Sta sutra za rucak

5

Sta sutra za rucak

offline
  • Pridružio: 26 Feb 2007
  • Poruke: 220
  • Gde živiš: Novi Sad

E dobro spomenu ribu mmmm riba. Moze riba posirana u mleku
Staviti mleko da provri, soli, bibera , persuna po ukusu. Kad provri staviti filete ribe (moze oslicic).Smanjiti vatru i kuvati 5-10 min.Kad je kuvano izvaditi ribu, u drugoj serpici proprziti malo brasna pa naliti onim mlekom.Kad se besamel skuva ubaciti zumance i pavlaku (po ukusu).Prilog bareni krompir ili krompir salata.
Ovo je sve odokativno zavisi kolko ribe tolko i mleka itd...
Frijatno



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 973

Ja najcesce pravim piletinu na sledeci nacin:
Moze batak(bez kostiju)moze belo(takodje bez kostiju)...
Izlupam malo,samo malo,poslazem u jedva zamascen pleh,iseckam zive sampinjone odozgo...a da,zaboravih,prvo posolim piletinu Bebee Dol poklopim obavezno ...i buc u rernu.To se krcka oko pola sata...izvadim,ubacim razmucenu pavlaku,otklopim,jos deset minuta pecenja i kraj...mljac...
Moze da se doda malo bosiljka ili ruzmarina ko voli,ne moze da pokvari ukus...Stos je sto sampinjoni puste sok pa se piletina krcka u tome,raspadne se sama,divota



offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7911
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

@Lomova

Ovu piletinu moram da probam. Sjajna ideja... Samo da nadjem vremena za zezanje po kuhinji i javljam rezultate.

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

Lomova ::Ja najcesce pravim piletinu na sledeci nacin:
Moze batak(bez kostiju)moze belo(takodje bez kostiju)...
Izlupam malo,samo malo,poslazem u jedva zamascen pleh,iseckam zive sampinjone odozgo...a da,zaboravih,prvo posolim piletinu Bebee Dol poklopim obavezno ...i buc u rernu.To se krcka oko pola sata...izvadim,ubacim razmucenu pavlaku,otklopim,jos deset minuta pecenja i kraj...mljac...
Moze da se doda malo bosiljka ili ruzmarina ko voli,ne moze da pokvari ukus...Stos je sto sampinjoni puste sok pa se piletina krcka u tome,raspadne se sama,divota


Ovo i ja pravim i stvarno je super Zagrljaj

offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 973

@Moskow
Za ovo ti stvarno ne treba puno vremena,zato ja vrrrrrrlo cesto to pravim smešak .Jos je lepse ako se pravi sa curetinom a i zdravije.
Kazi @Life kako je doooooobro,pa kad se raspadne pilence,pa se topi u ustima a ona pavlaka mu daje jacinu...volim i hladno to da jedem
E,a kad smo kod zdravije hrane,podseti me ona heljda na jecam,zamenis obican pirinac sa jecmom i napravis pilav sa necim suvim,koske,rebra,meso...Jecam podseca na kuvanu psenicu,nabubri i bas je nekako interesantno da se jede...a pred kraj,pre nego sto ga bacis u rernu da se zapece obavezno ga prelijem margarinom...uuh

offline
  • Pridružio: 26 Feb 2007
  • Poruke: 220
  • Gde živiš: Novi Sad

Jooooooj, dze me nadze sa piletinom i sampinjonima omiljena mi kombinacija.Moracu da probam

offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 973

Ovo nije bas predlog za rucak,vise dodje za veceru...trazih,nema ga,ako sam ponovila kaz'te.
Zovem ga tortilja,lici,ali se ne presavija na pola...mada moze i tako ako se ispeku vece.
1kg brasna
1zumance
1kvasac
2 kasike ulja
malo soli
750gr mleka
250gr vode
prvo se kvasac potopi da naraste,onako u soljici,poklopljeno,cim ispliva ubaciti ga u brasno...sve smuckati,mesiti,treba da bude meko testo,rastresito,poklopiti,ostaviti da naraste...onako naraslo cupkati iz cinije,razvuci rukama(u vazduhu,ne na stolu)do zeljene velicine i prziti u ulju.Treba ga sto vise razvuci rukama,da bude sto tanje jer narasta i tokom pecenja.
Odozgo stavljati po zelji...ja volim povrcnu varijantu,paradajz,krastavac na kolutice,i narendan sir...to je to.
E sada,zasto ide kilogram brasna,ko ce to da pojede?!
Preostalo testo,staviti u kesu pa u frizider,moze se koristiti i sutradan i prekosutra i sve dok vam se ne potrosi ili ne smuci.Imate veceru za dva tri dana,samo menjate prilog

offline
  • Pridružio: 21 Jul 2007
  • Poruke: 80
  • Gde živiš: Arilje, lokalna mehana

A punjena paprika? Jao kad sam došao sa exkurzije pocepao sam celu šerpu, fantastično. Domaća hrana je najjača, naravno, ako ne računamo grčki giros, to mi je ostalo u sećanju kad sam otišao iz Grčke. Sad

offline
  • Pridružio: 26 Feb 2007
  • Poruke: 220
  • Gde živiš: Novi Sad

Moze punjene paprike al u rerni.
Proprziti meso na lukcu,pa dodati jaje na kraju(soli bibera i ostalih zacina po volji),prepoloviti paprike po duzini ostaviti peteljke al povaditi semenje, napuniti onim mesom pa peci u rerni pred kraj pecenja na svaku papriku staviti malo pavlake a more i sira i jos malo zapeci.To je za nas koji ne volimo paradajz sos a volemo punjene paprike.

Dopuna: 06 Nov 2007 11:28

Evo jedan predlog za nas koje mrzi da stojimo pored sporeta.
Gurmanska butkica
Jednu dimljenu butkicu strpati u serpu, uzeti 3-4 veca neoguljena krompira dobro ih izribati i staviti sa butkicom. Poklopiti i kuvati na tihoj vatri dok se meso ne skuva. Pred kraj kuvanja mogu da se dodaju 2-3 jajeta. Ja u mojoj verziji potrpam to meso i krompir u rernu pa jos malo zapecem. Krompir i jaja poprime ukus i miris one butkice. Mnjam.

offline
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 1088

Lazanje od makarona

Potrebno je:
Pakovanje testenine-školjkice, one se skuvaju u slanoj vodi i procede i izruče u pouljenu tepsiju
Sos: pravi se tako što na maslinovom ulju izdinstam sitno seckan crni i malo belog luka, dodam oko 500 gr na listiće seckanih šampinjona, može se dodati i 200gr praške šunke seckane ko nije vegeterijanac i maslinke seckane (najbolje kupite one bez koštice), kad je to dinstano doda se sos od paradajza najbolje domaći ali može i kupovni taman da homogenizuje masu, promeša se prelije preko školjkica, promeša, odozgo se naredna kačkavalj pospe origanom ili bosiljkom i zapeče u rerni.

Kockice belog mesa u začinima:
Belo meso ,file, bez kožurice, iseći na kockice....
U činiji izmešati odokativno brašno,kukuruzno brašno, biber, čili, susam, kari u tu masu uvaljati svaku kockicu i peći na vrelom ulju....Ide uz pire krompir ili uz pirinadž

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 655 korisnika na forumu :: 53 registrovanih, 6 sakrivenih i 596 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, A.R.Chafee.Jr., Apok, aramis s, babaroga, Bov80, branko72, carpbuster, crnitrn, DARKMEN22, Drug pukovnik, Georgius, hyla, igorkozar83, ivica976, Klecaviks, Koca Popovic, krunc, Krusarac, Kubovac, KUZMAR, kybonacci, lacko, ladro, Marko Marković, marsovac 2, Milan A. Nikolic, miodrag2, Misirac, Miskohd, mrav pesadinac, nemkea71, Novi, panonski mornar, pein, raketaš, Recce, Roman, Rote Baron, rovac, sabros, Sirius, ssekir75, theNedjeljko, Toni, vasa.93, vlahale, vlvl, voja64, vuksel, x92, yamato, zoranis