JSD Partizan

19

JSD Partizan

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8533
  • Gde živiš: Esgaroth

... апелу за помоћ и спас Ватерполо клуба Партизан придружили су се и најмлађи златни олимпијац Никола Јакшић:Citat:... Nismo već neko vreme na Banjici i prebacujemo se sa Košutnjaka na 25. maj i obrnuto. Trudimo se da ne razmišljamo o tome, ali ipak nemoguće je da se ne razmišlja o takvim stvarima, da se prebacujemo od bazena do bazena i da igramo utakmicu kod kuće kao da smo u gostima.

Dobijamo termine od po 45 minuta nekad, jer nismo u mogućnosti da dobijemo više. Pokušavamo da se koncentrišemo na igru i da ove stvari stavimo sa strane, ali kao što sam rekao to je nemoguće. Daćemo sve od sebe da i dalje dajemo svoj maksimum, iako smo imali ove loše rezultate, ali nadam se da je to samo period koji ćemo ubrzo prevazići.

Mnogo bi nam značila podrška u svemu ovome, mlada smo ekipa i trudimo se iz dana u dan, ali preko nekih stvari je nemoguće preći...
http://volimpartizan.net/2017/01/24/nikola-jaksic-.....-partizan/

... као и прослављени ас Слободан Никић, који се недавно са Живком Гоцићем опростио од репрезентације:Citat:... Partizan je moj matični klub, u njemu sam odrastao i naučio gotovo sve što znam. On je izvesno najbolja vaterpolo škola na svetu i u svetskom vaterpolu o njemu se govori sa strahopoštovanjem.

Poslednjih godina Partizan propada i posrće, odlaze treneri, iskusnih igrača nema, a evo sada ni deca koja ostaju nemaju nikakve uslove za trening.

Već nekoliko puta sam apelovao i čini mi se u svakom svom intervjuu napominjao da ako Partizan nestane i ako se hitno neko ne pozabavi ogromnim problemima koji postoje u tom klubu, nestaće i srpski vaterpolo i reprezentacija neće imati odakle da selektuje igrače…

Tužno je sve što čujem o stanju u klubu. Konkretno rešenje nemam, jer to i nije moj posao i ne volim da pametujem. Kada se nečim bavim, radim to temeljno, a ja sam sada samo igrač i veliki zaljubljenik u taj klub!

Rešenje mora i može da se nađe. Pridružujem se saigračima i prijateljima i apelujem i molim one koji umeju i hoće da pomognu da vratimo vaterpolo na pravi put...
http://volimpartizan.net/2017/01/25/apel-bobe-niki.....vaterpolo/



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8533
  • Gde živiš: Esgaroth

Проблеми са базеном настављају да узимају резултатски данак... Sad Ватерполисти су синоћ у десетом колу Регионалне лиге поражени од још једног тима из доњег дела табеле, у гостима од сплитског Морнара са минималних 7:8...

http://waterpolopartizan.rs/crno-belima-izmakao-bod-u-splitu/

... и поред одличног почетка и вођства 4:2, у другој и трећој четвртини црно-бели ниједном нису погодили мрежу домаћих који су успели да преокрену резултат и почетком 4/4 поведу 6:4. Партизан је до краја у неколико наврата прилазио на гол заостатка, имао чак и последњи напад за изједначење, али без успеха...

Након три узастопна пораза Партизан је са треће позиције у регионалном такмичењу склизнуо на пету позицију са три бода заостатка у односу на трећепласирану загребачку Младост, али и само два бода предности у односу на шестопласирани сплитски Морнар...



offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8533
  • Gde živiš: Esgaroth

Одбојкаши Партизана још увек нису одиграли своје мечеве 11. и 12. кола националног првенства, али су зато синоћ у унапред одиграном мечу 13. кола савладали у Краљеву домаћу Рибницу резултатом 3:2 и тако се бар донекле реванширали Краљевчанима за пораз у првом делу првенства.

Црно-бели су одлично почели меч и прва два сета решили у своју корист 25:23, 25:21, али и дозволили домаћину да освоји следећа два 20:25, 21:25. Ушло се у пети тај-брејк сет, у којем је Рибница кренула боље и у неколико наврата имала +3. Партизан је успео да изједначи на 10:10, али су домаћини поново појачали ритам и стигли до две сет-лопте - 12:14. Ипак, млади тим црно-белих одиграо је најбоље када је то било најпотребније и успео да у завршници спречи потпуни преокрет Краљевчана - 16:14.

Четврта победа најмлађег тима домаћег шампионата и два нова бода свакако су значајни подстрек у даљој борби за опстанак у друштву најбољих. Наредни ривал црно-белих и поново у гостима биће већ 31. јануара последњепласирани Клек.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8533
  • Gde živiš: Esgaroth

... свој апел за спас Ватерполо клуба Партизан упутили су и Ђорђе Танасковић...Citat:Već 11 godina sam u Partizanu i često se dešavalo da oko praznika nemamo treninge zbog hladne vode, ali sve to je bilo rešeno u par dana i posle smo normalno nastavljali sa treninzima na Banjici. Ove godine smo već 4-5 puta imali problema sa vodom. Utakmice Lige šampiona igramo na tuđim bazenima što se nikada ranije nije desilo.

Mi smo mlada ekipa sa mladim trenerom, željni dokazivanja. Motiva za rad i napredak uvek ima bez obzira na sve ali džaba sve to kada osnovnih uslova za rad nema. Takođe, veliki problem je što u poslednje 2-3 godine klub nije bio u mogućnosti da dovede starijeg iskusnijeg igrača na koga ćemo mi mladi da se ugledamo, neko uz koga ćemo da sazrimo jer bez obzira što smo mladi i što puno radimo, da bi postali igrači potreban je uvek neko ko je već formiran igrač u ekipi od koga će svi da uče.

Ako se ovaj trend nastavi mislim da se ne piše dobro Partizanu, a svi znamo šta je Partizan u vaterpolu. Mnogi klubovi su se ugasili ili su pred gašenjem, ako se ugasi i Partizan vrlo brzo neće imati ko da nasledi sadašnje reprezentativce. Ja bih apelovao na sve, iako ne znam kome više da se obratimo, da pomognu Partizanu i vaterpolu generalno.

Kada kažem pomognu ne mislim na kratkotrajne vrste pomoći koje samo zakrpe po neku rupu, ovde je potrebno neko sistemsko rešenje koje će da izvuče Partizan i naš vaterpolo iz ambisa u koji smo upali, jer u suprotnom se kroz par godina nećemo više radovati uspesima vaterpolista. Sportski pozdrav.
http://volimpartizan.net/2017/01/26/apel-dorda-tan.....vaterpolu/

... и Милош Королија, који је био нешто опширнији:Citat:Što se mene tiče, ja sam dosta upućen u dešavanja, često idem na Banjicu i mogu da kažem da poznajem situaciju, ja sam tu igrački i ljudski sazreo, doživeo najveće uspehe. To za mene nije druga, već prva kuća, to je moj dom, Partizan.

Zato moram reći da mi nije lako kada vidim šta se dešava, eto na primer čitam ovih dana apele Dimitrija Rističevića, Nemanje Vica, oni apeluju da se pomogne Partizanu, pa oni bi u normalnijoj situaciji u stvari trebalo i da još uvek budu deo tog Partizana, da igraju u njemu, da igrački i ljudski sazrevaju. A ne ovako. Sadašnja generacija VK Partizan je najmlađa, ali i najtаlentovanija, to su divni momci i zaista zaslužuju svaku pomoć i podršku.

Svaka čast na pokretanju ove akcije, uključiću se i podržaću apsolutno, mislim da bi trebalo da se zna da Partizan nije samo dragulj srpskog sporta. Partizan je srpski vaterpolo. Svaka čast naravno i ostalim klubovima, imaju i oni reprezentativce, mada se to može navesti kao izuzetak koji potvrđuje pravilo.

Svakako, ja ovim apsolutno ne želim bilo koga omalovažavati, kod nas vaterpolista stvarno nema te ostrašćenosti, ali sećamo se dobro istorije, sećamo se današnjice, sećamo se šta Partizan predstavlja za jugoslovenski i srpski vaterpolo, koliko je dao i daje reprezentativaca, na nedavno završenim Olimpijskim igrama 11 od 12 su prošli školu na Banjici.

Super je to što se radi i u drugim centrima, u Vojvodini s juniorima, ali mislim da bez Partizana naš vaterpolo nikada neće moći da opstane i to je činjenica, 90-95% reprezentativaca su deca Partizana i ponavljam to nije nikakvo omalovažavanje ostalih, već suva činjenica.

Zato mislim da to nije nešto što se kaže ˝da bi trebalo˝ uraditi, već da bi se nešto moralo uraditi, da bi se moralo pomoći Vaterpolo klubu Partizan, i da bi svi trebali da pomognemo koliko možemo, jer tako se pomaže ne samo prvom timu Partizana, već svim onim klincima koji treniraju, izrastaju u asove, tako se pomaže celokupnom domaćem vaterpolu, a jasno je naravno da nigde nije idealno stanje i da kako treba pomoći Partizanu, tako treba i svim ostalim klubovima.

Kada sam ja odlazio iz kluba, kriza se već nazirala, ali iskreno nisam ni sanjao da će poprimiti ovakve razmere i zaista mi je teško zbog toga. Partizan je svima nama mnogo dao i on je najveći brend srpskog sporta, bilo bi izuzetno loše to izgubiti. Mi smo svi ponikli u tom klubu i on je zaslužan za naše uspehe, a gde god u vaterpolo svetu spomenemo ime Partizana svi ga izgovaraju s poštovanjem.

Naravno, ne bih da ni u kom slučaju mešam politiku u ovo, ali jasno je da je obavezno i Zakon o sportu promeniti, pomoći vaterpolu i generalno sportu u Srbiji. A da nema reprezentativnih uspeha u vaterpolu, taj sport bi bio sveden na ljuti amaterizam, pošto sad već možemo reći da je blizu amaterskog.

Zato apelujem na sve koji mogu da pomognu i podržavam ovu akciju za spas Partizana, jer Partizan je svima nama bitan i bez njega nema srpskog vaterpola!
http://volimpartizan.net/2017/01/27/apel-milosa-ko.....vaterpolo/

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8533
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 27 Jan 2017 20:38

Тежак пораз хокејаша од СКХЛ 3:12 (1:6, 2:1, 0:5) Sad али можда и очекиван епилог последњих дешавања у клубу.

Након кошаркаша и ватерполиста, и хокејаши су, некако тихо, такође доведени на ивицу нормалног функционисања клуба. Од екипе која је до пре једва нешто више од годину дана била чак у игри за учешће у руској ВХЛ и која је и ове године већ била виђена у борби за титулу у Србији, за мање од два месеца стигло се чак до гласина о напуштању домаћег такмичења!? ХК Партизан је то демантовао, али након одласка двојице искуснијих првотимаца, од којих је један, како незванично сазнајем, већ прешао у редове новооснованог ХК Београд, као и претходног прослеђивања петорице млађих играча екипи НС Старс, остаје само да се немоћно запитамо шта се то дешава у редовима црно-белих?

Одговор се, између редова, сам намеће, а када се ради о хокеју на леду, сва је прилика да ће се ХК Београд на крају показати ''тројанским коњем'' и, како неки предвиђају, будућим партнером СКХЛ, односно некадашњег Беостара, у некаквој новој фузији... Evil or Very Mad

Dopuna: 28 Jan 2017 23:00

... све се полако расветљава, али тиме не постаје и светлије...

Партизан је синоћ одиграо меч без најискуснијих играча, па је на лед практично изашла јуниорска постава... неки чак кажу кадетска, што и није далеко од истине када се погледа састав ХК Партизан из октобра 2016. и са њега избришу најискуснији...



... само погледајте овај пост на фб страници црно-белих и коментаре и коментаре испод...

https://www.facebook.com/hkpartizan/posts/883193258450353

... клуб је демантовао напуштање домаћег првенства, али екипа тренутно не тренира, већ само игра утакмице?!... Shocked

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8533
  • Gde živiš: Esgaroth

Апел за помоћ ВК Партизан, кроз интервју, упутио је Бранислав Митровић...Citat:Situacija koja je trenutno u Partizanu je odraz situacije u srpskom sportu. Situacija je takva da je stanje u klubovima sve gore i gore, bez naznake za nekim pomacima na bolje. To su problemi koji se gomilaju godinama i niko od nas nema čarobni štapić da ih jednim potezom reši. Praksa je pokazala da uspesi ne mogu puno toga da promene. Imamo zakon o sportu i država na republičkom i gradskom nivou ispunjava svoje, tu nema nikakvih problema. Međutim, ta sredstva nisu dovoljna za potrebe mlađih kategorija i za potrebe seniorske ekipe. Tada klubovi treba da nađu i druge kanale iz kojih će biti finansirani, što se ispostavilo da ide jako teško, gotovo nemoguće. Pogotovo kod nekomercijalnih sportova, u koji slobodno mogu da uvrstim i vaterpolo...

... ova generacija je još jedan dokaz kvalitetnog rada Partizanove škole. Jedan sistem koji je postavljen još davno i koji konstatno pravi najbolje igrače na svetu. Ali da bi taj sistem funckionisao pre svega su mu neophodni uslovi za rad. Ovo što se desilo pre neki dan, da je Partizan igrao utakmicu na drugom bazenu jer nije mogla voda da se ugreje na Banjici, me je ostavilo u šoku. Zamislite da Real Madrid ne odigra utakmicu kad je domaćin na Santiago Bernabeu, nego 20 km dalje. Kod takvih institucija je to nezamislivo. Prvi tim je tu najmanji problem, on je možda interesantniji javnosti zbog navijača. Ono zbog čega je meni žao jesu deca koja treniraju u mlađim kategorijama kluba. Ne mogu ni da zamislim kako su se osećali kad im je rečeno da ne mogu da idu na trening. Pa ja kad sam bio mali najveća kazna bi mi bila kad nisam mogao da idem na trening. Neodlaskom na trening toj deci se usporava i na neki način koči napredak i razvoj u vaterpolu. I ne samo to, taj bazen predstavlja mesto gde se deca socijalizuju, gde ih treneri vaspitavaju, gde razvijaju svoje telo i svoj um. A šta je polazno razmišljanje svakog roditelja kad dovede dete da trenira neki sport, pa upravo razvoj tela i uma. To je ono čega se ja plašim. Da će deca ostati uskraćena za te stvari. A posledice dođu tek kad čovek ostari. Zbog njih je bitan taj bazen i normalni uslovi za rad. I ne samo Banjica, nego je bitan i svaki bazen u Srbiji. Da imamo što više bazena, sala, igrališta, gde će se deca i ljudi razvijati...
http://volimpartizan.net/2017/01/28/bane-mitrovic-.....a-trening/

... и Марко Аврамовић, један од чланова генерације која је Партизану донела седму титулу првака Европе...Citat:I mene kao i sve bivše igrače Partizana boli trenutna situacija u klubu koja nije od juče već 3-4 godine u nazad, a mislim da je sada došlo do toga da mu preti gašenje ili prelazak u potpuni amaterizam.

O značaju i vrednosti Vaterpolo kluba Partizan zna svaki čovek u Srbiji, koliko je bogat trofejima, koliko je ne samo sportskih asova već i uspešnih naučnika, doktora, privrednika, intelektualaca, a pre svega kvalitetnih ljudi iznedrio iz svoje škole tako da je njegov značaj za društvo nemerljiv. Ako dozvolimo da se ugasi, da mu se otme Banjica (što je nažalost blizu) bila bi to katastrofa i sramota svih nas.

Trenutno sam u Mađarskoj i vidim kako se oni odnose prema vaterpolu pa bi taj model mogli i mi da primenimo jer je svojim rezultatima i doprinosu srpskom sportu to i zaslužio, a to je da vaterpolo dobije status nacionalnog sporta sa Partizanom na čelu, jer sa njegovim gašenjem imamo 300 dece na ulici i reprezentaciju koja nećemo gledati na velikim takmičenjima!

I za kraj nadam se da odgovorni ljudi u našoj zemlji shvatiti značaj Vaterpolo kluba Partizan i stati iza njega kao što je grad Zagreb stao iza Mladosti i da će pomoći da opet postane jak, a on će rezultatima to sigurno vrlo brzo vratiti!
http://volimpartizan.net/2017/01/29/marko-avramovi.....nje-kluba/

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8533
  • Gde živiš: Esgaroth

Кошаркашице су успешно пребродиле неугодно гостовање у Краљеву протеклог викенда и савладале домаћина резултатом 56:51.

Тежак меч у којем су црно-беле одлично почеле са 9:0, али и брзо дозволиле Краљеву да ухвати прикључак. Током првог полувремена домаћин је само у једном тренутку успео да поведе, али је Партизан брзо узвратио и наставио да диктира темпо. У 3/4, црно-беле поново имају осетљивији плус 34:26, али још једном дозвољавају Краљевчанкама да се врате, па се у последњи период ушло са 39:37. У 4/4 виђена је права драма: домаћин је брзо стигао до изједначења, а половином периода и до вођства. Након 49:46 за Краљево у 36. минуту, домаће готово три минута нису поентирале, док је Партизан вратио предност, иако само погоцима са пенала. Ипак, на уласку у последњи минут, семафор је показивао 51:51. Завршница је припала Партизану који је мини-серијом 5:0 забележио 13. победу у првенству.

Ривал црно-белим девојкама у наредном колу и на још једном гостовању биће новосадска Женска кошаркашка академија ЖКА.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8533
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 02 Feb 2017 11:26

Након проблема са грејањем воде у базену на Бањици, ВК Партизан је на свом официјелном сајту најавио повратак на матично пливалиште:Citat:Vaterpolisti Partizana se vraćaju na Banjicu.
Uprava je, uz pomoć prijatelja kluba, uspela da obezbedi sredstva za nabavku mazuta za grejanje bazena. Zbog problema sa grejanjem prvi tim i mlađe kategorije su poslednjih mesec dana tražili alternativna rešenja u pripremama van Beograda ili treninzima na drugim bazenima u glavnom gradu.

Partizan će, tako, za nedelju dana, ipak, na svom bazenu dočekati Pro Reko u meču petog kola Lige šampiona, koji je zakazan za 8. februar u 18.30...
http://waterpolopartizan.rs/crno-beli-se-vracaju-na-banjicu/

Dopuna: 02 Feb 2017 22:21

Одбојкаши су синоћ у заосталом мечу 11. кола поражени 2:3 у Клеку.

Домаћи су решили прва два сета у своју корист 25:19 и 30:28. У том другом сету можда је и био кључ утакмице. Партизан је наредна два периода добио 25:23 и 25:20, али је пети сет ипак припао домаћину 15:12. Иако је освојен један бод, пропуштена је лепа прилика да се још једном победом екипа удаљи од опасне зоне, па је Партизан и даље на осмој позицији са скором 4/8. Наредни ривал 5. фебруара у 14. колу је крагујевачки Раднички.

***

Синоћ су и кошаркашице претрпеле пораз у регионалној WABA лиги од словеначког представника Цеља 58:82, а наредни ривал већ 4. фебруара биће бугарска Монтана у Београду.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8533
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 05 Feb 2017 14:06

Резултатски, још увек нема добрих вести за ватерполисте у 2017... Синоћ је у Новом Саду претрпљен неочекивани пораз у мечу чији резултат се рачуна како у Регионалној, тако и домаћој лиги - Војводина - Партизан 9:5 (3:1, 1:2, 2:2, 3:0).

http://waterpolopartizan.rs/poraz-u-novom-sadu/

Иако су црно-бели, након проблема са одржавањем тренинга који су потрајали практично током целог јануара, и у овом мечу наступили некомплетни, као и додатно ослабљени неиграњем кажњеног репрезентативца Јакшића, односно једног од кључних играча Драшовића који је у 1/4 због повреде био приморан да напусти игру, тешко да има оправдања за пораз од последњепласираног тима Регионалне лиге.

***

Кошаркашице су синоћ у 10. колу регионалне WABA лиге приредиле изненађење и савладале једну од водећих екипа, бугарску Монтану, резултатом 73:66. Резултатски не толико значајно, колико чињеница да је победом подигнута атмосфера у екипи и уливено додатно самопоуздање пред даље борбе.

http://www.fibalivestats.com/u/WABA/550571/index.html

Требало би додати и да је победа заправо много убедљивије извојевана него што би се рекло на први поглед. Након релативно изједначеног првог периода, Партизан је имао +4, а у онда у 2/4 потпуно декласирао фаворизованог ривала и на одмор отишао са 43:26. Пред последњи период, предност је и даље била високих +15, када су гошће кренуле на све или ништа, али све што су успеле било је да у два наврата током последњих пет минута спусте предност црно-белих на четири поена разлике.

Наредни ривал Партизана у регионалном такмичењу биће + ККЖ Црвена звезда

Dopuna: 05 Feb 2017 21:19

Још један минималан пораз одбојкаша, овај пут од крагујевачког Радничког - 2:3 (30:28, 16:25, 25:23, 15:25, 12:15). Иако је на тај начин освојен још један бод, бриге око опстанка далеко су од пребринутих, иако тренутно осмопласирани црно-бели имају меч мање од последњих Спартака из Љига и Клека.

Већ за три дана најмлађи тим Првенства Србије очекује дуел са најпријатнијим изнанађењем овогодишње сезоне, Новим Пазаром, који тренутно заузима друго место...

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8533
  • Gde živiš: Esgaroth

Од једанаест узастопних титула и могућег наступа у руској ВХЛ до борбе за опстанак клуба... и то не на леду...Citat:Hokejaši NS Starsa savladali su ekipu Partizana rezultatom 11:4 (1:0, 3:2, 7:2), u utakmici broj 16. Prvenstva Srbije u sezoni 2016/17. igranoj u utorak u ledenoj dvorani "Spens".

Treći ovosezonski meč NS Starsa i Partizana omogućio je novosadskoj publici da vidi čak 15 golova, ali i ishod kojem se malo ko mogao nadati u uvodnom delu sezone...

... "Novosadske zvezde" su prvi put od kada su 2012. godine zaigrale u seniorskom Prvenstvu Srbije uspele da savladaju klub iz Humske, koji je i na ovom meču nastupio sa mahom juniorskim sastavom.
http://www.hockeyserbia.com/index.php/vesti/prvens.....n-izvestaj Citat:Hokejaši Partizana izgubili su od NS Starsa rezultatom 11:4 (1:0, 3:2, 7:2), u utakmici igranoj sinoć u ledenoj dvorani "Spens".

... Partizan ima 11 iz isto toliko odigranih susreta (kaznjen -1 bod zbog nedolaska na utakmicu protiv Vojvodine)...
https://www.facebook.com/hkpartizan/posts/893570774079268

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1125 korisnika na forumu :: 36 registrovanih, 6 sakrivenih i 1083 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: anbeast, Ben Roj, Boris BM, CikaKURE, comi_pfc, dankisha, debeli, Dimitrise93, doktor1964, Dorcolac, Georgius, hologram, HrcAk47, kolle.the.kid, krkalon, ksyyaj, Kubovac, kybonacci, ladro, Leonov, Marex, milos.cbr, Miskohd, mocnijogurt, muaddib, nebkv, ozzy, Pohovani_00, RJ, Srle993, styg, vandrej, vathra, yrraf, ZetaMan, žeks62