Šta rade najmlađi srpski biznismeni

Šta rade najmlađi srpski biznismeni

offline
  • RIA  Male
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 20 Feb 2005
  • Poruke: 2841
  • Gde živiš: Around Belgrade

Uniforme za stjuardese, kozmetika, restauracija „oldtajmera” - neki su od projekata kojima su se predstavili najmlađi...
Nove uniforme za stjuardese, kozmetički preparati, humanitarne akcije, destilovana voda, restauracija „oldtajmera” - samo su neki od projekata kojima su se na Sajmu omladinskog preduzetništva predstavili najmlađi vlasnici firmi u Srbiji.



DIREKTORI - Mladi preduzetnici (većina ima između 16 i 18 godina) napravili su ozbiljne projekte i preduzeća i većina njih uveliko uspešno funkcioniše.
Tri mladića i devojka iz Lazarevca odlučili su da promovišu Kolubarsku bitku i svoj grad. Njihovo preduzeće zove se „The greatest battle" (Najveća bitka). Oni su o svom trošku izradili razglednice i crteže, istorijske mape kretanja vojnika u Kolubarskoj bici, figure vojnika i video prezentaciju bitke. Zainteresovani sve ovo mogu da naruče telefonom, a cene su simbolične - od 50 do 100 dinara koštaju crteži, oko 400 dinara figurice, a 200 dinara mape.
- Cilj nam je da Lazarevac bude interesantan za turiste - kaže Nenad Petrović (18-), direktor firme.
Đaci Tekstilno-tehnološke škole iz Smedereva destiluju vodu i prodaju je za samo 14 dinara po litru. Aparat su pozajmili iz škole sa kojom dele zaradu, a novac štede da kupe fiskalnu kasu da bi sledeće godine mogli da krenu u „pravu" komercijalnu prozivodnju.
Zorica, Filip i Stefan, đaci četvrtog razreda Vazduhoplovne akademije, izradili su model nove uniforme za posade vazduhoplovnih kompanija, u ljubičastoj boji.
Nikola (25) i Ivan (17) sa još dva druga upravo restauriraju svoj prvi „oldtajmer" - „ford eskort" iz 1971. godine, dok učenici Farmaceutsko-fizioterapeutske škole iz Beograda imaju preduzeće „Beogradska avenija" i zainteresovanima nude dermatološke preglede i savete, kao i masažu, nadogradnju noktiju i kozmetičke preparate po pristupačnim cenama.

http://www.24sata.rs/vesti.php?id=16758



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 878 korisnika na forumu :: 36 registrovanih, 8 sakrivenih i 834 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ajo baba, Boris90, Brana01, cavatina, darcaud, Denaya, Dimitrise93, Djokkinen, doktor1964, DonRumataEstorski, Dovla, FileFinder, ikan, ivan1973, ivicasimo, kokodakalo, Kubovac, kunktator, Metanoja, milenko crazy north, nemkea71, nenad81, novator, pein, Penzula, Petarvu, savaskytec, slonic_tonic, Srki94, stegonosa, vathra, vlad4, wizzardone, zeo, |_MeD_|, 125