољске налазе се још и четвртопласирана са претходног првенства и троструки европски и олимпијски шампион Данска, као и селекција Шведске. Србија се у недељу састаје са Швеђанкама, а у уторак са Данкињама.

Састави осталих група

Б: Француска, Црна Гора, Русија, Словенија
Ц: Мађарска, Шпанија, Холандија, Хрватска
Д: Норвешка, Румунија, Немачка, Чешка

До овог тренутка одигран је још само један меч у групи Б у којем је Русија изненадила домаћина и бронзану из 2016. Француску, 26:23.

Пласман у наредну фазу обезбедиће по три најбоље екипе из сваке групе, уз преношење међусобних резултата. Новоформиране групе по шест екипа чиниће екипе из група А и Б, односно Ц и Д, што значи да Србију у случају очекиваног пласмана даље очекују дуели са најбољима из групе Б.

Трофеј брани седмоструки евопски првак и победник последња два европска шампионата Норвешка.

https://fra2018.ehf-euro.com/schedule-results/fina.....-a-nantes/



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8530
  • Gde živiš: Esgaroth

Пораз у другој утакмици од Шведске резултатом 21:22.

За разлику од прве утакмице, девојке су много боље отвориле овај меч и у првом полувремену стално имале предност која је на паузи износила 13:11. Можда би била и виша да румунски судијски пар у финишу полувремена, када су Швеђанке имале чак две играчице у пољу више, али и проблем да организују игру у нападу, нису досудиле дискутабилан седмерац. У наставку сасвим другачија слика, боља партија ривала, уз више неискориштених изгледних прилика у нападу. Чак и тада Србија је у финишу била у игри, али је Шведска ипак успела да ан само неколико секудни пре краја постигне гол за победу.

И поред тог пораза, Србија је обезбедила пласман у другу фазу, с тим да ће тек након последњег кола и сусрета са Данском која је данас савладала Пољску (28:21) бити познато колико ће бодова пренети у другу фазу. Пласман у наредну фазу као будући ривали Србије већ су обезбедили Русија која је данас савладала Црну Гору, и то са првог места у групи и са максимална 4 бода, као и домаћин Француска и Црна Гора, а са каквим учинком биће познато након њиховог међусобног сусрета у последњем колу.



offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8530
  • Gde živiš: Esgaroth

Сјајна партија против Данкиња и тријумф 30:25.

Девојке су од старта наметнуле свој ритам и брзо оствариле предност од неколико голова разлике, која је средином другог полувремена износила и целих +9. Србија је тако освојила прво место у групи, са истим бројем бодова као Шведска и Данска, али као најбоља у кругу са те две репрезентације. Остаје жал због пораза од Шведске која се јуче, стиче утисак, провукла против Пољске 23:22.

Познат је и састав групе 1 у којој наша репрезентација наставља такмичење уз два пренесена бода из прве фазе:



Распоред Србије је следећи:

8. децембра Русија
10. децембра Црна Гора и
12. децембра домаћин Француска.

Две првопласиране екипе пласираће се у полуфинале. У овом тренутку састав групе 2 још увек није у поптуности познат. Сигурно је само да са максималних 4 бода даље иде Холандија, док су пласман обезбедили још и Шпанија, Мађарска, Румунија и Норвешка, док ће последњег учесника друге фазе у директном дуелу данас одлучити Немачка и Чешка.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8530
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 08 Dec 2018 15:44

Због немира у Француској сви мечеви који је требало да буду одиграни данас, одложени су за 24 часа, па тако и меч Србија - Русија који ће по новом распореду бити одигран сутра, 9. децембра од 18:00.

У међувремену, још прекјуче су одиграни први мечеви у групи 1, у којима је Француска савладала Данску 29:23, док је Црна Гора била боља од Шведске 30:28. Ово је тренутни изглед табеле...



Dopuna: 10 Dec 2018 18:24

... пораз јуче од Русије 25:29, док је у другом јуче одиграном мечу у групи 1 домаћин Француска ремизирао са Шведском 21:21. Табела тренутно изгледа овако...



... а у овим тренуцима састају се Русија и Данска. Србија већ вечерас игра против Црне Горе од 21:00...

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8530
  • Gde živiš: Esgaroth

Пораз од Црне Горе 27:28 чиме је изгубљена свака шанса за полуфинале и директан пласман на Светско првенство које ће бити одржано у Јапану 2019. године.



Србији ће своју шансу за пласман на СП 2019. тражити кроз бараж у којем ће противник бити или једна од три најслабије пласиране учеснице актуелног ЕП (Пољска, Чешка, Хрватска) или један од тимова из ЕХФ зоне квалификација (Аустрија, Белорусија, Исланд, Македонија, словачка, Швајцарска).

Вечерас смо видели још једно слабије издање Србије, уз пре свега велики број изгубљених лопти. Ривал је боље отворио меч и водио све до средине полувремена, али је Србија успела да у периоду од 13. до 26. минута успела да остави Црногорке без постигнутог гола и поведе са четрии гола разлике. На полувремену било је 15:12 за наше девојке, али то је било и оно најбоље од наше репрезентације, не и довољно за победу и останак у борби за медаље и директну визу за Јапан.

У очи ми је упало да смо још једном лоше одиграли када је утакмицу водио судијски пар из Румуније, Настасе - Станку, који је такође водио и меч против Шведске. То свакако није алиби за пораз, али критеријум досуђивања прекршаја и неактивне игре у нападу тешко да је био уједначен.

Прекосутра, дакле, против Француске у 21:00...

У овом тренутку већ је познато да је први полуфиналиста Русија.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8530
  • Gde živiš: Esgaroth

Полуфинални парови Еуро 2018 су Русија - Румунија и Француска - Холандија, док ће се у мечу за пето место састати још увек актуелни европски првак Норвешка и Шведска.

Србија је учешће на шампионату окончала убедљивим поразом од домаћина Француске резултатом 28:38. У првом полувремену, иако је због безначајности меча за Србију на терен изашао наш помало неуобичајен састав, девојке су пружале солидан отпор домаћину, али је неколико везаних грешака у финишу првих 30 минута узроковало значајнији минус на полувремену - 14:18. У наставку, Србија као да је нестала са паркета у првих десетак минута што је домаћин искористио и брзо повисио предност која је средином другог дела износила и +11. До краја све је више личило на пуко одрађивање времена...

Србија је заузела последње шесто место у Првој групи друге фазе, а у генералном пласману рангирана је као 11-а...



... девојке ће ипак у жребу за бараж за одлазак на Светско првенство следеће године бити у групи носилаца, а у десној колони налазе се потенцијални противници...

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8530
  • Gde živiš: Esgaroth

Финалисти Еуро 2018. су Русија и домаћин и актуелни светски првак Француска.

Русија је савладала Румунију 28:22, док је Француска била боља од Холандије 27:21. У мечу за пето место европски првак 2016. Норвешка искалила је бес на свом суседу Шведској 38:29.

Утакмице за злато и бронзу играју се у недељу. Иначе, на листи стрелаца и даље је првопласирана капитен Србије Катарина Крпеж Слезак са 50 голова, а шансу да је угрозе имају румунске репрезентативке Неагу и Букеши које тренутно имају по 44, односно 43 поготка. У теорији, у игри су и финалисткиње Рускиња Вјахирева са 36 и Францускиња Нзе Минко са 34 гола, али морале би имати више него успешан дан...

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8530
  • Gde živiš: Esgaroth

Рукометашице Француске по први пут су освојиле титулу првака Европе након што су у финалу Еуро 2018 савладале Русију резултатом 24:21. Треће место освојила је Холандија која је у мечу за бронзу била боља од Румуније 24:20.



Францускиње, које су објединиле европску и светску титулу, још раније су као актуелне првакиње света обезбедиле пласман на Светско првенство које ће следеће године бити одигграно у Јапану. Визу за Јапан на основу пласмана на Еуро 2018 обезбедили су и Русија, Холандија и Румунија, док ће све остале учеснице шампионата, међу њима и Србија, играти у баражу.

Ако је за утеху, Србија у својим редовима има најбоиљег стрелца шампионата, капитена Катарину Крпеж Слезак са 50 голова на шест утакмица. Најбољи играч је Рускиња Ана Вјахирева, док је најбољи голман Норвежанка Силје Солберг са 40% успешних одбрана.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1207 korisnika na forumu :: 49 registrovanih, 6 sakrivenih i 1152 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, A.R.Chafee.Jr., airsuba, Alibaba1981, aramis s, babaroga, bagor10, Bojan85, bojank, Boris Bosiljčić, bufanje, Centauro, darkangel, darkstar101, djordje92sm, DonRumataEstorski, Dorcolac, Georgius, GORDI, havoc995, Klecaviks, kybonacci, loon123, LUDI, mercedesamg, Mercury, moldway, mushroom, nuke92, ObelixSRB, panonski mornar, pein, procesor, raptorsi, S2M, Sir Budimir, slonic_tonic, solic, Tas011, Vatreni Zmaj, vlad4, vladaa012, vladulns, wizzardone, Zaledjeni, zdrebac, zillbg, zixmix, šumar bk2