Vesti i zanimljivosti iz sveta sporta

6

Vesti i zanimljivosti iz sveta sporta

offline
  • Pridružio: 13 Maj 2012
  • Poruke: 3393
  • Gde živiš: Kilometar od topolivnice

Куглаши Србије поново шампиони света

ТАРНОВО - Мушка куглашка репрезентација Србије освојила је вечерас златну медаљу на Светском првенству у пољском Тарнову.

Српски куглаши су у финалу победили Немачку са 5-3 (3981:3918) и тиме одбранили светски трон из 2019. године.

За куглаше Србије ово је шеста златна медаља у историји, а шампиони света били су 2009, 2011, 2015, 2017. и 2019. године.

Србија је четврти пут узастопно дошла до врха света.

Прваци света у Пољској постали су Игор Ковачић, Роберт Ерњеши, Радован Влајков, Вилмош Заварко, Чонгор Барањ, Адријан Лончаревић, Бојан Кличарић, Данијел Тепша, Александар Милинковић, а са клупе их је предводио селектор Војко Павловић.

https://www.politika.rs/scc/clanak/490943/Sport/Os.....ioni-sveta

Ни слутио нисам,да смо велесила... Ziveli Ziveli Ziveli



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8533
  • Gde živiš: Esgaroth

Prikladno za 29. novembar...

Citat:... ovih dana je isplivala jedna zanimljiva informacija - naime, čudnim spletom okolnosti jugoslovenske dresove koji su bili namenjeni za ovu sportsku manifestaciju nastavili su da nose lokalni irski klubovi.

Odluka Fife i Uefe da suspenduje Jugoslaviju dan nakon uvođenja međunarodnih sankcija 30. maja 1992. godine napravila je firmi „Adidas“ problem - ostao im je višak dresova, pošto je fabrika nemačke kompanije u Korku, u Irskoj pre ove odluke već proizvela veliki broj replika dresova jugoslovenske reprezentacije.

Problem je rešen na zanimljiv način - lokalni klub „Lids“ iz Korka kupio je manje brojeve za svoj juniorski sastav, pa su irski dečaci te sezone nosili dresove sa grbom Jugoslavije. Što se tiče većih brojeva - jedna količina otišla je u takođe lokalni klub -„Kaslnok Seltik“...
https://www.instagram.com/p/CV-z-PAsUfc/



offline
  • Pridružio: 13 Maj 2012
  • Poruke: 3393
  • Gde živiš: Kilometar od topolivnice

Теквондо академија Крагујевац освајач шест медаља

Теквондо академија Крагујевац освојила је шест медаља на клупском ЕX-YУ првенству.

На недавно одржаном Првом клупском ЕX-YУ првенству у теквондоу, које је одржано у Београду, учествовало је преко 600 такмичара из шест земаља.

Своје такмичаре имале су Србија, Црна Гора, Македонија, Босна и Херцеговина, Словенија и Хрватска.

Теквондо Академија се у Крагујевац враћа са шест освојених медаља.

Златне медаље у конкуренцији пионира освојили су Ђурђа Брадић и Павле Цветковић.

Сребрну медаљу у истој категорији пионира освојио је Мирослав Костовић.

Кадети Елена Брадић, Александра Чиркиз и Урош Цветковић, освојили су бронзане медаље.

Следећег викенда, 12. децембра, Теквондо академија Крагујевац организује свој први међународни турнир „Престиге цуп“ у Крагујевцу.

Биће то први пут да се у Крагујевцу организује турнир овог типа, а организатори се надају да ће такмичење постати традиционално.

https://www.danas.rs/sport/tekvondo-akademija-kragujevac-osvajac-6-medalja/

offline
  • Pridružio: 13 Maj 2012
  • Poruke: 3393
  • Gde živiš: Kilometar od topolivnice

Дејана Бачко данас је одбранила титулу светског првака у паратеквонду.

Члан новосадског Теквондо клуба “Гитрос” Дејана Бачко освојила је данас златну медаљу на Светском паратеквондо одржаног у Истанбулу.

У финалној борби светског првенства, предајом такмичарке из Турске, Дејана се поново попела на светски трон и одбранила титулу светског шампиона у паратеквонду и граду Новом Саду и Србији донела нову златну медаљу.

https://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/dejana.....96553.html

Уместо на РТС-у да буде ударна вест,нашла се на инстаграму политичара GUZ - Glavom U Zid Ја нисам до сад прочитао негде,да је она већ првак света,а пратим вести.Постати првак света у било чему је прворазредни догађај.
Питам се,да ли некад буде срамота уреднике и новинаре ,своје беде?

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8533
  • Gde živiš: Esgaroth

Nažalost, lice i naličje sporta...

Teško je pronaći vesti, a kamoli da stignu do nacionalnog servisa i kada su u pitanju bazični sportovi, poput atletike (osim sa velikih takmičenja), a da i ne govorimo o tzv. malim sportovima, kao što su hokej ili ragbi, koji zapravo i nisu mali sportovi, ili kuglanje npr.

U vestima svoje mesto pronađu najmasovniji sportovi, odnosno oni sportovi u kojima se vrti najveći novac, a primarno je to fudbal. Košarka se pominje, imam utisak, samo zato što je to jedan od onih sportova u kojima još imamo neku tradiciju i snagu, kako klupski, tako i reprezentativno, ali sa druge strane imamo i primer sportova u kojima smo bili ili jesmo olimpijski šampioni, poput rukometa i vaterpola o kojima baš i nećete pronaći vesti, osim na profilisanim sportskim stranama...

I šta onda da očekuju ljudi u pojedinačnim sportovima, poput Dejane Bačko, koja je uz to žena i parasportista Sad

Zapravo, ako pogledamo i pojedinačne sportove... Tenis je na prvom mestu zbog Novaka, a pogledajte kako je iz medija gotovo nestalo plivanje nakon povlačenja Čavića. Ubeđen sam da i tenisu sledi nešto slično onog trenutka kada Đoković odluči da je bilo dosta bilo, a ne pojavi se neka nova nada pod zastavom Srbije... U psihologiji mase je da se ceni samo uspeh, a država se ni ne trudi da tu nešto promeni...

offline
  • Pridružio: 13 Maj 2012
  • Poruke: 3393
  • Gde živiš: Kilometar od topolivnice

Додуше,у свим земљама је слично.Фудбала па фудбал.Зато сам и престао да пратим спорт.Само информативно.
Мени је криво,што ови људи,попут куглаша,где смо велесила,Дејане и сличних,нису подржани,пре свега финансијски ,зато што нема прихода у тим спортовима,а имају високе трошкове.Они представљају земљу и нас.

Има спретних људи у земљи на претек.На пример Никола Митро и Богдан Маројевић

Citat:Никола Митро и Богдан Маројевић су нови прваци планете у текболу

Србија је првак света у текболу!
Иако ова реч многима у Србији не значи ништа и да је реч о спорту за који мањина само зна, ипак текбол полако добија на популарности широм планете, али лагано заокупира пажњу и овдашњим љубитељима спорта.

Српски пар Никола Митро и Богдан Маројевић је у финалу успео да савлада Румуне, Апора Ђордеака и Саболса Иљеша резултатом 2:1 у сетовима.

Шта је заправо текбол?

Текбол је спорт који је нека мешавина стоног тениса и фудбала. Цил је пребацити лопту преко стола у поље противника, а да она потом падне на под.

https://www.kurir.rs/sport/ostali-sportovi/3827937.....o-najbolji

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8533
  • Gde živiš: Esgaroth

E, Srbijo... Sad Citat:Četvoro slepih šahista dobilo je presudu u svoju korist povodom tužbe protiv države Srbije koju su podneli Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu...

U tužbi na sajtu suda stoji da su četvorica podnosioca slepi šahisti i državljani Srbije, koji su u periodu od 1961. do 1992. godine osvojili niz medalja za Jugoslaviju, posebno na Šahovskoj olimpijadi slepih i slabovidih, kao deo nacionalnog tima. Oni su se žalili da su ih srpske vlasti diskriminisale tako što su im uskraćene određene finansijske nagrade predviđene Uredbom o priznanjima i nagradama za sportska dostignuća iz 2006. godine, odnosno doživotna mesečna novčana naknada kao i jednokratna novčana isplata.

Za razliku od svih ostalih sportista i šahisti, uključujući šahiste koji vide ili druge sportiste ili igrače sa invaliditetom, koji su osvojili slična međunarodna priznanja su dobili svoje nadoknade.

Njihove tužbe za diskriminaciju su odbacili domaći sudovi... srpske vlasti, kada su odlučivale da donesu ovakvu zakonsku regulativu, jasno iskoristile svoje diskreciono pravo na način da različito tretiraju videće i slepe šahiste uprkos tome što su osvojili slična međunarodna priznanja...
https://nova.rs/sport/ostalo/srbija-bruka-slepi-sahisti-sud-u-strazburu/

offline
  • Pridružio: 13 Maj 2012
  • Poruke: 3393
  • Gde živiš: Kilometar od topolivnice

Плесачи и кореографи плесног клуба "Dance Factory" који су на Светском првенству у џез и савременом плесу у Пољској, крајем прошле године представљали Србију освојили су чак девет златних, четири сребрне и једну бронзану медаљу. Сјајна атмосфера у репрезентацији, велики труд и рад тренера, кореографа и плесача узраста од шест до 16 година, уз огромну подршку родитеља, упркос свим препрекама допринели су да се на сцени изведе чак 28 кореографија, а химна Србије орила се сваког такмичарског дана у Пољској. Поносни на велики успех после две године паузе због пандемије, млади плесачи вредно тренирају и припремају се за нова надметања.
Жељни надметања

Иако је првобитно најављено да Светско првенство неће бити одржано због епидемиолошке ситуације, у последњем тренутку стигла је вест да ће такмичења ипак бити, па су чланови клуба "Dance Factory" у децембру отпутовали у Варшаву.

– Било је мало теже објаснити деци зашто мора да се тренира сваки дан, зашто се одричу рођендана, рекреативних настава…

https://www.vesti-online.com/srpski-plesaci-pokorili-svet/

offline
  • Pridružio: 13 Maj 2012
  • Poruke: 3393
  • Gde živiš: Kilometar od topolivnice

Ово има само у србистану

Шампионка Анђела (12) има 179 медаља, а на тренинге каратеа иде ауто-стопом: Отац хтео да прода једину козу

Борбена девојчица из Доњег Катуна код Варварина живи у тешкој материјалној ситуацији, али не одустаје од свог циља да буде најбоља.

Девојчица Анђела Милојевић (12) из Доњег Катуна код Варварина најуспешнија је млада каратисткиња Србије са толико медаља и диплома, да њена скромна соба постаје претесна за њих. Анђела је велики борац, старија сестра два брата, која са својом породицом живи у условима недостојним једног шампиона, какав је она.

Отац је без посла, а мајка ради сезонски у хладњачи. Нема сталан, сигуран посао. Иако на месечном нивоу мајчина плата износи 50.000 динара, то, нажалост, не буде довољно Анђелиној породици да покрије све трошкове. Посебно не оне које се тичу њених учесталих тренинга, али и такмичења. Нажалост, од неколико је морала да одустане. Није имала новца за учешће.

Отац хтео да прода једину козу
Њен отац хтео је да прода једину козу коју су имали, али ова борбена, храбра девојчица, која је освојила 179 медаља и 198 диплома, то није дозволила. Анђелин тата прича за Телеграф.рс да није у могућности да је вози на тренинге три пута недељно, понедељком, средом и петком.
- Возим је кад имам за гориво, кад немам, тера ме да идемо ауто-стопом, само да стигне на тренинге који се одржавају у Ћићевцу. Ево, 1. априла има Европско такмичење у Крушевцу, који је удаљен од нас 28 километара и већ прича како ћемо да идемо ауто-стопом јер немам пара за гориво - прича Анђелин тата.

https://www.telegraf.rs/vesti/srbija/3465030-sampi.....edinu-kozu

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8533
  • Gde živiš: Esgaroth

Pre nešto više od dve godine, pitao sam se da li smo dobili naslednika velikog Sergeja Bubke, kada smo za nedelju dana dva puta svedočili pomeranju granice svetskog rekorda u skoku motkom...

https://www.mycity.rs/Sport/Vesti-i-zanimljivosti-.....l#p1929721
https://www.mycity.rs/Sport/Vesti-i-zanimljivosti-.....l#p1929935

... dileme više nema - Šveđanin Arman Duplantis na dvoranskom mitingu u Beogradu preleteo je šest metara i 19 centimetara!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1120 korisnika na forumu :: 38 registrovanih, 3 sakrivenih i 1079 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., bigfoot, dankisha, darionis, DonRumataEstorski, draganca, dulleo, dushan, esx66, Fog of War, HrcAk47, Joja, krkalon, Leonov, mercedesamg, Milos82, nesa1962, nuke92, ostoja, ozzy, panonski mornar, panzerwaffe, procesor, raptorsi, ruger357, S2M, Srle993, StefanopuloZ, t84dar, Trpe Grozni, vathra, Vlad000, Vlada1389, vlajkox, vukovi, Wrangler, zeo, 125