Sta sutra za rucak

4

Sta sutra za rucak

offline
  • Pridružio: 17 Jul 2005
  • Poruke: 3097
  • Gde živiš: "Daleko od Negdje"

MoscowBeast ::
A moze i sledece - pred sam kraj gotovljenja umesas u paprikas dva-tri jajeta i pustis da prokrcka jos malo da se jaja skuvaju u tome. To se zove 'satarash' valjda... I mnogo je mnjam! Very Happy


Satarash ... jeste, tako se zove. smešak

A moze da se doda i saka rize (ko voli, naravno) i da se kuva jos malo. Znaci imas opcije: samo povrce, sa jajima ili sa rizom ... a moze i sve skupa.

. . .

Danas/sutra za rucak - zeljanica (pita od zelja), polivena pavlakom (ili mlijekom) pomjesana sa jajetom (ili bez). smešak



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

Sutra pravim Bocketove tortilje,ali nisam jos odlucila sta da stavim u njih.Ima li neko Idea



offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

A ja u sataraš iliti bećarac, pre jaja, narendam feta sir, pa tek onda dodam jaja. MMMM, kako je to dobro.

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

Evo jedan predlog,recept sam videla na tv,pravila ga i zaista je super

Pilece belo meso istuci sa maljem i posoliti.
500 gr mlevenog mesa zaciniti sa - so,biber, aleva paprika, malo vegete i malo karija

Uzeti belinu i staviti je na celofan tako da od nje moze da se pravi rolat
mleveno meso staviti isto na celofan istapkati ga isto kao za rolat i staviti mlev. meso preko beline...
4 sargarepe skuvati i
4 kisela krastavca poslagati na meso i sve zajedno urolovati i peci u rerni u podmazanom plehu.Rolat prekriti sa folijom kad je skoro peceno skinuti foliju
da rolat dobije rumenu boju.Ostaviti da se ohladi i zatim ga iseci...Izgleda dekorativno i naravno ukusno je.

offline
  • Fej  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 25 Mar 2004
  • Poruke: 1293

super recept life..mogla bih to sutra da probam, posto je mama najavila za sutra 'lovacki dan'.

Sta ko ulovi u frizideru...

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

Fej ::super recept life..mogla bih to sutra da probam, posto je mama najavila za sutra 'lovacki dan'.

Sta ko ulovi u frizideru...

ja sam se isto iznenadila kad sam probala rolat,malo mi je bilo cudno kako sargarepa i kiseli krastavac ali kad sam probala mmm odusevila sam se zato sad kukam moram opet na dijetu Crying or Very sad

offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7911
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Varijanta tog rolata ima da se kupi u samoposluzi kod mog posla. Variranje je u tipu mesa (koriste govedinu i umesto mlevenog mesa su pecurke), ali isto ima sargarepa i kiseli krastavac unutra. I variranje je sto ga ne uviju u rolat, nego manje govedje snicle uviju ko sarmicu i ne peku nego uvaljaju u brasno i jaja i isprze. Jes malo ko djon (kapiram da bi u originalu bolje isla teletina), ali je ukusno! I ide boli glava sa salatom od slatkog kupusa izmesanog sa malo paprika, sargarepe i luka (seckano na stapice), par zrna brusnica (daju kuselinu umesto sirceta) i malo soli i ulja.

Eto ideje za rucak sutra Very Happy

offline
  • Pridružio: 11 Sep 2006
  • Poruke: 60
  • Gde živiš: Beograd

Evo nesto sto ja pravim u zadnje vreme.
Ostavim pasulj preko noci u vodi, vodu posle bacim i prokuvam pasulj 10tak minuta.Bacim vodu, pasulj zadrzim (logicano Smile ), stavim ga u tiganj u kome sam rastopio dve kasike margarina/putera i proprzio manju glavicu crnog luka i przim ga. Dodam i malo vode (ne vise od deci), crnu tucanu papriku(ljutu), kecap (paradajz sos), biber i ruzmarin tek toliko da zamirise.
Przim 20-30 minuta.
Smazem u slast.

Pasulj ne bude ni mek ni tvrd nego onako nesto izmedju a ukus je fantastican (barem meni)..
Probyte pa mi recite kako vam se svidelo..

offline
  • Freia  Female
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 31 Jan 2005
  • Poruke: 1899

restovan krompir ' a la moma'. smešak

skuvati krompir na kockice. isprziti luk i sargarepu u drugoj serpici, pustiti da se dinsta. dodati skuvani krompir. dodati bibera, soli. pustiti da se ' dinsta' , dodati malo vode, i mesati sve dok ne cujete vas stomak. Very Happy za kraj dodati, po zelji, paprike u prahu. ja sam se zeznula, pa stavila malo vise, naspram nick-a. Razz s toga sam dodala low-fat pavlaku. smešak


offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

Riba je zdrava i treba je jesti bar jedanput nedeljno.

Zato ja predlažem:

Oljuštiti krompir i šargarepu i iseckati ih na kockice, crni luk iseckati na listiće. Sve posoliti, začiniti po ukusu i malo nauljiti maslinovim uljem i izmešati. Masu poredjati u pleh. U ovo "zabosti" bilo koju ribu, ali je bitno da budu fileti, odnosno da riba ne bude "debela" (naravno, i ribu pre toga začiniti i malo poprskati maslinovim uljem). Pleh prekriti alu folijom i peći u rerni 45 minuta poklopljeno, a zatim i otklopljeno pola sata (otprilike dok se ne uhvati korica)!

E, pa dragi moji, prijatno vam bilo Laughing

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 859 korisnika na forumu :: 53 registrovanih, 4 sakrivenih i 802 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 5.56, _Sale, A.R.Chafee.Jr., Aleksa-, babaroga, Bane san, banebeograd, blue2, bojank2, bulltony, cicus91, cikadeda, djboj, Djokkinen, djordjekec, Doca, Duško, DVC virus, ekser222, francis begbie, Gabriel182, gorangogs88, goxin, jery2, krunomiletic5, Krusarac, Kubovac, kunktator, KUZMAR, Longrange, Marko Marković, marsovac 2, MB120mm, mean_machine, Mercury, Metanoja, miodrag, Pakito93, polj.biljana, rovac, sakota79, SD, Shomy2, simazr, Skywhaler, Srki94, vathra, VJ, Vlada78, vladas87, vukdra, Vule 3, Yellow Pinky2