JSD Partizan

56

JSD Partizan

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 17 Mar 2022 15:13

Porazi odbojkaša i odbojkašica u revanš-mečevima četvrtfinala plej-ofa.

Momci su poraženi od Ribnice u Kraljevu 0:3 i danas ih očekuje majstorica u Beogradu, dok je devojke istim rezultatom savladala Crvena zvezda, čime je ŽOK Partizan završio ovogodišnje učešće u Superligi Srbije.

***

Lepe vesti iz vaterpola, Partizan je u odloženom meču poslednjeg kola plej-of grupe savladao gradskog rivala BVK Crvenu zvezdu rezultatom 12:10.

Iako su gosti nakon prvih osam minuta imali ubedljivih 3:0, u nastavku se crno-beli bude i do poluvremena uspevaju da uhvate rezultatski priključak 5:6. U ključnoj trećoj četvrtini usledio je potpuni preokret, Partizan je poveo 9:7 i do kraja uspeo da održi stečenu prednost.

Time je okončana grupna faza Superlige Srbije, slede plej-of eliminacije po neobičnoj šemi u kojoj osim svih šest timova plej-of grupe nastupaju i dva najbolja tima plej-aut faze. Tako će se Partizan u četvrtfinalu, nakon osvajanja drugog mesta u grupi, sastati sa jednim od dva tima iz plej-aut grupe, valjevskim Valisom.

Dopuna: 18 Mar 2022 20:17

Odbojkaši su uspeli da se plasiraju u polufinale plej-ofa nakon što su sinoć u majstorici uspeli da savladaju Ribnicu 3:2.

Koliko je to bio težak meč, sem činjenice da se igralo za prolaz u četiri najbolja tima Srbije, govori i rezultat po setovima - 25:22, 18:25, 25:21, 20:25, 15:13. Pomalo paradoksalno, crno-beli su u celoj seriji osvojili manje poena od Kraljevčana (259:276), ali sa 2:1 u pobedama idu na megdan novosadskoj Vojvodini.

Sa Novosađanima, da podsetim, Partizan u regularnom delu prvenstva ima skor 1:1 (3:0, 2:3, uz poen-količnik 166:162), dok je u kupu takođe bilo 1:1 (3:0, 0:3, ponovo uz bolji poen-količnik 152:147).



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Vaterpolisti su u prvom meču četvrtfinala plej-ofa kao gosti savladali valjevski Valis rezultatom 17:10.

Domaćin je pružio solidan otpor crno-belima, naročito u prvom poluvremnu nakon kojeg je bilo 7:6 za Partizan. Revanš bi trebalo da bude odigran 26. marta.

U ostalim četvrtfinalnim mečevima favoriti su uglavnom opravdali svoju ulogu, a jedino iznenađenje donekle predstavlja remi Šapca i BVK Crvena zvezda u Šapcu, 13:13, pošto su u dva ligaška duela Beograđani bili vrlo sigurni (13:6, 7:4).

***

Sezonu 2022. počeli su ragbisti.

Crno-beli su u 1. kolu Prve ragbi lige Srbije bili slobodni, a svoj put ka odbrani titule započeli su kao gosti u Petrovcu na Mlavi gde su ubedljivo savladali novajliju u Prvoj ligi, Torpedo, rezultatom 79:0.

Sledećeg vikenda crno-beli bi trebalo da gostuju Dinamu u Pančevu.



offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Odbojkaši i odbojkašice završili su svoje učešće u ovogodišnjem izdanju nacionalnog prvenstva.

Momci su poraženi u polufinalu plej-ofa od branioca titule novosadske Vojvodine sa 0:2 (0:3, 0:3). Novosađani zasluženo idu u finale, dok crno-belima, koji su samo na trenutke dobro parirali rivalu, kao uteha ostaje osvojen trofej nacionalnog kupa.

Devojke su, takođe sa 0:2 (0:3, 0:3), poražene u četvrtfinalu plej-ofa od Crvene zvezde.

***

Vaterpolisti su obezbedili plasman u polufinale plej-ofa pošto su i revanšu bii bolji od Valjevaca 16:9, prvi meč 17:10.

Partizan će se u borbi za finale sastati sa Radničkim iz Kragujevca, dok drugi polufinalni par čine favorit Novi Beograd i Šabac, koji je još jednom iznenadio BVK Crvena zvezda (13:13. 13:11).

***

Rukometaši su u 7. kolu plej-of faze savladali Dinamo iz Pančeva 28:26 i nakon prvog dela doigravanja za titulu zauzimaju treće mesto sa 10 bodova, koliko ima i drugoplasirani Radnički Kragujevac, ali uz trenutno slabiji međusobni skor.

U 8. kolu, Partizan dočekuje aktuelnog šampiona Vojvodinu koja do ovog trenutka ima maksimalan učinak i četiri boda vše od Kragujevčana i crno-belih.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Ragbisti Partizana savladali su u prvom ovosezonskom derbiju ekipu Rada rezultatom 17:12.

Sledeći rival u 5. kolu krajem aprila trebalo bi da bude ekipa BRK Crvena zvezda.

Prvenstvo se igra po malo neoubičajenoj šemi, ili bolje reći silom prilika koje diktiraju ritam odigravanja utakmica u domaćem ragbiju već godinama, pa je nejasno da li je meč protiv Dinama iz Pančeva koji je prema prvobitnom kalendaru Ragbi saveza Srbije trebalo da bude odigran poslednjeg vikenda marta u statusu odloženog...



... ili je, prema informacijama kojima raspolažu pojedini sportski portali, Partizan osim u prvom, ipak bio slobodan i u trećem kolu...

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 11 Apr 2022 11:47

Poraz rukometaša, Partizan - Vojvodina 23:25.

Delimično drugačiji sastav crno-belih i sa novim trenerom, zapravo pomoćnikom Dariom Krželjom koji je pre oko mesec dana preuzeo ekipu nakon ostavke prvog trenera Maksića, koliko-toliko je parirao aktuelnom prvaku, ali više nije mogao.

Partizan sa 10 bodova koliko ima i Metaloplastika, nalazi se na trećem mestu plej-of faze Superlige, a u narednom kolu dočekuje ekipu Šamota iz Aranđelovca.

Dopuna: 23 Apr 2022 12:23

Pobeda rukometaša nad Šamotom 36:31 za trentuno drugo mesto sa 12 bodova, koliko ima i kragujevački Radnički koji je, pomalo neočekivano, poražen od leskovačke Dubočice kojoj je to bila tek druga pobeda u plej-of fazi.

U sledećem kolu Partizan gostuje Rudaru u Kostolcu...

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 01 Maj 2022 12:28

Rukometaši su u 10. kolu plej-ofa savladali Rudar u Kostolcu 29:26 i nakon remija Radničkog iz Kragujevca u Pančevu ponovo izbili na drugo mesto.

Crno-beli sada imaju bod više od Kragujevčana, odnosno šest manje od neprkosnovene Vojvodine, a u narednom kolu dočekuju šabačku Metalopastiku.

Dopuna: 05 Maj 2022 12:58

Poraz vaterpolista u prvoj utakmici polufinala plej-ofa, Partizan - Radnički Kragujevac 10:11.

Nakon odlične prve dve četvrtine na semaforu je stajalo 6:3 za crno-bele, a prednost je bila na strani crno-belih i na ulasku u poslednji period, 9:8. Međutim, u poslednjoj četvrtini, gosti su bili bolji.

Revanš se igra 7. maja u Kragujevcu...

Dopuna: 08 Maj 2022 7:47

Radnički je bio bolji i u revanšu, 16:10, i zasluženo ide u finale plej-ofa.

Što se tiče crno-belih, nejasno je da li je ovo kraj sezone ili će se ipak igrati i meč za treće mesto... mada je nejasno šta to treće mesto donosi, osim nekakvog prestiža u domaćim okvirima... Sa druge strane, po propozicijama VSS u toku su i mečevi za plasman od 5. do 8. mesta, pa nije isključeno da ćemo ipak još jednom videti Partizan, ovaj put u duelu sa ekipom Šapca...

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 13 Maj 2022 6:26

Rukometaši su na svom terenu poraženi od šabačke Metaloplastike 30:31, iako su na poluvremenu imali prednost (17:15).

I pored poraza, crno-beli ostaju na drugom mestu, ali sada se situacija na tabeli komplikuje. Crno-beli imaju 14 bodova, po bod manje Dinamo Pančevo i Radnički Kragujevac, a svoju šansu iz prikrajka vrebaju i Šapčani koji imaju 12 bodova.

Partizan gostuje Radničkom u Kragujevcu sa kojim ove sezone ima negativan skor (remi i poraz), ali Kragujevčani su u seriji slabih igara i rezultata, tako da je i boljim poznavaocima rukometa teško prognozirati šta može da se dogodi. Metaloplastika ima zicer protiv fenjeraša Šamota iz Aranđelovca, dok Dinamo očekuje težak posao na gostovanju Vojvodini koja ima stopostotni učinak. Na, sve to u poslednjem kolu četiri tima koji pretenduju na drugo mesto i plasman u regionalnu SEHA ligu igraju međusobno: Dinamo - Partizan, Radnički - Metalopastika... praktično, svako može biti drugi ili završiti tek kao peti...

Dopuna: 16 Maj 2022 7:36

Konačno pobeda rukometaša nad Kragujevčanima i to na gostujućem terenu, 35:30.

Time je zadržano drugo mesto sa 16 bodova, a u narednom kolu crno-beli imaju prilku da na svom parketu dodatno poprave učinak pošto dolazi leskovačka Dubočica, a u slučaju poraza Dinama iz Pančeva u Novom Sadu, možda čak i obezbede drugo mesto, pošto bi tada kolo pre kraja imali dva boda više od Metaloplastike sa kojom Partizan ima bolji međusobni skor (29:25, 30:31). U suprotnom, borba za zvanje vicešampiona ostaće otvorena do samog kraja...

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 22 Maj 2022 11:02

Partizan - Dubočica 35:34... teže nego što je bilo očekivano, ali najbitnije je da su upisani bodovi koji daju veliku šansu za osvajanje drugog mesta.

U slučaju da, prema očekivanjima, Vojvodina savlada pančevački Dinamo u Novom Sadu, crno-beli će i definitivno biti drugi... u suprotnom, odluka o tome će pasti u poslednjem kolu u direktnom duelu sa Pančevcima...

Dopuna: 25 Maj 2022 14:39

... Vojvodina je opravdala ulogu favorita, savladala Dinamo i tako direktno pogurala crno-bele na drugo mesto... preostalo je samo još gostovanje upravo Dinamu, ali s obzirom na bolji međusobni skor sa Metaloplastikom i dva boda više, kao i znatno bolju gol-razliku sve postaje formalnost...

***

Pomalo neočekivani poraz vaterpolista u duelu za treće mesto u plej-ofu nacionalnog prvenstva.

Šabac je bio bolji u oba meča 12:11 i 13:7... jedino što i dalje ne shvatam zašto su uopšte igrani mečevi za plasman (regionalna liga?)...

Definitivno je primetan pomak u radu kluba, kao i u igri, ali potrebno je strpljenje, a ako neki klub u okviru JSD Partizan to zaslužuje, onda je to sedmostruki prvak Evrope...

offline
  • VJ 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 24

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

... a u finalu - 6:0 protiv Crvene zvezde Zagrljaj

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 870 korisnika na forumu :: 31 registrovanih, 11 sakrivenih i 828 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, Andrija357, CikaKURE, coaaco, Dimitrise93, draganca, FileFinder, FOX, kunktator, laurusri, Leonov, Lieutenant, loon123, mercedesamg, Mi lao shu, nemkea71, nikoli_ca, Parker, pera bager, robert1979, sasa87, Stoilkovic, Trpe Grozni, vathra, vladulns, wizzardone, x9, zbazin, ZetaMan, |_MeD_|, šumar bk2