JSD Partizan

21

JSD Partizan

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Кошаркашице су јуче у Крагујевцу савладале екипу Шумадије резултатом 89:85.

Наизглед тесна победа Партизана, али требало би истаћи да су црно-беле практично све време биле у вођству, у 2/4 имале +15, на полувремену +11, на старту последњег периода и +16. Уследило је опуштање и пад у игри које је домаћин искористио да у самој завршници приђе на два поена заостатка, али више од тога нису могле.

Партизан је тако остао у трци са ККЖ Црвена звезда за другу позицију и предност домаћег терена у доигравању у којем ће се и највероватније међусобно састати, баш као и у претпоследњем колу у недељу од 19:00 у Хали на Новом Београду, а у којем ће црно-беле бити формални домаћини.

***

Уместо класичних новости, једна фотографија...



... ЖОК Партизан сезона 2016/17 Very Happy Девојке се тренутно такмиче у Општинској лиги и налазе се у кругу кандидата за пласман у виши ранг. Сам систем такмичења ми није потпуно јасан, поготово након једног ранијег интервјуа тренера Ивана Стељића, некадашњег одбојкаша црно-белих:Citat:... Nastavak lige je u drugoj polovini februara i želimo da se, iščekujući konkurs za viši rang sledeće godine, svakako domognemo prvog mesta u opštinskoj ligi,uz maksimalnu posvećenost treningu i kontrolnim i takmičarskim utakmicama… http://volimpartizan.rs/ivan-steljiczelimo-prvo-me.....ingu-8785/

Девојке су, иначе, у склопу припрема за наставак такмичења одиграле три меча са суперлигашима. Најпре је одиграно 2:2 против Футога, исти резултат остварен је и у припремном сусрету против МД Зрењанин, док је јуче савладано ужичко Јединство резултатом 3:2...

https://www.facebook.com/crnobeleodbojkasice/



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

У свом можда најбољем издању ове године, ватерполисти Партизана су у 13. колу Регионалне лиге савладали дубровачки Југ резултатом 16:14 (5:2, 3:4, 5:4, 3:4) Very Happy

http://waterpolopartizan.rs/partizan-srusio-prvaka-evrope/
http://rwp-league.com/results/index.php?page=game&id=811&ln=hr

Црно-бели су од самог почетка контролисали меч не дозволивши Југу ни у једном тренутку да угрози предност која је у појединим тренуцима износила и четири гола разлике. Актуелним првацима Европе био је то тек други пораз ове сезоне, а први у Регионалној лиги. До вечерас једини пораз Дубровчани су уписали од овогодишњег првог фаворита ЛЕН Лиге шампиона Про Река.

Партизан је тако након серије слабијих резултата на почетку 2017. године остао у игри за завршни турнир Регионалне лиге. Четири кола пре краја, црно-бели имају бод мање од четвртопласираног сплитског Морнара, односно три бода мање од трећепласиране загребачке Младости. Ево и распореда црно-белих и ривала до краја:

15. коло
Партизан - Приморје Ријека
Младост - Јадран ХН
Морнар - Југ

16. коло
Јадран ХН - Партизан
Приморје - Морнар
Будва - Младост

17. коло
Партизан - Младост
Морнар - Јадран ХН

18. коло
Младост - Морнар
Будва - Партизан

***

Победу су уписали и рукометаши који су у 18. колу савладали Пожаревац резултатом 29:25 (16:12). Четири кола пре краја првог дела Суперлиге, Партизан се налази на деоби седме и осме позиције са Рударом из Костолца са 15 освојених бодова, али и слабијом гол разликом. У међусобном скору, у првом одиграном мечу у Костолцу било је 30:30, док ће други меч бити одигран у оквиру 20. кола. Наредни ривал Партизана је шестопласирана Слога из Пожеге у гостима.



offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Пораз одбојкаша у претпоследњем колу од лидера новосадске Војводине 1:3 (21:25, 25:16, 22:25, 22:25).

Коло пре краја Партизан заузима осму позицију са истоветним скором и истим бројем освојених бодова као и девети Спартак из Љига (5/12, 15), тако да ће последње коло у којем Партизан гостује у Нишу, а Спартак дочекује крагујевачки Раднички, дати одговор на питање да ли ће најмлађи тим Суперлиге Србије обезбедити опстанак или спас ипак потражити у баражу.

***

Кошаркашице су претрпеле тежак пораз од ККЖ Црвена звезда резултатом 53:82. Црно-беле ће тако највероватније заузети трећу позицију у лигашком делу, а до краја их очекује још само гостовање у Врбасу 4. марта.

Претходно, очекује их гостовање 1. марта у Цељу у Словенији у 13. колу Топ 8 фазе регионалне WABA лиге...

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 02 Mar 2017 17:55

Кошаркашце су поражене од словеначког Цеља у свом претпоследњем мечу Топ 8 фазе регионалне WABA лиге резултатом 42:71. Сусретом са ККЖ Црвена звезда 15. марта црно-беле завршавају свој наступ у регионалном такмичењу.

***

Жребом су одређени парови четвртфинала рукометног Купа Србије. Партизан ће своју шансу тражити у двомечу са МРК Црвена звезда 8. и 29. марта. Финални турнир игра се 8. и 9. јуна, с тим да ће домаћин завршнице бити одређен након што буду познати полуфиналисти.

http://rss.org.rs/files/36/KUP_2017_-_Bilten_1.pdf

Dopuna: 04 Mar 2017 15:07

Ватерполисти Партизана нису успели да понове подвиг од пре неколико дана када су у Регионалној лиги савладали дубровачки Југ. Актуелни првак Европе убедљиво се реванширао црно-белима за тај пораз и славио у ЛЕН Лиги шампиона резултатом 21:9. Партизан је практично само током прве четвртине парирао домаћину, али је крајем тог периода пао до краја не успевши да се врати у меч.

Можда је било нереално очекивати да најмлађи тим европске елите понови резултат из Београда на гостујућем терену, али много више забрињава чињеница да је након меча неколико играча Партизана затражило медицинску помоћ, при чему су петорица завршили на инфузији!?

http://www.zurnal.rs/vaterpolo/evrokupovi/45587/pe.....a-infuziji

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Кошаркашице су јуче окончале своје лигашке обавезе у Првенству Србије савладавши Врбас у гостима резултатом 79:75. Скор црно-белих је 17/5, чиме ће заузети трећу позицију. Први је Радивој Кораћ, друго и четврто место ће, без обзира на резултате у последњем мечу, заузети ККЖ Црвена звезда, односно Вршац.

Распоред одигравања у плеј-офу још увек није познат, али би, осим уколико није било неких промена о којима јавност још није обавештена парови полуфинала требало да буду Радивој Кораћ - Вршац и ККЖ Црвена звезда - Партизан.

***

Свој лигашки наступ ове сезоне јуче су у Нишу окончали и одбојкаши који су поражени од истоимене екипе домаћина резултатом 1:3.

Хоће ли најмлађи тим Суперлиге Србије остати на осмој позицији и тако већ сада обезбедити опстанак, или ће морати у бараж, зависи од резултата утакмице Спартак Љиг - Раднички Крагујевац која се игра данас. По мени врло неозбиљан приступ и огроман пропуст ОСС који је дозволио да утакмице последњег кола не буду одигране не само у истом термину, већ ни истог дана!?

Црно-белима је неопходна било каква победа Крагујевчана, пошто тренутно има исти број победа као Спартак, уз бољи међусобни скор (1:3, 3:0).

***

Пораз су јуче, нажалост, уписали и рукометаши који су поражени од Слоге на гостовању у Пожеги резултатом 26:31.

Након изједначеног почетка, домаћин је брзо преузео конце игре у своје руке и половином првог полувремена остварио прво осетније вођство, које је у једном тренутку износило и +7. У наставку, црно-бели су кренули одлучније, али све што су успели било је у уводним минутима другог дела приђу на -2.

Партизан је тако остао и без теоријских шанси за пласман у плеј-оф, па ће наступити у плеј-аут фази. До краја лигашког дела црно-бели ће угостити Рудар из Костолца, затим путују у Велику Плану где их дочекује Морава, а у последњем колу домаћини су суботичком Спартаку.

Партизанови ривали у плеј-ауту највероватније ће бити Рудар из Костолца који још увек има шансе за плеј-оф, али и четири бода мање и лошији међусобни скор са Слогом из Пожеге, док су сигурни учесници плеј-аут фазе још шабачка Металопластика, Пожаревац, Морава из Велике Плане и каћки Југовић.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Skywhaler ::... Хоће ли најмлађи тим Суперлиге Србије остати на осмој позицији и тако већ сада обезбедити опстанак, или ће морати у бараж, зависи од резултата утакмице Спартак Љиг - Раднички Крагујевац која се игра данас. По мени врло неозбиљан приступ и огроман пропуст ОСС који је дозволио да утакмице последњег кола не буду одигране не само у истом термину, већ ни истог дана!?

Црно-белима је неопходна било каква победа Крагујевчана, пошто тренутно има исти број победа као Спартак, уз бољи међусобни скор (1:3, 3:0)...
Дугујем извињење свим навијачима Партизана...

Погрешно сам прочитао пропозиције ОСС и погрешно веровао да је први критеријум за рангирање тимова након оствареног броја победа међусобни скор. Испоставило се, међутим, да је то број освојених бодова, који се, да подсетим, додељују по 3 за победе 3:0 и 3:1, односно по 2 победнику и 1 пораженом у случају резултата 3:2.

Како је Спартак данас поражен од Крагујевчана управо резултатом 3:2, освојио је један бод и у укупном скору 5/13 има 16 освојених бодова спрам Партизанових 15, иако је био слабији од црно-белих у међусобном скору. Први утисак је да је Партизан скупо коштала она серија од пет узастопно одиграних мечева на пет сетова након Нове године у којој је забележена само једна победа...

Наравно, критике на рачун ОСС због неодигравања свих мечева у исто време истог дана остају...

Најмлађи тим овогодишњег издања одбојкашке Суперлиге Србије ће тако морати да опстанак у друштву најбољих потражи у баражу са другопласираним тимом Прве лиге Србије.

Још једном се извињавам свима...

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Вирусом десетковани ватерполисти Партизана савладали су јуче у 15. колу Регионалне лиге ријечко Приморје резултатом 10:7 (3:1, 3:2, 3;1, 1:3).

Тријумф је убедљивији него што говори крајњи резултат, пошто су црно-бели средином 2/3 водили 6:1, а почетком последњег периода и 10:4. Још једном сјајна тимска игра, седам играча се уписало у стрелце, а радује и добра рола резервисте на голу Белопавловића који је силом прилика морао да одмени болесног првог чувара мреже Добожанова.

http://waterpolopartizan.rs/partizan-hita-ka-fajnal-foru/

Иначе, проблеми са којима су се црно-бели суочили након Нове године далеко су од решених, пошто је пре само недељу дана поново било проблема са грејањем воде на базену Бањица.

http://mondo.rs/a986242/Sport/Ostali-sportovi/Part.....njici.html

У сваком случају, Партизан је и даље у игри за Ф4 регионалног такмичења. У следећем колу црно-бели већ сутра гостују Јадрану у Херцег Новом...

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 09 Mar 2017 12:55

... Пораз ватерполиста у Херцег Новом - 8:16...

Практично, парирали смо домаћину само у 2/4 када смо након 1:6 у првом периоду стигли на 5:7 и пропустили да реализујемо напад. У наставку, Јадран је сигурно контролисао меч и до краја убедљиво славио.

Два кола до краја, Партизан је тренутно четврти са два бода, али и утакмицом више од сплитског Морнара. Пошто загребачка Младост на трећој позицији тренутно има предност од шест бодова, трка за учешће на Ф4 Регионалне лиге биће вођена са Сплићанима који се данас састају са Приморјем у Ријеци.

До краја:
Партизан - Младост
Морнар - Јадран ХН

Младост - Морнар
Будва - Партизан

***

Рукометаши су у првој утакмици четвртфинала Купа Србије ремизирали са МРК Црвена звезда резултатом 26:26 (13:13)...

http://www.rkpartizan.rs/nereseno-u-prvoj-utakmici-14-finala-kupa/

... али остаје жал за победом, пошто су црно-бели у финишу првог дела имали 13:9, а затим у другом делу, након нешто слабије игре успели да анулирају предност ривала од три гола разлике. У самом финишу, Партизан је на два минута пре краја имао вођство 26:24, али су гости успели да избегну пораз у дословно последњем секунду меча.

Реванш се игра 29. марта...

Dopuna: 09 Mar 2017 20:51

Финални турнир Купа Србије за кошаркашице одржаће се предстојећег викенда у Новом Саду. У првом полуфиналу у суботу 11. марта од 16 часова састаће се Партизан и ККЖ Црвена звезда у суботу, док ће у другом мечу од 18 часова снаге одмерити Радивој Кораћ и Вршац.

Све утакмице играју се у Великој сали СПЕНС-а, а финале се игра у недељу 12. марта од 16 часова.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 10 Mar 2017 1:16

Стартовао је и плеј-оф за хокејаше...

У односу на старт сезоне знатно ослабљени и подмлађени Партизан претрпео је пораз од ХК Београд резултатом 0:7. Црно-бели су пружали солидан отпор фаворизованом ривалу и све до средине 2/3 резултат је био минималних 0:1, али је Београд у наставку ипак стигао до убедљивог тријумфа. Међу стрелцима за Београд нашла су се чак четири некадашња Партизанова играча, Бркушанин, Чуковић, Вучуревић и Огризовић, док је на голу стајао још један бивши црно-бели, Рус Трифонов...

http://www.hockeyserbia.com/index.php/vesti/prvens.....i-izvestaj

... меч је имао и интересантну предигру за ''зеленим столом'' пошто се 1. марта због нејасноћа око валидности одлуке о наступу ХК Београд у домаћем првенству састао УО СХЛС. Према очекивањима, донета је одлука да Београд, који првобитно није требало да наступа у Првенству Србије, ипак има то право... Bebee Dol

Dopuna: 11 Mar 2017 21:50

Пораз кошаркашица у неизвесном полуфиналу Купа од ККЖ Црвена звезда - 50:53 (8:7, 14:8, 16:26, 12:12)...

http://www.kss.rs/kosarkasice-crvene-zvezde-u-finalu-kupa-milan-ciga-vasojevic/

Dopuna: 12 Mar 2017 11:42

Победа рукометаша у 20. колу над Рударом из Костолца 24:22.

Тешко извојевана победа у утакмици са неколико преокрета. Партизан је сјајно отворио и половином првог дела имао 8:2, али су гости до краја полувремена ухватили прикључак, па се на одмор отишло са 13:11 за црно-беле. У наставку, након слабијег почетка који је омогућио Рудару да поведе 13:15, Партизан је успео да се консолидује и поново поведе 16:15. Међутим, нов период боље игре гостију довео их је на десетак минута до краја поново до предности 17:19, а на два минута до краја и 21:22. Финиш је ипак припао црно-белима који су тако стигли до важне победе.

http://www.srls.rs/srls/doc/zapisnici/zapisnik_852.jpg

Наредни ривал Партизана је Морава из Велике Плане.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Ватерполисти Партизана савладали су у претпоследњем колу Регионалне лиге загребачку Младост резултатом 14:11 (5:3, 5:4, 2:3, 2:1)...

http://waterpolopartizan.rs/partiyan-u-velikom-derbiju-bolji-od-mladosti/

... узбудљив и обострано ефикасан сусрет... Партизан је одлично почео и у раној фази остварио вођство 5:2. Гости су пришли на гол заостатка почетком 2/4, али је Партизан сјајном серијом побегао на 9:4. Младост је у трећем периоду успела да поново приђе на гол заостатка (11:10), али је Партизан одолео и у последњи период успео да уђе са предношћу 12:10. До краја црно-бели су успешно контролисали дешавања у базену и остварили значајан тријумф којим су стигли на корак од пласмана на Ф4.

Директан конкурент за пласман сплитски Морнар сутра ће угостити другопласирани Јадран из Херцег Новог, а коначни расплет следи у последњем колу када Партизан гостује Будви, док Морнар путује у Загреб где ће се састати са трећепласираном Младости.

***

Рукометаши су у 21. колу Суперлиге Србије успели да остану непоражени на гостовању у Велиикој Плани: Морава - Партизан 28:28.

http://www.srls.rs/srls/doc/zapisnici/zapisnik_857.jpg

Након првог полувремена у којем ниједан тим није остварио значајнију предност, на одмор се отишло са резултатом 14:14. У наставку, домаћин је кренуо боље и након десетак минута имао +4, колико је било и половином другог дела. На шест минута до краја Морава је имала вођство 27:24, али је финиш припао црно-белима који су успели да стигну до изједначења.

Након некомплетног претпоследњег кола, Партизан се налази на седмој позицији са 18 бодова, а у последњем 22. колу ривал црно-белих биће трећепласирани Спартак из Суботице.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 641 korisnika na forumu :: 22 registrovanih, 4 sakrivenih i 615 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: babaroga, Bane san, bobomicek, ccoogg123, cifra, CikaKURE, Dannyboy2, Dimitrise93, Georgius, kovinacc, kreza, krkalon, Kruger, ladro, mnn2, Parker, procesor, Roman Dudoladoff, suton, Vatreni Zmaj, W123, yufighter