Sta sutra za rucak

6

Sta sutra za rucak

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

Citat:Kockice belog mesa u začinima:
Belo meso ,file, bez kožurice, iseći na kockice....
U činiji izmešati odokativno brašno,kukuruzno brašno, biber, čili, susam, kari u tu masu uvaljati svaku kockicu i peći na vrelom ulju....Ide uz pire krompir ili uz pirinadž


mnogo dobro Very Happy hocu da kazem da mi se svidja recept koji cu odmah da isprobam Wink



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

natrix ::Kockice belog mesa u začinima:
Belo meso ,file, bez kožurice, iseći na kockice....
U činiji izmešati odokativno brašno,kukuruzno brašno, biber, čili, susam, kari u tu masu uvaljati svaku kockicu i peći na vrelom ulju....Ide uz pire krompir ili uz pirinadž


Probao. Al nisam nasao sinoc pilece meso u samoposluzi, pa sam uzeo curetinu. A kao prilog heljda sa povrcem.

Meso je ispalo fenomenalno! Hvala za recept, ovo ce se cesto spremati Smile



offline
  • natrix 
  • Zauvek prijatelj foruma
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 2196

Hvala puno!
E pa za tebe, "Hogare", još jedan recept i za Life

Šnicle od pilećeg mesa u saftu:
file belog mesa bez kožurice, iseći u šnicle istucati tučkom, namazati malo senfom uvaljati u brašno i poredjati u pouljenu vatrostalnu posudu....
Preko belog mesa naseckati na rebarca crni luk koliko da prekrije meso, zatim naliti sokom od paradajza i sa malo belog vina, dodati začine (biber, ruzmarin, vegetu...) i krckati u rerni dok meso ne omekne a soft se blago zgusne...Uz to ide baren krompir ili pire krompir....

......da dodam Razz
Čorba od spanaća:
U blenderu na sito izblendati količinu za veću šolju spanaća ili blitve
mala šolja pirindža (umesto rezanaca) ali i ne mora

U loncu na maslinovom ili običnom ulju izdinstati sitno seckan beli luk, dodati brašno, naliti vodom, dodati vegete ili supu u kocki, dodati seckani spanać, ili blitvu i pirinadž, kuvati na kraju kad se sipa u tanjir može se dodati pavlaka...

offline
  • Pridružio: 08 Jan 2008
  • Poruke: 33
  • Gde živiš: Moj Grad :o)

Joj , ja obozavam Sote sa kiselim krastavicma

600 g Junetine od buta
1 glavica luka
2 dl pavlake
2 dl soka od paradajza
150 g kiselih krastavaca
150 g mariniranih sampinjona
4 kasike ulja
zacin C i biber

1. Luk iseci na kockice, sampinjone na listove, a meso i krastavce na stapice
2. Na malo ulja poprziti crni luk, pa dodati meso i prziti dok ne omeksa
3. Kad meso omeksa, ispati sokod paradajza, dodati krastavce, pavlaku i sampinjone, pa nastaviyi sa dinstanjem.
4. Dinstati dok svi sastojci omeksaju, pa zaciniti po ukusu.

Dobro ide uz barenu testeninu Very Happy

offline
  • Pridružio: 02 Apr 2007
  • Poruke: 1501
  • Gde živiš: Pančevo

Slatko-kisela piletina sa majčinom dušicom


Potrebno je:

* 700 g pilećih grudi
* 6 sitnih glavica crvenog luka
* 1 veza majčine dušice
* 1 dl belog sirćeta
* 1,5 kašika šećera
* supa od povrća(kkocka)
* puter
* so
* biber


Priprema:

Skuvajte supu.Luk oljuštite i isecite na kriške.S pilećih grudi uklonite
hrskavicu,ameso isecite na kocke i propržite ga na puteru u dubljem tiganju.
Posolite,pobiberite,dodajte 273 oprane i obrisane majčine dušice.
Zalijte kutlačom vruće supe,pa dinstajte na srednjoj vatri 10 minuta.
Dodajte kriške luka i nastavite s dinstanjem još 3-4 minuta.
Piletinu i luk pospite šećerom i lagano pojačajte vatru
da bi se karamelizovalo.
Potom zalijte sirćetom,sačekajte da ispari na jakoj vatri ,pa ugasite.
Poslužite kocke piletine posute preostalom majčinom dušicom.

offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Iznenadila me devojka vec nekoliko puta fenomenalnim jelima koja se jako brzo spremaju i sto je najvaznije - jeftina su do bola Wink

Dva sam jela zapamtio iz momenta, jer su prosta "ki pasulj", a i ideja ista, samo se baza menja.

Varijanta 1: Pilece belo meso u pavlaci

Za 2 osobe potrebno:
jedno vece pilece belo meso ili spremljeni file
2 pavlake od 15% (moze i domaci mileram, sve u svemu oko 400g)
4 cena belog luka
vezica mirodjije
so
ulje

Belo meso se ocisti od kostiju (ako je kupljen file, ovo se preskace Wink ) i isece na nekoliko debljih snicli. U dubok tiganj (koji moze lepo da se poklopi) se sipa malo ulja, da pokrije dno i ugreje se dobro. Na ulje se spusti piletina i przi po 4-5 minuta sa obe strane, da se uhvati korica. Dok se piletina przi, ocisti se beli luk i ili nasecka sitno, ili presom izgnjeci u pavlaku. Mirodjija se isto opere i isecka sitno i pomesa sa pavlakom i belim lukom. Posoliti po ukusu (malko jace, jer meso nije soljeno). Smesom od pavlake zaliti piletinu tako da svo meso bude prekriveno. Zaklopiti tiganj, smanjiti vatru na oko minimuma i zaboraviti na 40tak minuta. Posle tog vremena otklopiti i proveriti da li je meso skroz mekano, ako jeste - za sto! Smile

Varijanta 2: Tikvice u pavlaci

Za 2 osobe potrebno:
500-600g mladih tikvica (ili vise, ako je neko ljubitelj kao ja Smile )
2 pavlake od 15% (oko 400g, moze i domaci mileram)
3-4 cena belog luka
vezica mirodjije i persuna
so

Tikvice oljustiti, oprati i naseckati na sitne kocke. Pavlaku izmesati sa ociscenim i izgnjecenim (ili iseckanim) belim lukom i opranom i iseckanom zeleni. Dodati soli po ukusu. Tikvice sipati u pleh (kuci imam neki teflonski koji se ne lepi, tako da nemam pojma da li treba necim pomazati... mislim da ne mora) i rasporediti preko njih masu od pavlake, tako da prekrije sve tikvice. Turiti u rernu zagrejanu na oko 180 stepeni i peci na srednjoj temperaturi oko 15tak minuta. Iskljuciti rernu i ostaviti tikvice u njoj jos 10tak minuta, da ispari voda koju su pustile tikvice i pavlaka. Sluziti blago ohladjeno (kada je vrelo nije tako dobar ukus Smile ). Vrlo lep prilog nekom glavnom jelu od mesa.

offline
  • Pridružio: 20 Jul 2008
  • Poruke: 30
  • Gde živiš: Zaječar

Da dam i ja svoj mali doprinos. smešak

Tortilja sa pikantnim umakom

Potrebno je:
* 1 tortilja (po mogućstvu gotova)
* 250 gr svežih šampinjona
* 80 gr crnog luka
* 3 kašike ulja
* 1 dcl vode
* 2 kašike ajvara
* pola ljute papričice (sveže)
* 3 kašike susama
* so (vegeta) i biber po ukusu

Postupak:
Crni luk iseckati sitno i propržiti na 1 kašiki ulja. Kad dobije svetlo braon boju, ubaciti krupnije sečene šampinjone, dobro promešati i dodati još 2 kašike ulja.
Nakon par minuta dodati vodu i dinstati dalje. Naravno, u toku dinstanja, dodati so (Vegetu ili Začin C) i biber po ukusu.
Dok se ovo krčka, napravite umak (ako se to može nazvati umakom).
U malo dubljoj posudici pomešajte ajvar, susam i sitno, sitno seckanu papričicu (mogu i feferone, ako ih volEte).

Kad su pečurke gotove, ocedite višak ulja i izručite ih na kuhinjsku salvetu (kako bi i ostatak ulja bio upijen) i pritisnite odozgo još jednom.
Ovo naglašavam jer je jelo mnogo boljeg ukusa ako su pečurke 'oslobođene' tog bespotrebnog ulja.

U međuvremenu, zagrejte tortilju u tiganju ili mikrotalasnoj.

Kad je sve gotovo, uzmite tortilju, premažite ajvarom (sa susamom i papričicom), stavite pečurke, urolajte (na prepoznatljiv način) i to je to. smešak

Jelo je prilično zasićujuće, tako da može biti kompletno glavno jelo.

Prijatno. Ziveli

offline
  • Pridružio: 01 Apr 2005
  • Poruke: 797
  • Gde živiš: Niš

Макароне са свиме сто ти под руку дође.

offline
  • Pridružio: 20 Jul 2008
  • Poruke: 30
  • Gde živiš: Zaječar

umpirsky ::Макароне са свиме сто ти под руку дође.

Dobro me podseti... smešak

Lagana salata sa testeninom (biti će pojedena večerasKE)

Potrebno je (za dve osobe):
* 250 g testenine (pužići, ružice, grkljančići, svejedno)
* 250 g šunke
* 150 g kačkavalja
* 3 tvrdo kuvana jajeta
* 150 g majoneza
* 1 pavlaka
* origano, biber i so po ukusu

- Obariti testenine na uobičajen način i ocediti ih.
- Šunku iseckati na uske rezance.
- Kačkavalj izrendati na krupno.
- Jaja iseckati na kockice.

Promešati šunku, kačkavalj i jaja sa, još uvek toplom, testeninom.
Zasebno promešati pavlaku i majonez, začiniti po ukusu, pa sve sjediniti.
Ja, lično, pre posluženja malo prohladim, što ne mora da se radi (ali je ukusnije). smešak

Eh, da: Testenina upija sokove iz salate, tako da uvek može da se doda još malo pavlake, majoneza ili jogurta.

Ziveli

offline
  • Pridružio: 01 Apr 2005
  • Poruke: 797
  • Gde živiš: Niš

AleksandraV ::
...Lagana salata sa testeninom...


То је за 4 особе, зар не?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 983 korisnika na forumu :: 18 registrovanih, 3 sakrivenih i 962 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bigfoot, dekan.m, dika69, djboj, FileFinder, kihot, krkalon, Kubovac, mercedesamg, miodrag, nikoladim, Oscar, Rogan33, ruma, ss10, Tvrtko I, vasa.93, wolverined4