TP-LINK TL-WR702N ne radi

1

TP-LINK TL-WR702N ne radi

offline
  • Pridružio: 28 Sep 2012
  • Poruke: 4

Tekst za link
Kupio sam ovo čudo, ali ne radi!
Ne znam koji je djavo, sve sam podesio kako treba, tj kako piše u uputstvu, ali neće pa neće. Konektujem se ja na mrežu, ali nema interneta, stoji mi onaj žuti trougao i uzvičnik u njemu. Šta je to, jel treba da podesim još nešto?

konekcija mi je SBB kablovski, Cisco kablovski modem.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Research Engineer @MalwareBytes
  • Pridružio: 09 Avg 2011
  • Poruke: 15877
  • Gde živiš: Beograd

Pretpostavljam da si ga povezao sa modemom?

Kucaj u pretrazivacu 192.168.1.1 , admin/admin

Idi na Network --> Mac Clone i klikni na Clone MAC Adress

Resetuj ruter i trebalo bi da radi...



offline
  • Pridružio: 28 Sep 2012
  • Poruke: 4

Prvo, hvala na odgovoru Smile
Da, ruter je priključen na Cisco 2100 cable modem.
Pokušao sam ovo sa clone mac, al ne vredi, opet isto. Bezveze mi je što je ruter očigledno ispravan, pa ga ne mogu reklamirati, već je kod mene problem Crying or Very sad

Ako nekog ne mrzi da se bavi ovom mojom problematikom, evo šta sam sve uradio:
Prvo uključio ruter u struju, pa onda ga LAN kablom povezao sa modemom.
Zatim u Control Panel > View network status and tasks > Change adapter settings > Desni klik na Wireless network connection > properties > Dvoklik na Internet Protocol Version 4 > Označio sam Use the following IP adress > Kucao sam sledeće: IP adress: 192.168.0.1 ; Subnet mask: 255.255.255.0 ; Default gateway: 192.168.0.254 > Kliknuo OK.
Onda sam se povezao na mrežu, da bih ušao u podešavanja rutera. Kucao u pretraživaču 192.168.0.254, otvorio mi se onaj meni. Zatim kucao admin/admin.
Kliknuo quick setup > izabrao working mode "router" (pošto ovaj uredjaj može da radi i kao AP, Client i šta ja znam šta već) > Zatim promenio SSID i password > Onda me pita da odaberem WAN Connection Type, tu sam odabrao Dynamic IP ( jel to treba, jer ima i Static IP i PPPoE?) > Onda mi piše click reboot, ja kliknem i on se kao restartuje.
Zatim, odem opet u control panel, pa change adapter settings > wireless network connection > properties > internet protocol version 4 > označio "obtain IP adress automaticly" i "obtain DNS server adress automaticly".
Ništa od ovoga nisam napamet radio, sve ovako piše u uputstvu (evo ga uputstvo: link )
Resetovao sam i modem i ruter bezbroj puta, al ne vredi...konektuje se bez problema, al interneta nema, pojavi se onaj žuti trougao.
Pretpostavljam da nije neki veliki problem u pitanju, al šta ću kad sam duduk za mreže Evil or Very Mad

offline
  • Research Engineer @MalwareBytes
  • Pridružio: 09 Avg 2011
  • Poruke: 15877
  • Gde živiš: Beograd

Nisi nesto dobro uradio...

Kao prvo, LAN adapter mora biti podesen ovako, nema potrebe nista da podesavas kada ulazis na ruter, jednostavno udji sa podesavanjima kao na slici...



Kao drugo, povezi sve kablove na modem, zatim povezi UTP kabal iz modema u WAN port rutera. Na kraju povezi komp i zuti port na ruteru. Ovo si verovatno sve uradio, no da kazem.

Kao trece, udji u podesavanja rutera, Network --> MAC Clone i klikni na Clone MAC Adress.

Nakon toga restartuj ruter i mora da radi...

offline
  • Pridružio: 28 Sep 2012
  • Poruke: 4

Napisano: 29 Nov 2012 21:20

Još jednom hvala na obrazloženju Smile
Evo o čemu se radi: kupio sam idiotski ruter!
Na njemu je samo 1 LAN priključak, tu uključim kabal iz modema. Znači ne postoji žuti port na ruteru. To je ta glupa sprava, vidi slike.
LAN adapter jeste podešen kao na slici koju si stavio, nego ja podešavam ovaj WLAN. Moram ga podesiti ovako kao što sam napisao, jer ako ne podesim, ne mogu da udjem u podešavanja rutera. Kasnije ga vratim kako je i bilo (tako piše u uputstvu).
I još jedna stvar, pošto ova idiotska naprava valjda može raditi u 5 modova (router, AP, client, repeater, bridge), moram u podešavanjima podesiti da će raditi kao ruter. Kasnije, ako ga restartujem, poništi se to što sam podesio.
Izvinjavam se ako sam dosadan ( a znam da jesam), nego me muči ovo nenormalno, nov uredjaj a ne mogu ništa s njim GUZ - Glavom U Zid

Dopuna: 29 Nov 2012 21:40

Proradio! Pojma nemam kako! Ponovio sam čitav postupak bar 50 puta od juče, maloprije opet i evo radi, s tim da ništa novo nisam radio, sve kao i prvih 50 puta Very Happy
Nema veze, bitno da radi Smile
Hvala puno!

Dopuna: 29 Nov 2012 21:43

Provalio sam u čemu je fora...prvih 50 puta sam modem resetovao na dugme "reset", a malopre sam ga samo isključio iz struje i ponovo uključio. Ne mogu da verujem da je u tome caka Shocked

offline
  • Research Engineer @MalwareBytes
  • Pridružio: 09 Avg 2011
  • Poruke: 15877
  • Gde živiš: Beograd

To je verovatno stariji model modema, pa je zato potrebno vadjenje iz struje Smile

Ja sam prikljucio modem i ruter i napravio konekciju za 2 minuta Ziveli

offline
  • Pridružio: 28 Sep 2012
  • Poruke: 4

Meni je trebalo malo duže, oko 2 dana LOL I to ne bih ni provalio, nego mi rekoše na nekom forumu.
Ovo je taj krš od modema.
Btw, ako nekog zanima, ovo malo čudo je odlično, signal fantastičan kroz 2 zida Very Happy

offline
  • Research Engineer @MalwareBytes
  • Pridružio: 09 Avg 2011
  • Poruke: 15877
  • Gde živiš: Beograd

Da to je stari model koga je SBB nedavno prestao da koristi Smile

http://www.cisco.com/web/consumer/support/modem_DPC2100.html

Ja imam ovaj --> http://www.cisco.com/web/consumer/support/modem_DPC2203.html

offline
  • Milan
  • Pridružio: 17 Dec 2007
  • Poruke: 14594
  • Gde živiš: Niš

TwinHeadedEagle ::Da to je stari model koga je SBB nedavno prestao da koristi SmileNe vezano za temu, ali kad je to SBB prestao? Ja sam ga dobio sad skoro, pre nešto više od mesec dana. Deluje mi ok. Do sada nisam imao nikakvih probema.

offline
  • Research Engineer @MalwareBytes
  • Pridružio: 09 Avg 2011
  • Poruke: 15877
  • Gde živiš: Beograd

Nisam siguran, ja sam uzeo SBB-ov net pre mozda 15 dana, rece mi serviser da koriste od nedavno njega, ja zapazio da ovaj ima 7 lampica, a stari ima 5 Wink

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 433 korisnika na forumu :: 30 registrovanih, 10 sakrivenih i 393 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Apok, Areal84, Bahuss, Cirkon, dane007, dragon986, Drug pukovnik, ekser222, FOX, goxin, GveX, ivica976, krkalon, madza, MarKhan, mercedesamg, misa2, MrNo, pein, royst33, Sirius, stug, Toni, USSVoyager, vlad the impaler, Vlada78, W123, xJeremijAx