JSD Partizan

34

JSD Partizan

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8536
  • Gde živiš: Esgaroth



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8536
  • Gde živiš: Esgaroth

Ватерполо клуб Партизан одржао је данас конференцију за новинаре на којој је издато саопштење за јавност које преносим у целости:Citat:VK Partizan je juče u popodnevnim časovima, telefonskim putem od strane predsednika VSS gospodina Viktora Jelenića obavešten da će se u narednim danima na bazenu Banjica, šest sati dnevno pripremati naša ženska seniorska vaterpolo selekcija. VK Partizan je kao i do sada sa zadovoljstvom prihvatio da se obezbede termini za našu selekciju, iako je to iziskivalo pomeranje turnira za 2005. godište prvenstva Srbije kao i treninge svih selekcija VK Partizan koje se spremaju za nacionalna prvenstva. Na upit od strane predsednika VK Partizan Aleksandra Šoštara zašto nam to nije ranije javljeno, predsednik VSS Viktor Jelenić je odgovorio da je „javnost već obaveštena“ na press konferenciji koju je on održao sa predsednikom opštine Voždovac, da je sve dogovoreno i da je njegova dobra volja što nam je uopšte rekao. Zatim je isključio telefon!?

Smatramo da nam je dužnost da obavestimo javnost, da je ovakvo ponašanje Predsednika saveza nedopustivo. Umesto da štiti svoj najtrofejniji klub koji vodi legalnu borbu pred sudom sa opštinom Voždovac, koja se predstavlja kao titular upravljanja SC Banjica, predsednik Jelenić ne krijući mržnju prema VK Partizan, sa kojom je cela vaterpolo javnost upoznata, otvoreno staje na stranu protiv VK Partizan i na najprizemniji klubaški način se meša u poslove jednog kluba i bez dogovora nameće volju jedne strane u sporu.

Nije nam jasan ovakav nastup predsednika Jelenića jer na Banjici su se decenijama spremale sve naše selekcije tako da bi i sada vrata našim devojkama bila otvorena. Zašto je predsednik Jelenić rešio da se meša u sudski spor i direktno učestvuje u procesu obmanjivanja javnosti kada je u pitanju titular upravljanja nad SC Banjica? Zar mu kao bivšem vaterpolisti nije cilj napredak i ozdravljenje sporta u celini? Pa koliko mu je samo puta taj isti Partizan dao igrače da se takmiči? Da li je podneo ostavku na funkciju predsednika BVK Crvena zvezda kako nalaže zakon o sportu? Gde se i opštini Voždovac i predsedniku Jeleniću žuri pa ne mogu da sačekaju ishod sudskog spora, u pravnoj državi gde se moraju poštovati institucije suda i sam sudski proces. Zašto se boje sudske odluke? Ko ih pritiska? Da li su u pitanju lični intersi i žeđ za vlašću ili stranački aktivizam? Ovo drugo ne verujemo, jer verujemo da je i novom gradonačelniku, i predsednici Vlade i predsedniku Srbije cilj da se ovaj spor reši na sudu a ne silom na ulici, da se ne ubija sportsko blago Srbije. Zato apelujemo na sve gore navedene činioce vlasti i na građane da se ne dozvoli da se sistematski uguši i na ovako bestidan način uništi jedan veliki klub! Vaterpolo je sport kome treba bazen, a Banjica je već 44 godine dom olimpijskih, svetskih i evropskih šampiona!

I za kraj gospodine Jeleniću Vi od danas za VK Partizan niste naš predsednik, jer da jeste ne bi ste radili na uništavanju VK Partizana, čime se i javno hvalite. Zato jer ste doneli odluke da se iz sponzorstva saveza može finansirati samo jedan klub, Vaš klub! Zato jer nema trenera VK Partizan u mladjim selekcijama. Zato jer nema predstavnika VK Partizana u stručnom savetu. Zato jer nema predstavnika Partizana u Upravnom odboru! Gospodine Jeleniću tek Vam je počeo mandat i nemojte misliti da će Vam u tako organizovanom savezu medalje donositi igrači Partizana, kluba koji toliko prezirete!
https://waterpolopartizan.rs/saopstenje-vk-partizan-2/

Јеленићев долазак на чело ВСС очигледно отворено и без увијања најављује да ће се ВК Партизан у наредном периоду осим са ривалима у базену борити и са ветрењачама Evil or Very Mad



offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8536
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 21 Jun 2018 7:19

Домаћи медији углавном су пренели информацију о томе да је СЦ Вождовац тужио ВК Партизан захтевајући исељење црно-белих са Бањице...

http://www.zurnal.rs/vaterpolo/super-liga/65461/sc.....k-partizan
http://www.novosti.rs/vesti/sport.297.html:733837-.....a-Partizan
https://www.b92.net/sport/vaterpolo/vesti.php?yyyy.....id=1407233

... али не и саопштење ВК Партизан које је уследило, а које је постављено на званичном сајту црно-белих још прекјуче:Citat:... VK Partizan je podneo Tužbu protiv USC „Voždovac“ i njihovog izvodjača radova za smetanje poseda (državine) sa predlogom Privremene mere kojom smo tražili da se naloži prvotuženom USC „Voždovac“ i drugotuženom da momentom prijema Rešenja kojim se usvaja Privremena mera da vrate u pređašnje stanje i uklone sve elektrokablove koje su sproveli na delu objekta i u objektima koji pripadaju nama kao tužiocu u ovom predmetu, te da se tuženima zabrani pristup navedenim objektima bez prethodne saglasnosti VK Partizan i da se ubuduće uvek uzdrže od smetanja našeg poseda. Privredni sud u Beogradu je 15.06.2018 doneo takvu Privremenu meru. Ročiste po nasoj tužbi je zakazano što se može videti na sajtu suda.

USC Voždovac je dana 18.05.2018 godine, a ne danas, tužio VK Partizan radi iseljenja sa privremenom merom , kojom traži od Drugog osnovnog suda u Beogradu da donese Privremenu meru, tako da VK Partizan odmah preda ključeve objekta. VK Partizan je u roku koji mu je odredio sud odgovorio na predlog o Privremenoj meri. Nismo dobili Rešenje Drugog suda do danas. Isto se može proveriti na sajtu suda.

Poznato je javnosti da je VK Partizan 16.04.2018 godine podneo tužbe i to Višem sudu u Beogradu za utvrđivanje prava svojine. Viši sud se oglasio stvarno nenadležnim i prosledio predmet Privrednom sudu kao stvarno nadležnom, kod koga je zakazano pripremno ročiste za 07.11.2018. Druga tužba je pred Upravnim sudom radi poništaja Resenja Gradonačelnika.

Takođe predsednik opstine Vozdovac protivpravno sklapa ugovore sa našim zakupcima, pokušava da uđe u prostor koji koristi VK Partizan u mirnoj i savesnoj državini već 26 godina , na svaki mogući način koji mu padne na pamet. Srećom, činjenica da živimo u pravnoj državi daje nam snagu da istrajemo u borbi za pravdu i razvoj vaterpolo sporta u celini.

Osnovno pitanje predsedniku opstine je cemu tolika žurba????
http://waterpolopartizan.rs/saopstenje-vk-partizan-3/

Dopuna: 21 Jun 2018 10:21

... исправка: Новости су објавиле, али колико видим, само они...Citat:... Privredni sud, koji je privremenom merom naložio USC "Voždovac" i izvođaču radova da uklone elektrokablove koje su postavili na krovu bazena, kao i da bez saglasnosti kluba ne mogu da pristupe objektima. Isti sud je odbio zahtev zakupaca, koji su potpisali ugovore i sa USC Voždovac, za sprovođenje Privremene mere nad Partizanom... http://www.novosti.rs/vesti/sport.297.html:734061-Kome-se-zuri-da-udavi-Partizan

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8536
  • Gde živiš: Esgaroth

... обновљен је и мурал са ликом Драгана Манцеа...



https://www.facebook.com/Grobarskitrashromantizam/.....mp;theater

offline
  • _Sale  Male
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 30 Jul 2010
  • Poruke: 13392
  • Gde živiš: Z-moon

Au, Sunce ti poljubim, samo što ne progovori ....

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8536
  • Gde živiš: Esgaroth

Момци из ГТР обновили су и мурал са ликом Хариса Бркића...



https://www.facebook.com/Grobarskitrashromantizam/.....mp;theater

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8536
  • Gde živiš: Esgaroth

... а затим су се на улице Београда вратиле и легенде ФК Партизан, Милан Галић...



https://www.facebook.com/Grobarskitrashromantizam/.....mp;theater

... и Зоран Чава Димитријевић...



https://www.facebook.com/Grobarskitrashromantizam/.....mp;theater

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8536
  • Gde živiš: Esgaroth

Рукометаши Партизана у сезони 2018/19. такмичиће се и у европском Челенџ купу.

Црно-бели ће стартовати у трећем колу против победника дуела Дикен (Финска) - Тираспољ (Молдавија).

http://www.rkpartizan.rs/odrzan-zreb-za-celendz-ku.....moldaviju/

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8536
  • Gde živiš: Esgaroth

Након неколико дана недоумица изазваних писањем појединих медија, сада је јасно да ватерполисти Партизана, иако прваци државе и једини представници Србије протекле сезоне у Регионалној А1 лиги, ове године и дефинитивно неће наступити у ЛЕН Лиги шампиона, већ ће се такмичити у Купу Европе, односно некадашњем Трофеју ЛЕН:Citat:... U prvoj fazi takmičenja takmičiće se u grupi u Rijeci... Rivali će ... biti domaće Primorje, nemački Duizburg i budimpeštanski OŠC.

Turnir se igra od 28. do 30. septembra, a prve dve ekipe prolaze u drugu fazu Kupa Evrope.
http://waterpolopartizan.rs/kup-evrope-partizan-u-grupi-u-rijeci/

У медијима се, да подсетим, појавила информација да ће Србију у ЛЕН ЛШ по позиву представљати прошлосезонски другопласирани тим Првенства Србије и победник Регионалне друге лиге БВК Црвена звезда и у оквиру тога, стидљиво и нејасно, вест да је Партизан одустао од такмичења из финансијских разлога. Спекулисано је чак да најтрофејнији српски ватерполо тим и спортски клуб неће ни изаћи у Европу...

http://www.zurnal.rs/vaterpolo/evrokupovi/67824/va.....u-sampiona

Након освајања четврте узастопне титуле првака Европе репрезентације Србије, исто тако једва опажено прошла је и изјава некадашњег репрезентативца Србије, а сада Бразила, Слободана Сора, у којој износи суморну визију будућности српског ватерпола...



... донекле је на истом фону била и једна изјава капитена репрезентације Филипа Филиповића, али је остала пригушена слављем после Барселоне... Какогод било, настављају се тешки тренуци за ВК Партизан... Sad

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8536
  • Gde živiš: Esgaroth

Такмичарска сезона клубова ЈСД Партизан, не рачунајући фудбалере, формално је почела - неодигравањем утакмице!?

Заправо, у питању је наставак актуелне сезоне 2018. у рагбију 15, који се, за разлику од већине других спортива, игра током календарске године. Црно-бели рагбисти, који су још крајем маја и математички обезбедили титулу, требало је да по четврти пут укрсте копља са БРК Црвена звезда. Међутим, због отказа Звезде која је требало да буде домаћин у овом мечу, а према пропозицијама такмичења, меч је регистрован службеним резултатом 25:0 за Партизан.

У досадашњем току првенства Србије, Партизан је савладао екипу БРК Црвена звезда резултатима 27:26, 29:12, 34:22 и сада службеним резултатом 25:0. Скор против Рада такође је убедљив: 22:7, 27:0 и 28:20. У последњем мечу, који би требало да буде одигран средином септембра, Партизан се по четврти пут састаје са екипом Рада, некадашњим Победником.

https://rugbypartizan.com/zvezda-otkazala-utakmicu/

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 915 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 8 sakrivenih i 859 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Petar, A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, Alexandar-1973, Apok, Bobrock1, bojan_t, ccoogg123, darkojbn, Dimitrise93, Djokkinen, DonRumataEstorski, dragoljub11987, Fog of War, Georgius, Karla, kolle.the.kid, ksyyaj, kunktator, kybonacci, loon123, Marko.anticc, mercedesamg, Mercury, mikrimaus, Milos ZA, panzerwaffe, Ripanjac, slonic_tonic, Srki94, Srle993, stankolich, stegonosa, tacija, Tandrkalo, tmanda323, Toper, tubular, vathra, Vatreni Zmaj, VJ, voja64, wolf431, Wrangler, zeo, šumar bk2, Čivi, 125