PIVO i ostali vocni derivati sa alkoholom

3

PIVO i ostali vocni derivati sa alkoholom

offline
  • Pridružio: 16 Avg 2004
  • Poruke: 463
  • Gde živiš: Beograd

kakva teska izjava orion11.... da li mora svaka tema da predje u politiku????
....a ono 'ako' na kraju ne zelim da komentarisem uopste...
alkohol je alkohol je pice je pice za devojcice i mladice - onaj ko voli nek izvoli, oni koji ne, sjuper i kraj.

ako nije pozeljna tema recite da skratim dozivljaje i caos.

(SCG) "Carlsberg group" u "Pivaru Celarevo" ulozila 73 mil EUR
Vibilia Tanjug 41122
Generalni direktor "Pivare Celarevo" Boguslav Barcak rekao je da je novi vlasnik te pivare, kompanija "Carlsberg group" (www.carlsberg.com), za godinu dana na ime kupovine akcija preduzeca i novih investicija izdvojila 73 mil EUR.

"Carlsberg group" planira da do 2010. godine ulozi jos 47 mil EUR, sto je vise od 7 mil EUR godisnje.

Kraj ove poslovne godine obelezen je znacajnom investicijom od 5 mil EUR za uvodjenje nove povratne staklene ambalaze boce od pola litra i 500.000 gajbi za "Lav" pivo i "Lav premijum", cija je zamena zapocela 16. novembra 2004. i trajace do sredine januara 2005. godine.

Najavljeno je da ce tokom 2005. godine biti postavljena i linija za pakovanje piva u konzerve, kako bi se postigla sveobuhvatnost ponude "Lav" piva na srpskom trzistu.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 27 Nov 2004
  • Poruke: 1
  • Gde živiš: Novi Sad

E, Aleksandra, otkud toliko znas o pivu? Izgleda da sam nesto propustila.... Vidi, pisem magistarski o istrazivanju trzista piva kod nas (na ekonomiji), pa ako imas nesto interesantno jos ti prijavi....

Fala!

"...medjutim, vise nece postojati ni jedna srpska pivara" - Aleksandra


Postoji srpska pivara MB Rodic (Svetsko a nase!), a nisam bas sigurna cija je Becejska pivara. Kazu da ju je kupio neki privatnik, ali nisu provereni podaci.

Bila sam u MB pivari. Stvarno je grandiozna. I stalno se sire (ko infekcija). Sada prave jos novih postrojenja, koja ce biti jos bolja, veca i potpuno automatizovana. Po nekim statistikama je proglasena za najlepsu na svetu!



offline
  • Pridružio: 16 Avg 2004
  • Poruke: 463
  • Gde živiš: Beograd

@jaca the faca
MB jeste vrh nasih pivarija po meh., cistoci i izgledu, a sto se tice najlepsa.... - bilo bi stvarno lepo ;-)
Inace, radila sam kratko za SAB www.sabmiller.com pivariju koja se kotira medju boljim u svetu i prosla njihov blagi kurs o 'znanju' piva, medjutim to nije uopste neko znanje. Veca je istina da volim i uzivam u raznim picima i da postujem generalno znanje koje je jako lose kod nas posto se pice odmah vezuje za pijancenje i alkoholizm.

evo ti nekoliko linkova koji mogu da ti pomognu
www.beerme.com
www.realbeer.com

p.s. inace postovi kao sto se i vidi su informacije koje su objavljene po novinama, sa sajtovima i naznakom odakle je info.

offline
  • Pridružio: 16 Avg 2004
  • Poruke: 463
  • Gde živiš: Beograd

Na trzistu alkoholnih pica nedavno se pojavila nova srpska sljivovica Zlatna biserka u lux pakovanju. Zlatna biserka je prirodna rakija stara 10 godina (0,70 l, 45 %), proizvedena je od probranih vrsta sljiva (pozegaca i cacanske sorte) posebnim postupkom pripreme (uz prethodno vadjenje kostica iz svezih sljiva) i proizvodnje sljivovice po tradicionalnoj tehnologiji u rakijskim kazanima, sa dugogodisnjim odlezavanjem u podrumu, uz stalni nadzor vrhunskih strucnjaka za proizvodnju i sajamsko ocenjivanje alkoholnih pica (profesora univerziteta).

Zlatna biserka je upakovana u ekskluzivnu flasu sa odgovarajucim, stalno upotrebljivim zatvaracem proizvedenim kod renomiranih italijanskih proizvodjaca staklene ambalaze - po specijalnoj porudzbini zasticenog oblika za ovu rakiju, sa ekskluzivnom kartnoskom kutijom i odgovarajucim dvojezicnim tekstom - na srpskom i engleskom jeziku.
Source: Vibilia Daily digest

offline
  • Đuro Glumac
  • dipl. ing. informatike
  • Pridružio: 08 Feb 2004
  • Poruke: 3640
  • Gde živiš: ApAtIn

Imao sam ja nekoliko seminaskih radoba oko pracenja jednog preduzeca i uvek sam radio sve oko Apatinske pivare. Posto poznajem dosta ekonomista iz pivare imao sam dosta tacne podatke, a i proveo sam mesec dana ove godine u pivari na praksi Smile

offline
  • Pridružio: 16 Avg 2004
  • Poruke: 463
  • Gde živiš: Beograd

(SCG) Slatki liker "Or" kompanije "Si & Si" promovisan u Londonu
Vibilia Pregled 4123
Suboticka kompanija "Si & Si" (www.si-si.rs) saopstila je da je njen brend slatkih likera "Or" zvanicno promovisan u Londonu ulaskom u najveci britanski maloprodajni trgovinski lanac ASDA (www.asda.co.uk).

Oko 40.000 litara "Or" likera ce na taj nacin biti dostupno potrosacima u 265 vrhunski opremljenih maloprodajnih objakata na teritoriji cele Velike Britanije.

Uvoznik "Or" likera za trziste Velike Britanije je kompanija "Snova International" (www.snova.co.uk), koja je u poslednje 2 godine radila na plasiranju "Or" likera, uvodeci ga u mnoge maloprodajne i ugostiteljske objekte.

ASDA je inace clan najveceg svetskog lanca supermarketa "Wal-Mart" (www.walmart.com), a "Or" likeri su prvi proizvod iz Srbije koji je ikada plasiran u ovaj trgovinski lanac.

offline
  • Pridružio: 16 Avg 2004
  • Poruke: 463
  • Gde živiš: Beograd

Novo pivoooo NoVoo PivOoOooo za odabrane goste
hihihi

(SCG) Nov "Planinkin" proizvod - "Prolom pivo"
Vibilia Tanjug 4126
Preduzece "Planinka" (www.planinka.rs) iz Kursumlije, koje se bavi proizvodnjom i pakovanjem vode, lecenjem i ugostiteljstvom, pocelo je proizvodnju "Prolom piva", koje ce moci da dobiju samo gosti u objektima te firme, rekao je direktor "Planinke" Radovan Raicevic.

On je objasnio da ce se to pivo naci samo u objektima Prolom banje i Lukovske banje za korisnike njihovih usluga, ali ne i u slobodnoj prodaji.

__________________________________________________________
nova vooodka, vodkica, tralallalalala

SCG) Planovi za izgradnju fabrike votke u Banatu / ulaganje u vojvodjansku privredu od 36 mil EUR
Vibilia Tanjug 4126
Ovih dana je u Vojvodini boravila visoka privredna delegaciju iz Ruske Federacije, Kazahstana i Kirgizije. Razlog posete je bio program ulaganja u vojvodjansku privredu u visini od 36 mil EUR, a kao prvi u nizu je investicioni projekat izgradnje fabrike votke na teritoriji Banata.

Jevgenij Pak, predsednik kompanije "Postnoff" - najvece fabrike votke na svetu - izrazio je spremnost da po licenci te firme, a na osnovu zajednickih ulaganja sa opstinom Zrenjanin (www.zrenjanin.org.rs), izgradi fabriku ovog alkoholnog pica u tom gradu.

________________________________________________________

(SCG) "Flores" dobio zlatni brend i za rakiju "bela osa"
Vibilia Tanjug 41223
Institut za evropske promocije (ICEPEC) sa sedistem u Briselu proglasio je rakiju "bela osa" kragujevackog proizvodjaca "Flores" (www.flores.rs) evropskim zlatnim brendom.

Ovo privatno preduzece za proizvodnju alkoholnih i bezalkoholnih pica poznato je pre svega po rakiji "zuta osa", koja je takodje od ICEPEC-a dobila evropski zlatni brend i uvrscena u meni cuvenog londonskog hotela "Ritz" (www.theritzlondon.com).

"Flores" je promet u ovoj godini povecao za 12 % u odnosu na proslu, a posebno se belezi rast izvoza alkoholnih pica u Federaciju Bosne i Hercegovine, kao i pocetak izvoza u Sloveniju.

....situacija ;-) - Ritz, ....Double Zuta Osa please! ;-) wuhuuuuu, jeijjj
:-) :-)

offline
  • Pridružio: 20 Jan 2005
  • Poruke: 4

hehehe..dobra tema.. Smile

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 901 korisnika na forumu :: 18 registrovanih, 1 sakriven i 882 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, bigfoot, bojcistv, Darko001, dekan.m, drimer, Georgius, HrcAk47, Milometer, mrav pesadinac, mrvica78, Oscar2, panzerwaffe, S2M, Srki94, zdrebac, zziko, šumar bk2