Ms JET 3.51+DataGrid=OK, Ms JET 4.0+DataGRid=Problem

Ms JET 3.51+DataGrid=OK, Ms JET 4.0+DataGRid=Problem

offline
  • Pridružio: 20 Apr 2006
  • Poruke: 93

Nadam se da ovo dovoljno govori:

Dim conn As ADODB.Connection
Dim rs As ADODB.Recordset
Set conn = New Connection
Set rs = New Recordset
conn.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.3.51;Data Source=c:\fotodokADO\fotodok97.mdb"
rs.Open "SELECT * FROM tabela1", conn, adOpenStatic, adLockOptimistic
Set Form1.DataGrid1.DataSource = rs
Sa ovakvim kodom u dataGrid kontroli se pojavljuju podaci.

Medjutim sa ovakvim kodom se ne pojavljuju podaci u DataGrid-u.
Dim conn As ADODB.Connection
Dim rs As ADODB.Recordset
Set conn = New Connection
Set rs = New Recordset
conn.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=c:\fotodokADO\fotodok97.mdb"
rs.Open "SELECT * FROM tabela1", conn, adOpenStatic, adLockOptimistic
Set Form1.DataGrid1.DataSource = rs

Razlika je jedino u Microsoft JET-u.

Ako ovo radim preko kontrole ADODC na formi, pa ADODC Properities prozoru za ConnectionString navedem "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=c:\fotodokADO\fotodok97.mdb", onda takodje radi bez problema, tj. podaci se vide u DataGrid-u.

Resenje problema???



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 770 korisnika na forumu :: 42 registrovanih, 5 sakrivenih i 723 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., acatomic, Altay, BasCelik, bato, bojank, Deneb, djordje92sm, draggan, dragon986, Drug pukovnik, dulentse, Georgius, gile58, HrcAk47, ivica976, krlebgd77, Kruger, kunktator, LeGrandCharles, LUDI, mercedesamg, Mercury, Mixelotti, Mr. Majevica, nenad81, ofbeyond, pacika, panzerwaffe, pein, RJ, Skywhaler, ssekir75, Toni, vathra, Viceroy, virked, vlvl, willie, wolf431, Zmaj001, |_MeD_|