MC virtuelni restoran -Stočiću, postavi se!-

9

MC virtuelni restoran -Stočiću, postavi se!-

offline
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 1713

Mala virtuelna izložba u -Stočiću postavi se-:

Hrana i poštanske marke
/samo deo onoga što postoji kad su u pitanju poštanske makre i motiv hrane, ponude u ugostiteljstvu poljoprivrede i poljoprivrednih proizvoda, prehrambene industgrije širom sveta.../


























Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 13 Maj 2012
  • Poruke: 1669
  • Gde živiš: Karlmarksland

Ако ме очи не варају,ово су већином "посне" маркице Sad



offline
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 1713

LOL
Изгледа,
Нема ни једне са прасенцетом са све јабуком, реном и кромпиром који се пекао у масти, онако сланкаст, решкаст и руменкаст споља а мекан изнутра, мљац...

Мене више брине што нема наших маркица из области кулинарства, а има шта да се нађе на њима, има шта ваља код нас и то баш...
Кад се нешто нађе на маркици значи да ваља.
Можда неко од филателиста - одсек кулинарство можда нешто више зна о томе...
Ко даје уопште идеју за то...

offline
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 1713

Био симпа цртаћ са Пинк Пантером, ко се сећа, један ми од омиљених, кад је гладан, а нема шта да једе, од папира изреже рибу, посоли је и пржи је, шоу...
Посно, риба пуна целулозе Mr. Green

offline
  • Pridružio: 27 Feb 2013
  • Poruke: 2277
  • Gde živiš: Zapadna Srbija

Dobra je fora i kada Čarli Čaplin u jednom od njegovih filmova kuva cipelu....

offline
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 1713

Da....to je uvek bilo zanimljivo kad smo ko deca gledali...

Ili crtani sa Duškom Dugouškom:

-Jedna suva pita od kokosovog brašna!
-Suva pita od kokosovog brašna spremna!
-Preuzmi pitu.
-Vaša pita, Gospodine!

Ili kad tigar Paji Patku jede pitu sa prozora kamp kućice Mr. Green


Duško Dugouško: Simo, dodaj mi so!
Sima Strahota: Dođi i uzmi je sam, tiiii ušata nakazooo!
Duško: To će te koštati 300 funti!
Sima: Soooli?!
Evo momenat...
LOL


Ima tu dosta motiva iz crtaća sa kulinarskim majstorijma...
Čudi me da nisu za još neke našli neku političku nekorektonost.. Laughing

offline
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 1713

Диван дан уз питу са јабукама!
И то на Дан планете Земље











Извор: нет.

offline
  • Pridružio: 13 Maj 2012
  • Poruke: 1669
  • Gde živiš: Karlmarksland

natrix ::[center]Диван дан уз питу са јабукама!
И то на Дан планете Земље






Лепа пита,али где је оно,што иде пре... Zagrljaj

offline
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 1713



-Сточићев- мени за данас:

Парадајз чорба


Пекарски кромпир


Прилог:
Зелена салата

Ролат са џемом





Е сад тајна чаробне парадајз чорбе је:
да буде густа и ароматична, прво се издинста ситно црни лук и два три чена белог лука, дода брашна мало, и онда парадајз сок, домаћи или куповни, и воде на крају ал да чорба остане густа.
Зачини се са першуном и целером сувим зачином, зачином Ц, босиљак, мало рузмарина, алеве бибер у зрну, шећер, и лист ловора. Додају звездице, пиринач, тарана, просо или шта је омиљено..

Пекарски кромпир:
Следећи начин припрема.
У дубљу шерпу у коју је насуто уље или додато две кашике масти насецка се доста црног лука на ребарца, белог лука неколио ченова, и димљене, суве или свеже кобасица на колутове, додају се зачини, рузмарин, зачин Ц туцана слатка и љута, босиљак, бибер налије се водом мало и крчка, ако је софт превише редак мало се дода брашна.
У плех или тепсију, која се обложи пек папиром исече се доста кромпира, у зависности за колико се људи спрема, исече се на шните или полумесеце како коме одговара, преко кромпира се прелије надев који се крчкао, измеша се са кромпиром прекрије фолијом и на највећој температури се крчка под фолијом, кад је кромпир мекан-провери се тако што се погледа под фолију-ал пажњиво да се од паре не добију опекотине, скине се фолија и запече да кромпир постане решкаст-златкаст.
Тако спремљен пекарски кромпир је преукусан, кућа цела мирише, количинкси је и превише за четворо.
Овде ми није баш репрезентативна слика испала, ал ко га спреми на такав начин, неће се покајати и правиће тако увек...
Пек папир је ту, да брже оперемо плех, осим у случају ако користитимо земљане посуде...


Ролат са џемом
/у питању је домаћи џем од кајсија од пре две године/
прошла година је била лоша за кајсије, тесто је стандардно за ролат, исто се користи пек папир како би се лакше тесто одвојило од плеха, кад се увија преко крпе или подлоге се прво поспе кристал шећер..
Најбоље за ролат се заиста показао управо џем од кајсија, ни један не иде тако добро уз обичан ролат, углавном то је и опште мишљење...

offline
  • Pridružio: 13 Maj 2012
  • Poruke: 1669
  • Gde živiš: Karlmarksland

Све је то лепо:Имамо чорбу,топло предјело и десерт.Нешто фали!?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 548 korisnika na forumu :: 6 registrovanih, 0 sakrivenih i 542 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Andrija357, cole77, nik8282, shaja1, stegonosa, voja64