Plava slika na filmovima

1

Plava slika na filmovima

offline
  • ... i pozdravite Vašu mamu!
  • Zagondžija
  • Pridružio: 20 Mar 2006
  • Poruke: 3539

Kad pustim film preko bilo kojeg playera film je u plavoj boji... Ono kao crno-belo što je, tako je sada plavo-belo (sa nijansama). E onda sam ja kliknuo System/Preferences/Display i izbaci mi ovu poruku:

"It appears that your graphics driver does not support the necessary extensions to use this tool. Do you want to use your graphic driver vendor's tool instead?"

I ja kliknem Yes. Onda mi izbaci prozorče NVIDIA X Server Settings:



I dok je to otvoreno - filmovi super rade. Ako zatvorim taj prozorčić, opet su plavi...

Pa kako da podesim da mi se to samo nekako automatski otvara i da bude negde u pozadini, da ne moram svaki put da startujem Display i da mi tu stalno bude minimiziran, da mi sve lepo radi?

Ili kako da rešim ovaj problem? Nastao je nakon unapređenja Ubuntu-a sa 9.04 na 9.10 verziju.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • dekao  Male
  • Moderator foruma
  • Dejan Trajković
  • Realist painter
  • Pridružio: 06 Apr 2006
  • Poruke: 3513
  • Gde živiš: Somewhere in time

Probaj da ga pokreneš sa sudo:

sudo nvidia-settings
pa klikni na save to X configuration file. Posle restartuj X ili komp.



offline
  • ... i pozdravite Vašu mamu!
  • Zagondžija
  • Pridružio: 20 Mar 2006
  • Poruke: 3539

Uradio sam to, ali i dalje ista priča. Sad

offline
  • dekao  Male
  • Moderator foruma
  • Dejan Trajković
  • Realist painter
  • Pridružio: 06 Apr 2006
  • Poruke: 3513
  • Gde živiš: Somewhere in time

Aj sad probaj da u startup applications dodaš sledeće:

Name: NVIDIA X server settings (nebitno, samo ime aplikacije)
Command: sh -c '/usr/bin/nvidia-settings --load-config-only'
Opis takođe nebitan, ne mora ništa ni da upisuješ.

Pa opet restartuj.

offline
  • ... i pozdravite Vašu mamu!
  • Zagondžija
  • Pridružio: 20 Mar 2006
  • Poruke: 3539

Napisano: 03 Jun 2010 22:47

E ovo me je skroz zbunilo. Sad je stalno plava slika na videima. I kad otvorim ono preko System/Preferences/Display i kad ništa ne diram, stalno plavo-beli filmovi. Ali samo filmovi su takvi, sve ostalo mi lepo radi i youtube i sve. Confused Čudno, zaista...

Od kako sam unapredio verziju u 9.10, nešto se popravilo, a eto nešto zeza... Naprimer, kad otvaram D drajv ispisuje mi "Authentication is required to mount the device" i moram da ukucam šifru! Confused A to nikad nisam morao...

Dopuna: 03 Jun 2010 23:34

E dobro je... Sad sam probao sa drugim playerima (VLC, MKPlayer) i tamo radi sve dobro. Samo ovaj Movie Player radi plavo...

Pre je i VLC radio plavo, ali izgleda smo namestili. Smile Hvala dekao Ziveli

offline
  • dekao  Male
  • Moderator foruma
  • Dejan Trajković
  • Realist painter
  • Pridružio: 06 Apr 2006
  • Poruke: 3513
  • Gde živiš: Somewhere in time

Ziveli

Imao sam i ja jednom taj problem sa totemom ali se ne sećam kako sam ga rešavao. Instaliraj smplayer, to je trenutno najkompletniji plejer za linux. Bio bi to VLC kad bi mu napokon stavili opciju pomeranja titlova ispod filma.

offline
  • Uroš Ilić
  • dr stom.
  • Pridružio: 08 Jul 2006
  • Poruke: 2182
  • Gde živiš: Beograd

Imas u Movie Playeru u opcijama Hue slajdere pa to tamo namestis, mada mozes opusteno da ga deinstaliras i zamenis sa M Playerom/SM Playerom

offline
  • bocke  Male
  • Moderator foruma
  • Glavni moderator Linux foruma
  • Veliki Pingvin
  • Guru
  • Pridružio: 16 Dec 2005
  • Poruke: 12351
  • Gde živiš: Južni pol

Takođe imam 8600 i do sada nisam imao problema sa bilo kojim Linuksom. Da li si probao čisti install (a ne upgrade)?

offline
  • ... i pozdravite Vašu mamu!
  • Zagondžija
  • Pridružio: 20 Mar 2006
  • Poruke: 3539

@hazmaju: Rešio sam sa Hue slajderom problem! Bio je skroz pomeren u levo, ja stavio na sredinu i fercera samo tako! Radi odlično, hvala ti. Ziveli

@bocke: Nisam i ako su mi neki rekli da je poželjnije uraditi clean install, međutim imam ispit za nedelju dana, pa se ne bih baš sad igrao sa time... Pustio sam ga da skida, instalira i unapređuje dok ja štrebam... Ali izgleda ću morati da to ipak uradim.

Hvala za preporuke za playere!!! Divni ste! Poljubac

A šta mislite da uradim povodom ovog "Authentication is required to mount the device" da svaki put ne ukucavam šifru kad otvaram D ili E drajv? Confused

offline
  • dekao  Male
  • Moderator foruma
  • Dejan Trajković
  • Realist painter
  • Pridružio: 06 Apr 2006
  • Poruke: 3513
  • Gde živiš: Somewhere in time

Izmeni podešavanja u /etc/fstab ili ga barem okači ovde na proveru.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 721 korisnika na forumu :: 29 registrovanih, 4 sakrivenih i 688 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aramis s, babaroga, Dorcolac, dragon986, Fog of War, helen1, Ilija Cvorovic, kobaja77, Koca Popovic, Mali Veseljak, Marko Marković, Matija, MB120mm, mercedesamg, Mercury, miodrag, neutralal.com, nuke92, pein, perun32, Rakenica, Regrut Boskica, sakota79, Snorks, sovanova95, Toni, vlvl, xJeremijAx