JSD Partizan

52

JSD Partizan

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 29 Apr 2021 16:58

Poraz vaterpolista u prvom meču četvrtfinala plej-ofa, Partizan - BVK Crvena zvezda 6:12...

S obzirom na dešavanja u našem VK poslednjih nekoliko godina, čini se da će ovo biti vrhunac sezone. Ipak, nema predaje, pa u sredu 5. maja crno-beli idu na plivalište BVK da barem što skuplje prodaju kožu...

Dopuna: 06 Maj 2021 6:06

... kraj sezone za vaterpoliste... Poraz i u drugom meču četvrtfinala, BVK - Partizan 14:2...

Sledi nastavak borbe za goli opstanak kluba...

Dopuna: 07 Maj 2021 20:27

Rukometaši crno-belih kao gosti su savladali pančevački Dinamo rezultatom 30:25 i zadržali drugo mesto na tabeli plej-ofa nacionalnog prvenstva.

U narednom kolu Partizan dočekuje ekipu niškog Železničara.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 08 Maj 2021 18:36

Ragbisti Partizana su u 6. kolu Prve ragbi lige Srbije savladali novosadsku Vojvodinu rezultatom 112:0.

Crno-beli sa četiri pobede zadržavaju maksimalni učinak, uz meč manje, pošto susret 2. kola sa Dinamom iz Pančeva nije odigran zbog virusa u redovima Pančevaca sredinom marta kada je meč trebalo da bude odigran. Još uvek nije poznato kada će biti odigran taj zaostali susret, a 22. maja Partizan bi trebalo da gostuje istom rivalu.

Dopuna: 14 Maj 2021 8:35

Rukometaši nastavljaju sa odličnim partijama, a pre dve večeri u Beogradu je pao niški Železničar 30:23.

Partizan i dalje drži drugu poziciju u plej-of ligi, a najteži test stiže u narednom kolu kada će crno-beli gostovati već godinama neprikosnovenoj Vojvodini.



offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 17 Maj 2021 10:59

Crno-beli ragbisti trebalo je juče da odigraju zaostali meč 2. kola protiv pančevačkog Dinama, ali meč je odložen nakon što su Pančevci otkazali nastup, iako je samo dva dana ranije bio uredno najavljen i na njihovoj fb stranici...

https://sr-rs.facebook.com/ragbiklubdinamo1954/pho.....=3&theater

Prvi put razlog je bio virus u njihovim redovima, dok ovaj drugi drugi put - ne znam...

Nagađam da se radi o problemu ne tako retko viđenom u srpskom ragbiju, nedovoljnom broju igrača... Sad Šteta za klub sa dugom tradicijom...

Dopuna: 18 Maj 2021 6:57

Rukometaši su, u ovoj teškoj sezoni za sve klubove članove JSD Partizan, definitivno jedna od svetlih tačaka, ali čak ni oni nisu mogli protiv već godinama neprikosnovene Vojvodine. U Novom Sadu, domaćin je slavio 28:20 i dva kola pre kraja potvrdio novu titulu prvaka Srbije.

Crno-beli su tim porazom skliznuli na treće mesto tabele sa bodom manje od drugoplasirane Metaloplastike. Šapčani su direktan konkurent za osvajanje druge pozicije koja donosi plasman u Regionalnu SEHA ligu i imaju taj bod više, ali Partizan ima povoljniji raspored do kraja (Radnički Kragujevac, Dubočica, dok Metaloplastika u poslednjem kolu gostuje Vojvodini), kao i bolji međusobni skor (26:27, 32:24).

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 22 Maj 2021 9:11

Neočekivan remi rukometaša sa fenjerašem plej-ofa Radničkim iz Kragujevca 27:27.

Loša partija crno-belih i veliki broj tehničkih grešaka odneli su unapred upisana dva boda.

Nakon što danas bude odigran duel Metaloplastika - Železničar Niš, biće poznato na kojoj će poziciji Partizan dočekati poslednje kolo. U najnepovoljnijem slučaju po crno-bele, Šapčani bi imali dva boda više, pa je za osvajanje drugog mesta i plasman u SEHA ligu u poslednjem kolu svakako neophodno slaviti na gostovanju Dubočici u Leskovcu, uz dodatni uslov da Metaloplastika u poslednja dva kola ne osvoji više od dva boda...

Dopuna: 23 Maj 2021 21:18

Pomalo neočekivano, Železničar je ubedljivo savladao Šapčane na njihovom terenu rezultatom 34:27, tako da Partizan i Metaloplastika ulaze u poslednje kolo sa po 18 bodova, ali i boljom gol-razlikom (+11) i boljim međusobnim skorom u korist crno-belih (26:27, 32:24).

Partizan gostuje Dubočici u Leskovcu, dok Metaloplastika gostuje novom starom prvaku Vojvodini... sve je u rukama crno-belih, i pobeda bilo kojim rezultatom doneće drugo mesto i učešće u regionalnoj SEHA ligi sledeće godine...

***

Ragbisti su kao gosti savladali Dinamo u Pančevu rezultatom 97:3 i sa pet pobeda u isto toliko mečeva vraćaju se na lidersku poziciju Prve ragbi lige Srbije.

Još uvek nema odluke o ishodu meča sa isitm rivalom koji je trebal da bude odigran još 20. marta u 2. kolu, ali je najpre odložen zbog virusa u redovima Pančevaca, a zatim 17. maja ponovo nije došlo do odigravanja pošto je Dinamo otkazao nastup na utakmici.

Naredni rival crno-belih u 8. kolu trebalo bi da bude direktni konkurent u borbi za titulu Rad, ali termin odigravanja tog meča još nije poznat.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 30 Maj 2021 16:10

Ragbisti Partizana uspešno su završili učešće na prvom ovosezonskom turniru u ragbiju 7.

Ostvarene su sve tri pobede, a savladani su, redom, Dinamo Pančevo 40:0, Rad 17:12 i BRK Crvena zvezda 58:0. U ovom trneutku još nije poznato kada će biti održan i drugi turnir.

Ukoliko niste upoznati, takmičenje u ''sedmici'' takođe je u nadležnosti Svetske ragbi unije (World rugby), odnosno njenih članica (Ragbi savez Srbije). Igra se na terenu uobičajenih dimenzija za ragbi, ali uz samo sedam igrača u timu i u trajanju od dva puta po sedam minuta.

Dopuna: 31 Maj 2021 19:27

Rukometaši Partizana savladali su u poslednjem kolu plej-ofa Dubočicu u Leskovcu rezultatom 32:27 i tako potvrdili osvajanje drugog mesta u prvenstvu Srbije, čime su obezbedili i plasman u regionalnu SEHA ligu.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Košarkašice Partizana i naredne godine učestvovaće u regionalnoj WABA ligi...

https://waba-league.com/u-novoj-sezoni-13-klubova/

... pored crno-belih, nastupiće još i novosadska Vojvodina 021. Novosađanke su takođe bile učesnik WABA prošle sezone, ali su zbog problema sa virusom u početku odigrale samo tri meča. Kako se sezona bližila kraju, termini za odigravanje zaostalih mečeva pokazali su se kao dodatni problem, pa je Vojvodina odustala od daljeg takmičenja.

Zašto sve ovo pišem? Novosadska ekipa je učešće u domaćoj ligi završila na prvom mestu, ali je kasnije poražena u prvoj rundi plej-ofa. Partizan je bio - šesti... Šta rade ostali ŽKK u Srbiji? Mislim tu, pre svih, na timove koji su bili plasirani od drugog do petog mesta nakon prvog dela Prve ženske lige i učesnike plej-ofa: Crvenu zvezdu, Art basket, Radivoj Korać, kao i Kraljevo koje je prethodnu sezonu okončalo na prvom mestu domaćeg prvenstva, a koje je, uz Partizan i Crvenu zvezdu, bilo i učesnik WABA lige u sezoni 2019/20...

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Ragbisti Partizana osvojili su titulu u Ragbiju 7, nakon što su bili najuspešniji i na drugom turniru Prvenstva Srbije.

Savladani su, redom, Rad 22:12, BRK Crvena zvezda 48:5, Torpedo Mlava 38:7 i Vojvodina 36:10. Na prethodnom turniru, da podsetim, pred crno-belima pali su Dinamo Pančevo 40:0, Rad 17:12 i BRK Crvena zvezda 58:0.

RK Partizan okreće se Ragbi junion Prvenstvu Srbije u kojem će pokušati da osvoji četvrtu uzastopnu titulu...



https://www.facebook.com/rugbypartizan/posts/4099383820152269

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Još jedna, ali ne toliko lepa vest iz Ragbi kluba Partizan... zapravo saopštenje koje su crno-beli postavili na društvenim mrežama, ogorčeni na ponašanje Gorana Porobića iz Ragbi kluba Vojvodina iz Novog Sada.

Naime, crno-beli su želeli da zaigraju na 14. memorijalnom turniru ''Luka Marin'' nazvanog po bivšem igraču Novosađana i reprezentativcu Srbije koji je nastradao u saobraćajnom udesu 2007. godine, a na kojem su već i ranije učestvovali.Citat:... Klub, Lukin otac Petar i brat Miodrag, posebno pozivaju sve veterane i igrače koji su igrali kada je Luka igrao, da svojim prisustvom uveličaju i ispoštuju ovaj memorijalni turnir... https://www.vojvodinaragbiklub.rs/14-memorijal-luka-marin/

Međutim, kada su ragbisti crno-belih pokušali da se prijave za nastup na turniru, odbijeni su kratkom porukom Gorana Porobića, predsednika RK Vojvodina, člana Upravnog odbora Ragbi saveza Srbije i direktora ragbi reprezentacije Srbije u kojoj je doslovno stajalo: ''... loši su jako odnosi između dva naša kluba, a ovo je memorijalni turnir koji treba da bude lep. Zato niste pozvani.''

Partizan je reagovao kratkim saopštenjem:Citat:Ragbi klub Partizan obaveštava javnost da mu je ove godine uskraćeno pravo nastupa na Memorijalnom turniru "Luka Marin".

Žao nam je što se ove godine nećemo takmičiti na turniru u čast pokojnog Luke Marina, našeg saigrača iz reprezentativnih selekcija.

Goranu Porobiću neka služi na čast ovaj nesportski gest, ako časti uopšte i ima.
https://www.facebook.com/rugbypartizan/photos/a.81.....459101805/

Naprosto, nemam reči za takve stvari... Evil or Very Mad

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 20 Sep 2021 8:05

Nakon letnje pauze počinju takmičenja u novoj sezoni 2021/22.

Prvi su, nakon fudbalera, na teren izašli rukometaši koji su u prvom kolu grupe B Prvenstva Srbije savladali Mokru Goru 37:26.

Rukometna liga Srbije i ove godine organizovana je u dve grupe po osam ekipa, od kojih će najbolje četiri proći u plej-of fazu. Uz Partizan, u grupi B su još Železničar 1949 iz Niša koji će biti naredni rival Partizana, zatim Dubočica 54 iz Leskovca, Proleter iz Zrenjanina, Rudar iz Kostolca, Šamot 65 iz Aranđelovca, subotički Spartak i, naravno, Mokra Gora iz Zubinog Potoka.

Stiče se utisak da je žreb rasporedio crno-bele u, barem po imenima, nešto lakšu grupu, pošto se u grupi A nalaze šampion Vojvodina, Metaloplastika, Dinamo iz Pančeva, Radnički iz Kragujevca, Crvena zvezda...

Dopuna: 26 Sep 2021 6:35

Informacija od jednog poznanika da Rukometni klub Železničar iz Niša nije ni senka ekipe iz ranijih godina dobila je juče svoj dokaz u vidu rezultata koji nisu očekivali ni oni najvatreniji navijači crno-belih:

Parttizan - Železničar 45:13

U 3. kolu, 3. oktobra, crno-beli gostuju Dubočici u Leskovcu...

Dopuna: 30 Sep 2021 11:59

Krenule su i košarkašice koje su, nažalost, poražene na domaćem terenu od slovenačke Cinkarne iz Celja 65:79.

U drugom kolu regionalne WABA lige, crno-bele će ugostiti bugarsku Montanu.

Inače, i ove godine, kao i ranijih, Partizan ima mlad sastav, ali ove godine kao da su te granice još više pomerene, pošto najstarije u redovima crno-belih nemaju više od 21 godine:Citat:3. Sara Opačić 2002.
4. Anđela Gligić 2000.
5. Sofija Radojčin 2002.
6. Milica Lazarević 2005.
7. Marija Marković 2003.
8. Bojana Miškić 2004.
10. Sofija Olić 2000.
11. Ana Lukić 2005.
12. Lena Bulatović 2005.
13. Ines Radivojac 2004.
14. Miljana Ćaćić 2004.
16. Jovana Boričić 2003.
17. Marija Zorić 2004.
19. Gorana Marjanović 2000.
21. Nina Velinov 2005.
23. Teodora Veselinović 2004.
27. Nina Samardžić 2002.
33. Marina Davinić 2002.
https://waba-league.com/fiba/team/?teamId=4633171&.....-200$t&0=2

Dopuna: 01 Okt 2021 20:47

Startovali su i odbojkaši, nažalost porazom... Ribnica Kraljevo - Partizan 3:0 (25:21, 25:22, 28:26).

U 2. kolu crno-beli će ugostiti ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca...

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 04 Okt 2021 6:58

Pobeda rukometaša na gostovanju u Leskovcu, Dubočica - Partizan 20:27.

Meč je praktično rešen već u prvom poluvremenu koje su crno-beli dobili 18:12, do kraja uglavnom održavajući strečenu prednost. Partizan se tom pobedom izdvojio na čelu B grupe domaćeg prvenstva kao jedini tim sa maksimalnim učinkom iz prva tri kola.

U sledećem kolu, gost crno-belih biće uz Partizan jedini tim koji do sada nije poražen u grupi B, Rudar iz Kostolca...

***

Poraz odbojkašica na startu nove sezone, Crvena zvezda - Partizan 3:1. Crno-bele su u prvom setu iznenadile favorizovanog domaćina (25:15), ali su u nastavku potpuno pale (20:25, 13:25, 17:25)...

U drugom kolu devojke čeka teško iskušenje na još jednom gostovanju, prošlogodišnji polufinalista plej-ofa i finalista kupa, Jedinstvo iz Stare Pazove...

Dopuna: 08 Okt 2021 6:36

Poraz košarkašica u 2. kolu regionalne WABA lige na gostovanju u Hrvatskoj, Plamen Požega - Partizan 87:84.

Mladi sastav crno-belih slabije je odigrao u središnjem delu utakmice i u poslednji period ušao sa čak -18 (53:71), što je bilo i najveće vođstvo domaćina. Tek tada su devojke pokazale da nisu puki učesnici regionalnog takmičenja i na oko tri minuta do kraja prišle na samo -3 (77:80). Ipak, bio je to maksimum za crno-bele u čijem sastavu nema nijedne igračice rođene pre 2000. godine.

Rival u 3. kolu biće bugarska Montana...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 830 korisnika na forumu :: 30 registrovanih, 9 sakrivenih i 791 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: amaterSRB, Andrija357, Atomski čoban, babaroga, Boris BM, BORUTUS, bufanje, Fog of War, Georgius, maiden6657, Mi lao shu, milos.cbr, moldway, mrvica78, nemkea71, nenad81, nenooo, nikoli_ca, Petarvu, powSrb, royst33, ruma, stegonosa, Trpe Grozni, tubular, Tvrtko I, vathra, x9, ZetaMan, šumar bk2