MC virtuelni restoran -Stočiću, postavi se!-

11

MC virtuelni restoran -Stočiću, postavi se!-

offline
  • Pridružio: 27 Feb 2013
  • Poruke: 2274
  • Gde živiš: Zapadna Srbija

Za praznik klopala jagnje sa ražnja.....Uživala sam. Pivo, jagnje, salata...Taman...
Dobar je i ovaj roštilj što je natrix postavila...ali....jagnje je jagnje.... Laughing



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 1700

Плодови тора Mr. Green


А данас само густа чорба од бундеве, шаргарепе и целера /уз то може и један кромпир, и црни лук, празилук ал не превише..Ова чорба мора бити густа и наранџасте боје...

Поврће се скува, вода у којој се кувало се остави, издинста се црни и бели лук, дода брашна, помеша се са куваним поврћем, штапним миксером се све уситни, дода се вода у којој се поврће кувало, зачин Ц или морска со, бибер, по жељи још зачина, поспе се ситно сеченим свежим першуном и уз то као прилог павлака...



offline
  • Pridružio: 13 Maj 2012
  • Poruke: 1669
  • Gde živiš: Karlmarksland

natrix ::
А данас само густа чорба од бундеве, шаргарепе и целера /уз то може и један кромпир, и црни лук, празилук ...


Савест ми налаже,подсетити те ,да је пост прошао Mr. Green
А до следећег има ихајхај...

offline
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 1700

Па сад, не знам како иду месне округлице у чорбу од бундеве Mr. Green


Ал данас на менију Ђулбастије!
И зелена салата и што је остало од чорбе од бундеве!

Како се спремају Ђулбастије:
ђул је турска реч и значи ружа...
Изрендају се два три већа кромпира, оцеде се.
Припреми се мешано млевено месо, oко 300-500 гр. или већ ко шта једе од меса, дода се сецкан црни лук, зачини, мало белог лука, може свежег першуна, дода се изрендан кромпир. Праве се кугле од те смесе и мало се пропрже на уљу са свих страна.
У дубљу посуду се посебно на путеру пропржи брашно дода млеко, мускатни орах у праху, со бибер. Бешамел сос не сме да буде густ већ отприлике као смеса за палачинке ал нешто гушћа.
Кугле од меса се ставе у поуљен плех и прелију се бешамел сосом. Одозго се може богато нарендати качкаваљ. И тако се запече у рерни... Уместо бешамела брже је ако се користи павлака и Ц 4врсте сира. За оне којима не испадне бешамел како треба буде густ са грудвицама исл. Хоће он и да загори ако се не потрефи јачина грејача...
Може и са парадајз сосом не само са бешамелом.

Слика ал са нета како то изгледа отприлике, ако не заборавим усликаћу како то изгледа из моје кухиње..


offline
  • Pridružio: 13 Maj 2012
  • Poruke: 1669
  • Gde živiš: Karlmarksland

natrix ::Па сад, не знам како иду месне округлице у чорбу од бундеве Mr. Green
[/url]


Може са стране Mr. Green

offline
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 1700

Мала ретро изложба -Сточићу постави се...-

Нешто од старог инвентара, амбалаже и производа...

Неко нешто још увек има негде у неком подруму, тавану, селу, или оставио као украс на кухињи, да га подсети на детињство, бабу, маму....неко још увек у старим металним кантама од мармеладе, или кафе у зрну, држи маст или брашно или шећер, неко се можда ужели да меље кафу у зрну ко некад кад је био дете...Или напуни пуне џепове свеже пржене кафе и крцка ко бомбоне. Ал то кришом ради, јер старији обично нису давали да се једе толико кафе...

..неки ће се вратити у детињство и младост, и све слике има да играју пред очима...кад се присете тих неких тренутака, уживанција, мириса, домаће кухиње, укуса, боја, једноставног и отменог у исто време...

































































Какве кашичице за сладолед, разних је било, у то време, данас тоталитарна монодрама Laughing












Некадашња флаша од уља, стаклена амбалажа
























Еуроблок чоколадице некад Таково данас Свислајон, су биле исто разних боја и сличица домаћих животиња ал у фолији која се лако исцепа, исто Таково Тако, сува посластица са чини ми се танко џемом, ко два парчета хлеба и између ништа што би рекао Чкаља, ал дај шта даш...

offline
  • Pridružio: 13 Maj 2012
  • Poruke: 1669
  • Gde živiš: Karlmarksland

natrix ::





Мени је био најлепши од свих ,назови еуро крема Zaljubljen

offline
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 1700

Meni ovaj krem:




Ko nije imao gumeni čamac ili čašu sa njegovim likom? Mr. Green

offline
  • Fil  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Jun 2009
  • Poruke: 16405

Stari eurokrem je bio najbolji, dok je pisalo da je rađen po licenci iz Italije.
Ovo što sada prave je blagi užas.

offline
  • vampire and philosopher problem owner sm©
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 7084
  • Gde živiš: ... gde nema vode kad pada kiša...

amstel2 ::natrix ::





Мени је био најлепши од свих ,назови еуро крема Zaljubljen
Prijatelj tvrdi da se Podravkina Linolada proizvodi prema licenci kupljenoj od Kindera.



Ne znam koliko je to tačno, sve što sam pronašao je ovaj tekst...

https://m.cdm.me/zabava/zanimljivosti/gdje-je-nestala-cuvena-kinder-lada/

.. meni se dopada...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 758 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 11 sakrivenih i 702 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Apok, apostata, Areal84, ArmyBoss, bato, Bloody, bojank, branko7, Buzdovan, cira357, dejoglina, djo97, dragon986, Duh sa sekirom, I AM THE KING, ikan, indja, Insan, Korisnik038, kovinacc, laze2, leptirleptir, Mali Veseljak, Marko Marković, mercedesamg, Mercury, MIg, MiG-29M2, Miskohd, mustangkg, nuke92, pera bager, pristinski korpus, Rakenica, royst33, Smiljke, Srki94, Tetrijeb, vlvl, x9, xJeremijAx, zexoni, Zmaj001